Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
приборы + электрообор / КОНСПЕКТ ЛЕКЦИЙ СPL (A) передел..doc
Скачиваний:
617
Добавлен:
12.01.2018
Размер:
3.31 Mб
Скачать

11.2 Атр(а) Комплексний курс

    1. Метою комплексного курсу АТР(А) є навчання пілотів до рівня кваліфікації, необхідного, щоб вони працювали в якості другого пілота на багатопілотних, багатодвигуних літаках, при комерційних повітряних перевезеннях, та для отримання CPL(A)/IR.

    2. Кандидат, який бажає пройти комплексний курс АТР(А) повинен виконати всі навчальні етапи під наглядом керівника підготовки затвердженої навчальної організації (FTO) в єдиному безперервному і затвердженому курсі, організованому даною FTO.

    3. Курс повинен продовжуватись від 12 до 36 місяців. Можуть бути вжиті спеціальні організаційні заходи, схвалені органом влади, для розширення курсу понад 36 місяців, коли додаткове льотне навчання або наземне навчання забезпечується FTO.

    4. Кандидат може бути прийнятий на навчання або як початківець, або як власник PPL(A), [або PPL(H)] виданої згідно з Додатку 1 ІКАО. Вступник-початківець повинен задовольняти вимогам до курсантів – пілотів JAR-FCL Підчастини В. У випадку, коли заявник має PPL(A) [або PPL(H) ], можуть бути зараховані 50% годин нальотів виконаних заявником [][на літаку] до початку курсу необхідної льотної підготовки (JAR-FCL 1.165(а)(1) та Додаток 1 до JAR-FCL 1.165(а)(1), параграф 13) аж до зарахування 40 годин льотного досвіду або 45 годин, якщо було отримано кваліфікацію з нічних польотів, з яких 20 годин можуть бути польотами з подвійним контролем. Такий залік годин нальотів віддається на розгляд FTO, та вноситься у навчальну характеристику кандидата. У випадку, коли курсант-пілот, який не має ліцензії пілота, та зі схвалення органу влади, FTO може призначити виконати деякі вправи польотів з подвійним контролем (див. AMC FCL 1.160 та 1.165(а)(1), фази 2 та 3), на гелікоптері або на TMG максимально за 20 годин нальотів.

    5. Кандидат, який не зміг або виявився неспроможним виконати повний курс АТР(А) може подати заявку до органу влади про здачу теоретичного іспиту і кваліфікаційного тесту на отримання свідоцтва нижчого ступеню, і, при необхідності, допуску до польотів за приладами.

    6. Будь-який кандидат, який бажає перейти в іншу FTO в процесі навчання, повинен подати заяву до органу влади на формальне оцінювання подальших годин навчання, що вимагаються іншою FTO.

    7. FTO повинно забезпечити, щоб перед прийняттям на курс кандидат мав достатні знання з математики, фізики та англійської, щоб забезпечити розуміння при викладанні теоретичних знань, які входять до змісту курсу. Потрібний рівень англійської мови повинен відповідати Додатку 1 до JAR-FCL 1.200.

    8. Курс повинен включати:

(а) навчання теорії на рівні знань АТРL(А)

(b) льотне навчання візуальних польотів та польотів за приладами; та

(с) навчання у складі багаточленного екіпажу для роботи на багатопілотних літаках.

9 Успішне складання іспиту з теоретичних знань за параграфом 12 та перевірки навичок за параграфом 14 задовольняє вимогам щодо теоретичних знань та професійних навичок для видачі CPL(A), включаючи допуск для типу або класу літака, використаного під час тесту та допуск (А) до польотів за приладами на багатодвигунному літаку.

Теоретичні знання

10 Програма курсу теоретичних знань визначена у Додатку до JAR-FCL 1.470. Загальний курс теоретичних знань АТР(А) повинен містити щонайменше 750 годин (одна година = 60 хвилинам навчання), які можуть включати роботу в класі, інтерактивні відеопокази, слайдові та аудіо презентації, навчальну роботу в бібліотеці, навчання за допомогою комп’ютера, та за допомогою інших навчальних засобів, cхвалених органом влади, у задовільному співвідношенні навчального часу.

750 годин навчання повинні бути розподілені таким чином, щоб кожен предмет мав щонайменше стільки годин:

Додаток 1 до JAR-FCL 1.160 та 1.165 (а) (1) (продовження)

Предмет

Години

Повітряне право

40

Загальне знання літака

80

Льотні характеристики та планування польотів

90

Можливості та обмеження людини

50

Метеорологія

60

Навігація

150

Експлуатаційні процедури

20

Принципи польоту

30

Зв’язок

30

Орган влади та FTO можуть узгодити між собою інший розподіл годин.

11 Курс МСС може включати щонайменше 25 годин навчання теорії та вправ.

[] [Екзамен з теоретичних знань]

12 Кандидат повинен продемонструвати рівень знань, достатній для прав власника АТРL(А) згідно з вимогами JAR-FCL 1 (Літак) Підчастина J.

Льотне навчання

13 Льотне навчання, не включаючи підготовку щодо кваліфікаційної відмітки типу, повинно включати загалом щонайменше 195 годин, куди входять контрольні тести на оволодіння предметом, з яких 55 годин усього курсу, можуть бути відведені для наземного навчання польотам по приладах. Із загальної кількості у 195 годин кандидати повинні щонайменше виконати:

(а) 95 годин польотів з інструктором, з яких 55 годин можуть бути навчанням польотам за приладами на землі;

(b) 100 годин в якості командира повітряного судна, включаючи 50 годин польотів VFR (за правилами візуального польоту) та 50 годин польотів за приладами в якості курсанта-командира повітряного судна (SPIC). (SPIC – години можуть зараховуватись як години в якості командира повітряного судна, якщо тільки льотний інструктор не впливає на або не керує будь-якою частиною польоту. Наземні розбори польотів із льотним інструктором не впливають на зарахування часу, виконаного в якості командира літака);

(с) 50 годин маршрутних польотів в якості командира повітряного судна, включаючи маршрутні польоти за VFR (правилами візуального польоту) із загальною протяжністю 540 км (300 морських миль), в процесі яких повинно бути виконано щонайменше дві посадки до повної зупинки літака на двох аеродромах, відмінних від аеродрому відправлення;

(d) 5 годин польотів на літаку повинні бути виконані вночі, включаючи 3 години польоту з подвійним контролем, включаючи щонайменше 1 годину навігації за маршрутом, та 5 зльотів і посадок до повної зупинки літака, виконаних самостійно;

(е) 115 годин польотів по приладах, включаючи:

(і) 50 годин навчання польотам за приладами, з яких 25 годин можуть бути наземної підготовки за приладами на FNPT І , або 40 годин,[] якщо все наземне навчання польотам за приладами проводиться на FNPT ІІ або на льотному тренажері [Не більше 10 годин підготовки за приладами на FNPT II або на льотному тренажері можуть бути виконані на FNPT I, якщо це схвалено органом влади ];

(іі) 50 годин SPIC (курсанта в якості командира повітряного судна); та

(ііі) 15 годин роботи в багаточленному екіпажі, для якої можна використовувати льотний тренажер або FNPT ІІ.

Перевірка навичок

14 Після виконання відповідного льотного навчання кандидат повинен пройти перевірку навичок CPL(A) або на однодвигунному або на багатодвигунному літаку, згідно з Додатками 1 та 2 до JAR-FCL 1.170, та перевірки навичок допуску до польоту за приладами на багатодвигунних літаках відповідно до Додатків 1 та 2 до JAR-FCL 1.210 та подібних інших перевірок, що вимагаються JAR-FCL 1.262 (с).

Соседние файлы в папке приборы + электрообор