Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОБЛЕМИ ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМСТВ ХЕРСОНСЬКОГО РЕГ....doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
1.91 Mб
Скачать

Література.

  1. Указ Президента України „Про Концепцію державної промислової політики" від 12.02.03 №102.// - 2003.

  2. Статті міністерства промислової політики України// за 2006 та 2011 рік.

  3. Теория прогнозирования и принятия решений: Учеб. пособие / Под ред.C. А. Саркисяна.— М.: Высш. шк.,1977.— 351 с.

  4. Типовая методика разработки техпромфинплана производственного объединения (комбината), предприятия.— М.: Экономика, 1979.— 448 с.

  5. Панасюк Б., Літвінов В. Система національних рахунків як модель економічного обороту // Економіка України.— 1993.— № 1.— С. 18—36.

УДК 658.589

Ю.А.ЯЦЕНКО,

Д.О.КАРЛЮКА

Підвищення ефективності роботи підприємства за рахунок впровадження інновацій

Проведено аналіз доцільності впровадження інновацій в умовах діючого підприємства, визначені особливості даного процесу для підрозділів підприємства, обґрунтовані напрямки пошуку резервів підвищення ефективності інноваційної діяльності суб’єктів господарювання.

Вступ. Ефективність функціонування кожного підприємства залежить насамперед від того, відповідають, чи ні управлінські рішення умовам дії ринкових механізмів, що постійно змінюються під впливом макроекономічних процесів у народному господарстві.

Потреба в інноваціях у більшості випадків зароджується усередині самої організації, що у ролі споживача часто сама здійснює необхідні розробки для задоволення власних потреб в удосконалюванні організації виробництва і підвищенні його технічного рівня. Інновації стимулюються збільшенням попиту на продукцію і ростом обсягу продажів, а також можливим підвищенням цін на деякі види ресурсів.

Наукові основи теорії інновацій та зовнішньоекономічної діяльності закладені Аверяновою Є., Багровою І.В., Туган-Барановським М.І., Кондратьєвим М.Д., Шумпетером Й., а також закордонних авторів М. Портера та Х. Ансоффа, де дане питання висвітлене більш докладно. Дослідженнями основних причин, які стримують активізацію інноваційної діяльності, пошуком дієвих інструментів та механізмів, які сприяли б підвищенню рівня керованості процесами генерування, продукування та розповсюдження інновацій, займалися вітчизняні вчені Бажал Ю.М., Бєлєнький П.Ю., Бойко Є.І., Буднікевич І.М..

Метою роботи є економічне обґрунтування доцільності впровадження інноваційних технологій у виробничому підрозділі підприємства в умовах діяльності філії «Білозерський райавтодор».

Основна частина. Для досягнення поставленої мети необхідно розглянути теоретичні основи інновацій на підприємстві; провести аналіз техніко-економічних показників філії «Білозерський райавтодор», виявити тенденції його подальшого функціонування; надати рекомендації щодо впровадження інновацій на підприємстві.

Управління інноваційним процесом є розробка інноваційного процесу з метою підвищення технологічних та економічних параметрів продукції досліджуваного підприємства.

З використанням показників ефективності інноваційного проекту (ефективність вкладених інвестицій, ефективність виробничої діяльності) виконано оцінювання інноваційного потенціалу підприємства, визначено основні проблеми при реалізації інноваційних проектів.

Філія «Білозерський райавтодор» дочірнього підприємства «Херсонський облавтодор» здійснює будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування, виконання відповідних державних завдань.

Вартість майна підприємства «Білозерський райавтодор» за 2008 рік у порівнянні з попереднім збільшилась на 956.1 тис.грн.( або у 1.28 рази), у тому числі за рахунок нерухомого майна зменшилась – на 55 тис. грн. (або у 0.98 рази), приросту поточних активів збільшилась – на 1012.6 тис.грн. (або у 2.08 раз). Вартість майна за 2009 рік у порівнянні з попереднім збільшилась на 306.6 тис. грн. (або у 1.07 рази), у тому числі за рахунок нерухомого майна – на 804.4 тис. грн. ( або у 1.32 рази) і зменшилась за рахункок поточних активів – на 517.2 тис. грн. ( або у 0.73 рази).

Використовуючи дані про стан активів підприємства можна зробити основні висновки про фінансовий стан підприємства. Приріст активів за 2008 рік становив 956.1 тис. грн., а за 2009 рік становив 306.6 тис. грн. це є свідченням зміцнення економічного потенціалу підприємства та його ваги на ринку. Також позитивним для зміцнення фінансового стану можна вважати підвищення частки оборотних активів, що зменшує ризик компенсації авансованого капіталу та підвищує його віддачу внаслідок прискорення оборотності коштів. Особливо позитивним є абсолютний приріст (+54.5 тис.грн) збільшення частки (+1.89%) грошових коштів та їх еквівалентів.

Підводячи підсумок можна сказати, що дане підприємство є досить незалежним і у порівнянні з попереднім роком коефіцієнт автономії зріс до 69%. Коефіцієнт фінансової залежності показує ступінь залежності підприємства від зовнішніх джерел фінансування, і він зменшився до 31%. Ступінь зносу залишається на рівні 46%, що говорить про, те що на підприємстві не проходять заходи, щодо модернізації основних засобів. Близько 81% сягає частка діяльності підприємства, яка фінансується за рахунок власного капіталу. Отже, підприємство «Білозерський райавтодор» займає стабільний стан на ринку України.

Для впровадження інновацій на підприємство керівництву слід дотримуватись основних принципів: підвищення якості антикорозійної обробки виробів, що дозволить покращити конкурентоспроможність продукції підприємства ; зниження собівартості продукції, за рахунок скорочення матеріалів та енерговитрат.

З огляду на значну, часом визначальну роль, яку інноваційні процеси відіграють в сучасній економіці, визначення та врахування цих особливостей є неодмінною умовою забезпечення ефективності економічної стратегії держави.

Висновок. Для нормалізації фінансового стану підприємству необхідно розробити комплекс заходів по покращенню показників діяльності підприємства, а також визначити підвищення ефективності роботи підприємства за рахунок впровадження інновацій, що дозволить збільшення попиту на продукцію і ріст обсягу зношення.