Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПУ2.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.57 Mб
Скачать

274 Глава VI

ських мандатів, може прийнятії рішення про виключення кан­дидата у депутати, який за підсумками результатів виборів вва­жається не обраним, зі свого виборчого списку у будь-який час після дня виборів до реєстрації цієї особи як народного депута­та України. Таке рішення приймається відповідно до статуту партії (угоди про утворення блоку) з'їздом (зборами, конферен­цією) партії чи міжпартійним з'їздом (зборами, конференцією) партій, що входили до блоку на день виборів. Витяг із протоко­лу з'їзду (зборів, конференції), підписаний головуючим, та рі­шення, підписане керівником партії (керівниками партій, що входили до блоку на день виборів) і скріплене печаткою партії (печатками відповідних партій), не пізніш як на п'ятий день з дня прийняття рішення передаються до Центральної виборчої комісії. На підставі цих документів Центральна виборча комісія не пізніш як на сьомий день з дня їх отримання приймає рішен­ня про виключення зазначеного у рішенні кандидата у депутати з виборчого списку партії (блоку).

Фінансове та матеріально-технічне забезпечення підготовки і проведення виборів народних депутатів України

Витрати на підготовку і проведення виборів депутатів здійс­нюються виключно за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів депу­татів, та коштів виборчих фондів партій (блоків), кандидатів у депутати від яких зареєстровано Центральною виборчою комі­сією.

Партія (блок), кандидатів у депутати від якої зареєстровано Центральною виборчою комісією, для фінансування своєї перед­виборної агітації зобов'язана утворити свій виборчий фонд, що формується в порядку, встановленому Законом.

Фінансування передвиборних агітаційних заходів чи мате­ріалів з джерел, не передбачених вище, незалежно від наявнос­ті погодження з партіями (блоками) — суб'єктами виборчого процесу чи висунутими ними кандидатами у депутати, заборо­няється.

Контроль за правильним та цільовим використанням кош­тів Державного бюджету України, виділених на підготовку і проведення виборів депутатів, здійснюється Центральною ви­борчою комісією та відповідними органами Державної контроль-

Форми безпосередньої демократії (прямого народовладдя) 275

но-ревізійної служби України у порядку, встановленому Цент­ральною виборчою комісією спільно з Міністерством фінансів

України.

Виборчий фонд партії (блоку) має один накопичувальний рахунок, на який надходять кошти для фінансування передви­борної агітації партії (блоку), а також поточні рахунки, з яких ідійснюється фінансування витрат на передвиборну агітацію партії (блоку). На поточні рахунки виборчого фонду партії (бло­ку) кошти надходять виключно з накопичувального рахунку ви­борчого фонду партії (блоку).

Партія (блок) відкриває накопичувальний рахунок виборчо­го фонду в установі банку України у місті Києві, яку визначає па свій розсуд. Партія (блок) має право відкрити тільки один накопичувальний рахунок виборчого фонду і тільки в національ­ній валюті.

Партія (блок) має право відкривати в установах банків України поточні рахунки виборчого фонду з розрахунку не більше одного поточного рахунку на території одного терито­ріального виборчого округу. Один поточний рахунок виборчого фонду може обслуговувати декілька територіальних виборчих

округів.

Партія (блок) не проводить видатків на фінансування своїх передвиборних заходів у закордонному виборчому окрузі.

Партія (блок) зобов'язана відкрити накопичувальний раху­нок виборчого фонду не пізніше ніж за шістдесят п'ять днів до дня виборів. Підставою для відкриття накопичувального ра­хунку виборчого фонду є копія рішення Центральної виборчої комісії про реєстрацію кандидатів у депутати, включених до ви­борчого списку партії (блоку). Підставою для відкриття поточ­ного рахунку виборчого фонду є довідка установи банку про від­криття накопичувального рахунку.

Витрачання коштів з поточних рахунків виборчого фонду партії (блоку) здійснюється в безготівковії! формі.

Витрачання коштів з поточних рахунків виборчого фонду партії (блоку) припиняється о 15 годині останнього дня перед днем виборів. Закриття рахунків,зупинення операцій по рахун­ках виборчого фонду партії (блоку) раніше, ніж у зазначений строк, здійснюється лише у разі втрати партією (блоком) стату­су суб'єкта виборчого процесу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]