Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПУ2.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.57 Mб
Скачать

Глава VI

вання реєстрації кандидатів у депутати Центральною виборчою комісією кількість таких кандидатів у відповідному виборчо­му списку партії (блоку) залишилася меншою від мінімальної кількості кандидатів у депутати, встановленої Законом, або як­що після реєстрації кандидатів у депутати, включених до вибор­чого списку блоку, партіями, що входять до блоку, прийнято рі­шення про розпуск виборчого блоку. Після ухвалення такого рішення відповідна партія (блок) втрачає статус суб'єкта ви­борчого процесу.

Центральна виборча комісія оголошує партії (блоку) або окремому кандидатові у депутати попередження, що оприлюд­нюється в загальнодержавних засобах масової інформації, у разі: 1) встановлення судом при розгляді виборчого спору в по­рядку, передбаченому законом, факту підкупу виборців або чле­нів виборчих комісій кандидатом у депутати, партією (блоком), яка висунула кандидатів у депутати, представником партії (бло­ку) у Центральній виборчій комісії, уповноваженою особою пар­тії (блоку) чи посадовою особою партії (партії, що входить до блоку), а також іншою особою за дорученням партії (блоку), що висунула кандидатів у депутати;

2) встановлення судом при розгляді виборчого спору в по­рядку, передбаченому законом, факту надання під час виборчо­го процесу виборцям, закладам, установам, організаціям або чле­нам виборчих комісій грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії (партії, що входить до складу блоку; блоку), за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), робіт, по­слуг, цінних паперів, кредитів, лотерей, інших матеріальних цінностей (непрямого підкупу) організацією, засновником, влас­ником або членом керівного органу якої є кандидат у депутати, партія, яка висунула кандидатів у депутати (одна з партій, яка входить до блоку, що висунув кандидатів у депутати), або поса­дова особа цієї партії;

3) встановлення судом при розгляді виборчого спору в по­рядку, передбаченому законом, факту використання кандида­том у депутати, партією (блоком) при фінансуванні передви­борної агітації, крім коштів виборчого фонду партії (блоку), ін­ших коштів;

Форми безпосередньої демократії (прямого народовладдя) 249

  1. встановлення судом при розгляді виборчого спору, що кандидат у депутати, який обіймає посаду, в тому числі за су­місництвом, в органах виконавчої влади чи в органах місцевого І .імоврядування, на державних чи комунальних підприємствах, v закладах, установах, організаціях, у військових формуваннях, v творених відповідно до законів України, залучав або викорис­товував для проведення передвиборної агітації підлеглих йому Осіб, службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, ІНШІ об'єкти та ресурси за місцем роботи (зловживання службо-иіїм становищем);

  2. у разі порушення партією (блоком), кандидатом у депу­тати обмежень щодо проведення передвиборної агітації, у тому мислі за проведення агітації під час виборчого процесу поза стро­пами, встановленими Законом.

У випадках зазначених порушень чи інших порушень, за які За коном встановлено кримінальну або адміністративну відпові­дальність, Центральна виборча комісія повідомляє відповідні правоохоронні органи для перевірки і реагування відповідно до Ввкону.

У разі смерті кандидата у депутати або визнання його безвіс­но відсутнім Центральна виборча комісія оголошує його таким, що вибув з балотування, та виключає його з відповідного ви­борчого списку.

Про свій намір брати участь у парламентських виборах 2006 р. ІЙИВИДи 53 політичні партії та блоки. Але після їх перевірки бу­ло зареєстровано 45 суб'єктів виборчого процесу1.

Проведення передвиборної агітації

Партія (блок), кандидати у депутати мають право розпоча­ти свою передвиборну агітацію з моменту прийняття Централь­ною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати, включених до виборчого списку партії (блоку).

Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем виборів.

Передвиборна агітація напередодні дня виборів та в день ви­борів забороняється. У цей же час не дозволяється проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів)

Урядовий кур'єр. — 2006. — 12 квітня.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]