Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PRAKT_GIG_u_FARM_BOLON (1).doc
Скачиваний:
185
Добавлен:
15.02.2016
Размер:
913.41 Кб
Скачать

Медогляд працівників аптек та їхніх структурних підрозділів

Працівники, зайняті виробництвом, фасуванням та реалізацією лікарських засобів підлягають обов’язковим медичним оглядам і повинні мати особові медичні книжки зразку, затвердженого наказом МОЗ України від 11.03.1998 р. № 66 „Про затвердження форми первинного обліку № 1-ОМК та Інструкції щодо її ведення”, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 02.06.2004 р. № 720 „Про внесення змін до переліку професій, виробництв і організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам” (Постанова Кабінету Міністрів України від 23.05.2001 р. № 559 „Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, порядку проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок”), п.4.3. наказу МОЗ України № 275 від 15.05.2006 р. "Про затвердження Інструкції із санітарно-протиепідемічного режиму аптечних закладів".

Наказом МОЗ України від 23.07.2002 р. № 280 „Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб” затверджений перелік необхідних обстежень лікарів-спеціалістів, видів клінічних, лабораторних та інших досліджень тільки для працівників фармацевтичної промисловості (п.23 Переліку необхідних обстежень лікарів-спеціалістів, видів клінічних, лабораторних та інших досліджень, що необхідні для проведення обов’язкових медичних оглядів, та періодичність їх проведення), зміни до даного наказу не внесені.

Працівники аптек та їхніх структурних підрозділів підлягають:

  • флюорографічним обстеженням щорічно відповідно до п.2 Розпорядження Київської міської державної адміністрації від 26.02.1998 р. № 394 «Про невідкладні заходи щодо запобігання поширенню туберкульозу серед населення міста»;

  • проведенню профілактичних щеплень проти дифтерії та правця на підставі ст.27 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» № 4004-ХП у відповідності та у терміни п.1.1 Календаря профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ України від 03.02.2006 р. № 48 „Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів”.

Відповідно до вищезазначеного:

  1. Щорічно вноситься до особової медичної книжки результат флюорографічного обстеження.

  2. У разі переходу з одного місця роботи на інше необхідність та об’єм медогляду (залежно від професії і діяльності) визначається на підставі об’єму та дати проходження попереднього (періодичного) медогляду.

  3. Періодичність заліків із санітарного мінімуму для працівників аптек не зумовлена діючими нормативними документами.

  4. Всі співробітники аптеки (директор, бухгалтер, охоронник та інші) повинні мати довідки з результатами щорічних ФГ- обстежень та дані про щеплення проти дифтерії і правця або довідку про наявність медичних протипоказань проти проведення щеплень (нормативні документи зазначені вище).

  5. Співробітники, що працюють за сумісництвом, надають ксерокопії медичних книжок або довідок з результатами щорічних ФГ- обстежень та даних про щеплення проти дифтерії і правця або довідки про наявність медичних протипоказань проти проведення щеплень.

Всі співробітники аптек та їхніх структурних підрозділів повинні бути ознайомлені та дотримуватись вимог Інструкції із санітарно-протиепідемічного режиму аптечних закладів, затвердженої наказом МОЗ України № 275 від 15.05.2006 р.

112

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]