Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
413
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
2.39 Mб
Скачать

Висновки.

Територіальні громади є зовнішньо формальним виразом асоціацій мешканців пев­них населених пунктів. Саме вони складають низові територіальні спільноти жителів, що є найбільш загальною суб'єктною основою місцевого самоврядування. У межах цих спільнот об'єднується в сутнісному (індивідуальні та колективні потреби, інтереси), змістовному (функціонально-цільова активність та структурована корисна соціальна діяльність), формальному та структурному виразі (правові, інші соціальні локальні нор­ми, структури управління тощо), а діяльність індивідів, груп, колективів, підприємств, установ, організацій у соціально-економічну інфраструктуру тощо.

Органи місцевого самоврядування позбавлені можливості самостійно розв'язувати свої проблеми: одні - через залежність від дотацій, інші - через те, що зайві кошти вилуча­ються. Тому органи місцевого самоврядування не мають стимулів ефективно розвивати соціальну інфраструктуру населених пунктів, у зв'язку з чим дедалі більшого значення на­бувають питання розвитку соціальних інвестицій бізнесу, розв'язання яких має бути спря­мовано на розгалуження та зміцнення розвитку громад і регіонів.

Нинішній етап взаємодії вітчизняних органів виконавчої влади та інститутів грома­дянського суспільства вимагає розвитку співпраці у форматі: органи виконавчої влади - інститути громадянського суспільства - суб'єкти господарювання. Задля цього розробля­тимуться механізми економічного стимулювання суб'єктів господарювання.

Для досягнення високих темпів соціально-економічного зростання, українській економіці потрібна система інститутів, що забезпечує зусилля держави та приватного бізнесу: участь у окремих спільних проектах, створення фондів розвитку, масштабні за розмірами програми, переозброєння старих і створення нових галузей, система широкомасштабної державної програми розвитку тощо.

Майбутнє соціальної відповідальності бізнесу в Україні залежить від важливості соціальних питань для компаній. Посилення ролі держави в інноваційній сфері української економіки має бути націлене на підвищення ефективності державної інвестиційної політики при стимулюванні корпоративних інвестицій.

Використовувати досвід іноземних компаній потрібно, беручи до уваги власні історичні традиції, щоб підвищувати ефективність програм і процесів усередині підприємства. Саме тоді, програми залучення і розвитку громад знайдуть позитивний відгук серед вітчизняних підприємств, можна буде говорити про поступовий розвиток концепції соціальної відповідальності у вітчизняних реаліях і розглядати цей процес механізмів як становлення національної інноваційної моделі економіки, яка б забезпечувала врахуван­ня та реалізацію інтересів корпоративно-відповідальних структур, держави та споживачів задля сталого розвитку регіонів і країни в цілому.

Критерії засвоєння

Рекомендована література до лекції

Основна: 1

Допоміжна: 4,5,6.

Питання для самоперевірки

Змістовий модуль 6.

Екологічні аспекти корпоративної соціальної відповідальності

Мета вивчення: визначення екологічних аспектів корпоративної соціальної відповідальності.

Навчальні завдання лекції:

- проаналізувати міжнародні документи щодо захисту природного навколишнього середовища

- дослідити законодавство України щодо захисту навколишнього середовища

- розглянути міжнародний та вітчизняний досвід впровадження принципів екологічної відповідальності

Місце лекції в модулі і загальній структурі дисципліни: після вивчення концептуальних основ розвитку та поняття „корпоративна соціальна відповідальність”.