Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Цив та сім право.doc
Скачиваний:
159
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
2.49 Mб
Скачать

? Питання для самоперевірки

  1. Дайте поняття усиновлення.

  2. Які особи можуть бути усиновлені ?

  3. Назвіть вимоги щодо усиновлювачів.

  4. Які умови і порядок усиновлення ?

  5. Охарактеризуйте правові наслідки усиновлення.

  6. В яких випадках усиновлення визнається недійсним ?

  7. Які підстави для скасування усиновлення ?

  8. В яких випадках усиновлювач позбавляється батьківських прав ?

  9. Які особливості усиновлення іноземцями ?

  10. Дайте поняття патронату над дітьми.

Методичні рекомендації щодо виконання контрольної роботи

Після закінчення вивчення дисципліни студенти виконують контрольну роботу. Написання контрольної роботи є ефективною формою засвоєння опрацьованого матеріалу.

Самостійне виконання контрольної роботи дає змогу студентам глибше вивчити програмний матеріал дисципліни, сформувати навички культури логічного міркування, уміння працювати з нормативними документами і текстами, аналізувати, аргументувати, критикувати.

Контрольна робота складається з двох теоретичних питань і практичного завдання. Питання і завдання контрольної роботи розподілено в таблиці за сто варіантною системою. Номер варіанта визначається за двома останніми цифрами шифру особової справи студента-заочника. По вертикалі у таблиці беруть передостанню цифру шифру, по горизонталі - останню. На перетині граф розміщено номери питань, на які слід відповісти.

Відповіді на теоретичні питання повинні бути чіткими і конкретними, обґрунтованими. Рішення практичного завдання повинно опиратись на теоретичний матеріал. Відповідь повинна бути логічно послідовною, конкретною і достатньо аргументованою.

Безпосереднє вирішення задач потрібно починати з уважного і ретельного вивчення та засвоєння фактичних обставин викладеної справи.

Робота над вирішенням завдань повинна мати творчий, аналітичний, критичний і самостійний характер з тим, щоб забезпечити всебічно і добре обґрунтовані висновки, які б базувались виключно на нормах діючого законодавства.

Висновки завдань повинні базуватись на аналізі та юридичній оцінці норм законів і підзаконних актів України, міжнародно-правових актів, які щойно використані у процесі вирішення завдань.

Рішення можуть вважатися обґрунтованими, якщо в процесі даються відповідні посилання на офіційно визнані джерела публікування нормативно-правових актів: відомості Верховної Ради України, зібрання постанов і розпоряджень Уряду України, бюлетені законодавства і юридичної практики України, збірники поточного законодавства, нормативних актів, судової практики, збірники рішень та арбітражної практики Вищого господарського суду України, офіційні друковані газетні видання Верховної Ради України(“Голос України”), органів державної виконавчої влади (“Урядовий кур’єр”), інші газети та друковані офіційні видання нормативно-правових актів міністерств та відомств України або інкорпоровані нормативно-правові акти у формі окремих зібрань. Можуть бути використані правові комп’ютерні програми.

Під час виконання роботи слід опрацювати рекомендовану літературу.

Контрольну роботу потрібно виконувати охайно, грамотно. Сторінки контрольної роботи слід пронумерувати, а в кінці зазначити використану літературу, поставити підпис і дату виконання. Роботи виконані не за своїм варіантом не рецензуються.