Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_kursovi.doc
Скачиваний:
52
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
818.69 Кб
Скачать
  1. Мета курсової роботи

2.1. Метою виконання курсової роботи є виявлення творчих здібностей курсанта, його вміння правильно та чітко застосовувати отримані теоретичні знання на практиці.

  1. Визначення теми курсової роботи

    1. Визначена тема курсової роботи може бути уточнена викладачем, а в окремих випадках курсант може самостійно сформулювати та запропонувати тему, якщо її немає в переліку. Але в цьому випадку він повинен обов’язково узгодити її з викладачем – керівником, призначеним для кожної учбової групи, та отримати на це його згоду.

    2. Після визначення теми курсант повинен уважно ознайомитися з методичними рекомендаціями по її виконанню, приблизним Планом роботи і списком рекомендованої літератури, і лише після цього приступити до її виконання.

  1. Підготовка курсової роботи

    1. Зміст курсової роботи повинен відповідати визначеній темі.

Курсова робота повинна мати таку структуру:

  • План;

  • Короткий вступ, в якому обґрунтовується актуальність та визначення теми, проблеми, які передбачається розглянути в роботі;

  • Основний текст, що складається з розділів, поділених на підрозділи, або лише з розділів;

  • Практична частина, яка складається з обвинувальних висновків слідчого, вироків суду по конкретним кримінальним справам, матеріалів періодичних видань («Вісник Верховного Суду України», «Іменем Закону», «Юридичний Вісник», «Юридична практика» та інші), аналіз цих матеріалів судової та слідчої практики на підставі теоретичної частини курсової роботи;

  • Висновки, що випливають з розгляду теми та повинні враховувати єдність теоретичної та практичної частин, їх аналіз;

  • Список використаних нормативних актів і літератури.

    1. При написанні курсової роботи необхідно використовувати такі джерела:

  • Кримінальний кодекс України й інші нормативні акти;

  • Науково-практичний коментар до Кримінального кодексу України;

  • Підручники з кримінального права;

  • Спеціальну наукову та монографічну літературу;

  • Курси лекції з предмету;

  • Матеріали опублікованої та неопублікованої юридичної (в тому числі і судової) практики;

  • Інші джерела, необхідні в силу специфіки теми.

    1. Перед початком безпосереднього написання курсової роботи, курсант повинен уважно вивчити всі рекомендовані до теми джерела. При цьому доцільно робити виписки з нормативних актів, книг, статей, інших джерел, помічаючи в чернетці ті сторінки та видання, що найбільш важливі при висвітленні відповідних питань теми курсової роботи.

    2. Написання курсової роботи – це систематизований, грамотний та самостійний виклад курсантем основних відомостей з теми, що відображає його розуміння певних наукових проблем кримінального права.

    3. При використанні літературних та інших нормативних матеріалів необхідно давати відповідні посилання на ці джерела в суровій відповідності до встановлених правил (стандартів). Запозичення тексту з чужих літературних та наукових творів без відповідного посилання на них забороняється. Відсутність посилань на використану літературу та запозичення тексту з чужих літературних творів без посилання на них тягне за собою безумовне повернення курсової роботи для повторного виконання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]