Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ASO_verstka_poslednyaya.doc
Скачиваний:
671
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
19.47 Mб
Скачать

Ушкоджень протекторної й бічної частини шин

Внутрішня порожнина мульди заповнюється теплоносієм (мінеральним маслом), зовнішні стінки корпуса мають теплоізоляцію. Температурний режим вулканізації забезпечується автоматично за допомогою малометражного термометра.

Затискний пристрій забезпечує стабільне положення шини, верхніх накладок і варомного мішка в процесі роботи мульди.

Технічні характеристики мульди Ш-120: максимальний розмір ремонтованих пошкоджень – 100 мм; температура вулканізації – 143 ±5 °С; робоча температура масла – 160 °С; об’єм масляної системи – 45 л; час розігріву до робочої температури – 60 хв; потужність електродвигунів – 9 кВт; робочий тиск повітря при обпресуванні шини – 5 бар; габарити, мм – 790×640×1000; маса (без комплекту накладок) – 300 кг.

Варомний мішок, який розміщують у процесі роботи усередину шини, працює від пневмомережі тиском 5 бар і забезпечує спресування зони ремонтованої ділянки.

15.7. Пристрій для накачки безкамерних шин

П

Рис. 15.14. Пристрій С-414 для накачування безкамерних шин

ристрій С-414 (рис. 15.14) для накачування безкамерних шин призначено для притиснення крайок бортів безкамерних шин до закраїн обода колеса й наступного накачування шини до необхідного тиску. Пристрій стаціонарний, не потребує його закріплення на фундаменті. Складається з основи, ресивера із клапаном збору конденсату, плоскої пружини з важелем, запірного клапана, опорного кільця, що має отвори для виходу повітря, повітророздавального наконечника із двома манометрами й шлангом для приєднання до ніпеля шини запобіжного клапана.

У момент відкриття клапана (за допомогою важеля) стиснене повітря з ресивера надходить до опорного кільця, на якому перебуває колесо, яке накачується, і через його отвори – у кільцеву щілину між бортом шини та закраїною обода. Миттєво розширюючись, повітря притискує борти шини до полиць обода колеса. Подальше накачування та контроль тиску в шині здійснюються за допомогою наконечника з манометром.

Технічні характеристики пристроїв типу С-414: розміри шин, що накачуються, від … 330 до 185…355 мм; межа виміру тиску – 4 бар; погрішність виміру тиску ± 0,1 бар; час накачування шини – 2 хв; тиск підведеного повітря – 6,5… ,5 бар; об’єм ресивера – 40 л; габарити, мм – 675 × 485 × 1080; маса – 50 кг.

Наконечники з манометром призначені для з’єднання повітророздавального шланга із шиною при її накачуванні або підкачуванні, а також для випуску з неї надлишкового повітря (з одночасним виміром у процесі виконання цих робіт тиску в шині).

Наконечник 458М-1 (рис. 15.15) складається з корпуса, манометра в захисному гумовим чохлі, гумового шланга, металевої трубки. У корпусі розміщені клапанний пристрій для виміру роду роботи наконечника («подача повітря», «випуск повітря», «замір тиску») і зворотний клапан. У вхідному штуцері трубки розташовані сітчасті повітряні фільтри. На трубці закріплена головка із клапанами для приєднання наконечника до вентиля шини.

Рис. 15.15. Наконечник 458М-1 для повітророздавального шланга

Керування клапанним пристроєм провадиться підпружиненою кнопкою й скобою, закріпленою на корпусі.

Наконечник 458М1 ручний, ціна поділки манометра – 0,01 МПа.Максимальний тиск – 0,4 МПа. Наконечник 458М2 також ручний,має ціну поділки манометра – 0,02 МПа. Максимальний тиск – 1,0 МПа.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]