Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Психологічний іспит.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
891.9 Кб
Скачать

86. Сутність навчально – методичної та діагностичної функцій контролю.

Під поняттям контроль розуміють виявлення, вимір і оцінку знань, умінь тих, хто навчається.. Контроль містить у собі оцінювання як процес і оцінку як результат перевірки.

Функція контролю – це визначення того, наскільки реалізуються цілі поставлені перед освітнім закладом на етапі планування і що треба зробити, щоб вони були досягнуті в повному обсязі.

Діагностична функція – контроль забезпечує виявлення успіхів і недоліків у знаннях, уміннях і навичках учнів, встановлення причин і шляхів їх усунення, окреслення заходів, спрямованих на поліпшення успішності. Діагностика результатів навчання-це з’ясування умов і обставин, у яких протікає процес навчання;отримання чіткого уявлення про ті причини, які сприяють чи перешкоджають досягненню накреслених результатів.

Найважливіша функція контролю – навчальна. Її сутність полягає в удосконаленні знань, умінь і навичок, їх систематизації, підвищенні освітнього рівня, культури навчальної праці студентів, розвитку їх пізнавальних інтересів. Перевірка знань студентів сприяє вдосконаленню пам’яті, мислення, логіки, уваги і мовлення. Вона забезпечує зворотній зв’язок, який показує студентам і викладачам рівень досягнень і допомагає визначити шляхи подальшого покращання умов навчальної праці.

Навчально – методична існує для активізації роботи студентів із засвоєння навчального матеріалу, глибоке виявлення знань та умінь учнів у процесі навчальної діяльності.

87.Доведіть або спростуйте необхідність профвідбору абітурієнтіву внз певного профілю.

Профвідбір до ВНЗ абітурієнтів необхідний так як цк впливатиме на результати,оцінку ВНЗ.Якщо у абітурієнта буде низький рівень освіти,тоді не має впевненості,що в подальшому абітурієнт досягне кращих результатів(принаймі намагатиметься),що в свою чергу буде давати приклад іншим.

88.