Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_kursovi.doc
Скачиваний:
52
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
818.69 Кб
Скачать

Тема 67. Призначення покарання за сукупністю вироків

План

Вступ.

  1. Поняття та ознаки сукупності вироків.

  2. Законодавчі системи призначення покарання за сукупністю.

  3. Правила призначення покарання за сукупністю вироків.

  4. Особливості призначення за сукупністю різнорідних (різновидних) основних та додаткових покарань.

Висновки.

Література

  1. Бажанов М.И. Назначение наказания по советскому уголовному праву. − Киев., 1980.

  2. Карпец И.И. Индивидуализация наказания в советском уголовном праве. − М., 1961.

  3. Кругликов Л.Л. Смягчающие и отягчающие ответственность обстоятельства в уголовном праве. − Воронеж., 1985.

  4. Соловьев А.Д. Вопросы применения наказания по советскому уголовному праву. − М., 1958.

  5. Бажанов М.И. Назначение наказания по совокупности преступлений и совокупности приговоров: Учебное пособие. − Харьков., 1977.

  6. Горелик А.С. Наказание по совокупности преступлений и приговоров. − Красноярск., 1991.

  7. Тютюгин В.И. Назначение наказания при совершении нескольких преступлений и по нескольким приговорам: Конспект лекций. − Харьков., 1992.

Курсову роботу рекомендується починати з вступу, після чого перейти до висвітлення першого питання теми. Тут необхідно дати поняття сукупності вироків та розкрити її ознаки: 1) винесення вироку, яким особу засуджено до певного заходу покарання; 2) неповне відбуття засудженим призначеного покарання; 3) скоєння нового злочину після винесення вироку, але до повного відбуття покарання. Далі необхідно розглянути історію розвитку законодавчих систем призначення покарання за сукупністю вироків, особливу увагу приділивши характеристиці системи призначення покарання за сукупністю вироків, яка встановлена в чинному КК України.

Розкриваючи третє питання плану, слід перейти до детальної характеристики правил призначення покарання за сукупністю вироків у відповідності до ст.71 КК України: а) визначення покарання за знову вчинений злочин; б) приєднання до цього покарання повністю або частково невідбутої частини покарання за попереднім вироком; в) визначення кінцевої міри покарання в межах максимуму даного виду покарання. Окремо слід розглянути питання, коли суд змушений застосувати поглинення невідбутої частини покарання за першим вироком, покаранням, що призначено за другим вироком та рівного максимуму даного виду покарання.

У подальшому необхідно розглянути питання про складання різнорідних покарань та призначення додаткових покарань за сукупністю вироків.

Тема 68. Звільнення від відбування покарання з випробуванням

План

Вступ.

  1. Філософське обгрунтування обов’язку винної особи понести покарання за скоєння злочину.

  2. Правова природа звільнення від відбування покарання з випробуванням.

  3. Підстави звільнення від відбування покарання з випробуванням.

  4. Обовязки та додаткові покарання, які покладаються на засудженого.

  5. Наслідки звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Висновки.

Література

  1. Кригер Г. А. Условное осуждение и роль общественности в его применении. - М., 1963.

  2. Ломако В. А. Применение условного осуждения. - Харьков, 1976.

  3. Ткачевский Ю. М. Освобождение от отбывания наказания. - М., 1976.

  4. Скибицкий В. В. Освобождение от уголовной ответственности и от отбывания наказания. - Киев, 1987.

  5. Хомич В.М. Формы реализации уголовной ответственности. – Минск: Белгосуниверситет, 1998. – 132 с.

  6. Якубович М.И., Хан-Магомедов Д.О. Условное осуждение по советскому уголовному праву. – М.: Госюриздат, 1960. – 40 с.

  7. Книженко О.О. Застосування умовного засудження до учасників організованої злочинної групи при скоєнні господарських злочинів // Вісн. Ун-ту внутр. справ. - 2000. - Вип.12 ( ч.1). - с.46-49.

  8. Книженко О.О. Цілі застосування умовного засудження // Вісн. Ун-ту внутр. справ: Спецвипуск. - 2001. - с.141-145.

  9. Книженко О.О. Деякі питання звільнення від відбування покарання випробуванням // Вісн. Ун-ту внутр. справ: Спецвипуск. - 2002. - Вип. 19.- с.19-24.

  10. Книженко О.О. Условное осуждение или система испытания // Законность. - 2002. - № 9. - с. 38-40.

Курсову роботу рекомендується починати з вступу, в якому необхідно обґрунтувати актуальність та значення обраної теми, висвітлити стан її розробки, окреслити проблеми, які передбачається розглянути. Далі бажано викласти філософське обгрунтування обов'язку особи, винної у вчиненні злочину, понести покарання.

Висвітлюючи друге питання плану, слід проаналізувати існуючі погляди стосовно юридичної природи звільненя від відбування покараня з випробуванням. При цьому необхідно звернути увагу на той факт, що умовне засудження та відстрочку виконання вироку трансформовано чинним кримінальним законодавством у звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Розкриваючи наступне питання, необхідно чітко розмежовувати умови та підстави такого звільнення, звертаючи увагу, що рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням суд приймає лише після призначення особі покарання у виді виправних робіт, обмеження для військовослужбовців, обмеження волі та позбавлення волі строком не більше пяти років. Необхідно дослідити існуючі погляди стосовно цього питання, на підставі чого обгрунтувати, які саме обставини враховуються судом при застосуванні цієї форми реалізації кримінальної відповідальності.

Аналіз обовязків та додаткових покарань, які можуть бути покладені на засудженого, слід почати з обгрунтування доцільності їх призначення при звільненні від відбування покарання з випробуванням, яка може випливати з юридичної природи цього заходу кримінально-правового впливу. У подальшому необхідно окремо розкрити сутність кожного з обовязків та додаткових покарань, які можуть бути призначені.

Завершуючи авивчення звільнення від відбування покарання з випробуванням, слід зазначити його наслідки, окрему увагу приділивши сутності та значенню іспитового строку.

Наприкінці роботи обов’язково слід зробити загальний висновок з досліджених в курсовій роботі питань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]