Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Balabanova_L.V.,_Saveleva_K.V._Publichne_admini...doc
Скачиваний:
74
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
2.3 Mб
Скачать

Тема 17. Відповідальність у публічному адмініструванні

    1. Правопорушення та відповідальність

    2. Відповідальність органів державної влади та місцевого самоврядування, посадових осіб за правопорушення у сфері публічного адміністрування

    3. Відповідальність недержавних організацій, органів та осіб, які не перебувають на державній службі чи службі в органах місцевого самоврядування, за правопорушення у сфері публічного адміністрування

    4. Правопорушення та відповідальність під час здійснення міжнародної публічної діяльності

17.1. Правопорушення та відповідальність

Правопорушення - протиправні дії (бездіяльність) - злочини, проступки, заподіяння майнової та іншої шкоди. Правопорушення включає дію або бездіяльність з настанням шкідливих наслідків, в більшості випадків з вини суб'єкта, який заподіяв шкоду (умисна вина або вина з необережності у формі недбалості або легковажності). Бувають і просто упущення за службою (наприклад, державний чи муніципальний службовець не виконав вчасно завдання начальника, прийнятий за контрактом на роботу в громадське об'єднання службовець систематично не виконує свої обов'язки) або порушення громадянином правил через необізнаність (наприклад, лов риби під час нересту, що заборонено постановою державного або муніципального органу). Такі вчинки можуть тягти за собою різні форми відповідальності.

Неправомірні вчинки можуть виходити від різних керуючих суб'єктів, органів держави, громадських об'єднань, органів місцевого самоврядування, службовців (посадових осіб), що діють в силу службових обов'язків і несуть за свої дії відповідальність. Прикладами можуть бути конфіскація власності службовцям державної митниці, постанова мера, яка забороняє страйки на всіх муніципальних підприємствах на три місяці, вказівка ​​голови кооперативу про введення обов'язкової щоденної трудової повинності на 2:00, постанова керівника політичної партії, що обмежує конституційне право громадян на об'єднання за ознаками статі чи національності тощо.

Протиправні дії в сфері публічного адміністрування здійснюють також організації та особи, що не володіють повноваженнями у цій сфері (наприклад, комерційна організація порушує правила ліцензування або громадянин незаконно носить чужі ордена і медалі).

Відповідальність може бути:

- загальноправовою як громадянина. Правопорушення з боку державних і муніципальних органів та посадових осіб, коли вони діяли як приватні юридичні та фізичні особи, в особистих і цивільно-правових відносинах (державний орган не оплачує рахунки за спожиту електроенергію, міністр вчинив бійку, заподіявши тяжке тілесне ушкодження громадянину, а мер міста, порушивши правила руху, пом'яв чужу автомашину).

- спеціальною правовою як посадової особи державного муніципального органу або органу корпоративної громадської влади. Правопорушення з боку державних і муніципальних органів та посадових осіб, коли вони діяли як представники влади, здійснюючи публічне управління (Уряд прийняв постанову, що суперечить закону, а мер міста отримав хабар за надання муніципального житла поза чергою, скарбник партії розтратив партійні гроші).

За тяжкістю правопорушення у сфері публічного адміністрування розрізняються:

  1. В результаті злочину, тобто діяння, що має високий ступінь громадської небезпеки, настає кримінальна відповідальність.

  2. Адміністративні провини (порушення правил дорожнього руху, дрібне хуліганство) караються різними видами адміністративних стягнень (аж до адміністративного арешту до 15 діб).

  3. Порушення за службою тягнуть за собою дисциплінарну відповідальність (догана в наказі та ін.)

  4. Заподіяння шкоди з цивільного права - матеріальну відповідальність або відповідальність в основному морального характеру (публікація в газеті спростування, повідомлення про недостовірність раніше опублікованих відомостей).

  5. Президент, голови уряду, муніципальних утворень, колегіальні органи виконавчої влади, міністри, депутати представницьких органів за свої дії за службою і поза неї можуть нести політичну відповідальність (імпічмент Президенту, відставка міністрів, позбавлення депутатського мандата).

  6. Особливі види правопорушень та відповідальність за них встановлює міжнародне право.