Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Krilova_L.V._Organizatsiya_restorannogo_gospoda...doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
5.88 Mб
Скачать

2.6.2. Алжир

Алжир багато часу був колонією Франції, тому тут домінує французька кухня. Місцева, північно-африканська кухня характерна використанням баранини та різноманітних овочів. Більшість населення — мусульмани, тому баранина тут - основний продукт, крім того, це м'ясо найбільше відповідає жаркому клімату. В Алжирі їдять багато помідорів, баклажанів, картоплі, цибулі, артишоків, бобів, стручків молодого гороху. Усі страви приправляються перцем та іншими прянощами. З жирів використовується в основному оливкова олія.

Із зернових культур використовується пшениця та ячмінь.

Солодкі страви готують з великою кількістю цукру та меду. Алжир — країна фруктів, які тут збирають цілий рік. Країна виробляє багато чорносливу, а фіги за своєю якістю не гірші італійських. Алжирці їдять білий хліб і п'ють переважно фруктову воду, мінеральну подавати не рекомендується. Мусульмани не вживають алкогольних напоїв, задовольняючись молоком або водою.

2.6.3 . Ангола, Танзанія, Конго, Замбія, Уганда, Заїр, Камерун, Сомалі

Кухні цих народів дуже схожі між собою. У тих країнах, які розміщені на берегах Атлантичного та Тихого океанів, основне місце в раціоні харчування займа­ють риба та морепродукти.

У всіх країнах екваторіальної Африки улюблена страва — терміти. Часто їдять змій,саранчу, ящірок, яйця черепах, нутрощі та хвіст крокодила. У пошані маніока, з крохмалю якої випікають хліб. А з проса та сорго готують дуже розповсюджену в арабських країнах страву “кус-кус”.

У більшості африканських країн споживають пальмове вино — єдиний міцний напій, що дозволяється кораном.

Чудовий напій виготовляють із соку плодів баобаба та солодкої води.

2.6.4. Гвінея, Сенегал, Гана

Основу харчування народів цих країн становлять молочні каші з розмеленої кукурудзи, дурри, рису, проса, топінамбура, маніоки та коренеплодів. До них додають рибу, дичину, фрукти, яйця крокодилів, черепах та страусів. На заході Африки споживають багато риби та молюсків. Улюбленим продуктом є м'ясо акули. Його консервують, коптять та солять. Дуже популярне м'ясо буйволів та дикобразів. Майже всі жителі цих країн люблять сарану. Тут готують багато страв з бананів. Дуже популярний арахіс. Його споживають підсмаженим із сіллю та отримують з нього арахісову олію. Друге місце за цінністю займає какао. У раціоні цих країн багато фруктів.

2.6.5. Єгипет

З другої половини минулого століття в Єгипті утвердилися дві кухні: французька та місцева, арабська. У багатій частині населення авторитетом користуються страви французької та італійської кухні, у бідній — страви арабської кухні, які мають гострий смак і їх немає в кухнях інших країн.

Національна кухня Єгипту характерна використанням рису, бобів, баранини, козлятини, птиці та яєць. Достойно представлені сири (типу бринзи) і молочнокислі продукти. У прибережних районах багато страв готують з риби. Свинина не вживається.

Єгиптяни їдять багато хліба — кукурудзяного, пшеничного, з африканського проса (сорго), люблять овочеві страви. Рис використовують не тільки як гарнір, але й як самостійну страву.

Дуже розповсюджені фініки і великі солодкі лимони. Солодощі виготовляють за турецькими рецептами, з горіхами та іншими добавками.

Основним гарячим напоєм є чай. З холодних напоїв популярні фруктові соки з льодом, сік цукрової тростини. Після обіду обов'язково подають солодкий чай з лимоном або молоком.