Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекции 080910 НОВ.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
11.11.2018
Размер:
2.29 Mб
Скачать

Висновки

  1. В управлінні проектами планування відіграє основну роль, втілюючи в собі організуюче начало всього процесу реалізації проекту.

  2. Сутність планування полягає в обґрунтуванні мети і засобів її досягнення на основі виявлення детального комплексу робіт, визначення ефективних методів і способів налагодження взаємодії між учасниками проекту.

  3. Основна мета планування - інтеграція всіх учасників проекту для виконання комплексу робіт, що забезпечують досягнення кінцевих результатів проекту.

  4. У методології управління проектами сформована система планів: концептуальний, стратегічний, тактичний та оперативний.

  5. Під плануванням проектів розуміють систематичну підготовку і прийняття рішень стосовно цілей, термінів і послідовності дій.

  6. Проектне планування в поєднанні з регулюванням і контро лем утворюють процес управління проектами, або проектного менеджменту.

  1. Проектне планування, незалежно від характеру проекту, включає: планування змістовної цілі; структуру робіт щодо проекту та окремих його етапів; планування термінів; планування економічних результатів і витрат.

  2. Центральне місце в управлінні проектами відведено завданням календарного планування: розробка і коригування розкладу виконання робіт (з урахуванням їх учасників), ув'язування їх у часі та між собою, можливостей забезпечення матеріально-технічними і трудовими ресурсами тощо.

  3. Будь-який план реалізації проекту повинен бути проаналізований щодо ресурсної, економічної та фінансової реалізованості.

  1. При розробці проектно-кошторисної документації оперують рядом документів: ТЕО, технічний проект, робочий проект і т. ін.

  2. Основним засобом фінансування інвестиційних проектів є довгострокове кредитування, проведене на певних принципах проектного фінансування.

  3. Вартість проекту визначається на основі кошторису, який відбиває рівень необхідних витрат на проект і є підставою для його фінансування, а також для контролю й аналізу витрачання коштів на проект.

  4. Бюджет проекту, сформований на основі кошторису, відбиває потреби у фінансових ресурсах відповідно до часу і є основою для створення структури фінансування проекту.

Контрольні питання

  1. Назвіть основні етапи і намалюйте загальну схему розробки ПКД.

  1. Назвіть способи і джерела фінансування проекту.

  1. Яке призначення кошторису?

  2. Які існують методи визначення кошторисної вартості?

  3. Склад і порядок розробки кошторисної документації.

  4. Що таке бюджет проекту?

  5. Що таке проектне планування?

  6. Що передбачає проектне планування?

  7. Що являє собою базисно-компенсаційний метод визначення вартості проекту?

  8. Чим відрізняється ресурсний метод від базисно-компенсаційного?

  9. Поясніть зміст ресурсно-індексного методу визначення вартості проекту.

  10. Назвіть основні елементи фази матеріально-технічного забезпечення проекту.

  11. Назвіть два основні типи договору щодо матеріально-технічного забезпечення.

  12. Назвіть основні форми закупівель.

  13. Назвіть основні етапи матеріально-технічної підготовки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]