Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dbn-gazopostach / ДБН (1-141) 2010 р..doc
Скачиваний:
399
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
1.67 Mб
Скачать

Шафові регуляторні пункти та комбіновані будинкові регулятори тиску

5.16 ШРП із вхідним тиском газу до 0,6 МПа включно дозволяється установлювати на зовнішніх стінах газифікованих виробничих будинків не нижче III ступеня вогнестійкості промислових та сільськогосподарських виробництв, котелень(крім дахових), на зовнішніх стінах ГРП, а також на опорах.

ШРП із вхідним тиском газу понад 0,6 МПа установлювати на зовнішніх стінах будинків не дозволяється.

Необхідність огорожі ШРП вирішується згідно з 5.8.

5.17 Установлення ШРП з вхідним тиском газу до 0,3 МПа включно дозволяється:

  • на зовнішніх стінах житлових, громадських та побутових будинків з витратою газу до 50 м3/год включно;

  • на зовнішніх стінах житлових і покрівлях житлових і громадських будинків та будинків підприємств побутового обслуговування не нижче ІІІ ступеня вогнестійкості з витратою газу до 450 м3/год включно у випадках розміщення на вказаних будинках дахових котелень, а також у випадках розташування будинків в районі щільної забудови (історично стара частина міста та ін.), де відсутні вільні від забудови майданчики для розміщення ГРП або ШРП на опорі;

5.18 При встановленні ШРП з витратою газу до 50 м3/год включно і тиском газу на вводі до 0,3 МПа включно на зовнішніх стінах житлових, громадських будинків та будинків підприємств побутового обслуговування відстань від вікон, дверей та інших відкритих отворів має бути в просвіті по горизонталі не менше 1 м, а при витратах понад 50 до 450 м3/год включно – не менше 3 м.

При розміщенні ШРП на зовнішніх стінах будинків промислових та сільськогосподарських виробництв, котелень необхідно витримувати відстані по горизонталі від віконних, дверних та інших відкритих отворів: при тиску газу на вводі в ШРП до 0,3 МПа включно – не менше 1 м у просвіті, а при тиску газу на вводі вище 0,3 до 0,6 МПа включно – не менше 3 м у просвіті.

Розміщення ШРП під балконами, віконними, дверними та іншими отворами не дозволяється.

5.19 Шафові ГРП слід розташовувати на висоті, зручній для обслуговування та ремонту встановленого обладнання.

5.20 Необхідність обігріву шафового ГРП визначається паспортом заводу-виготовлювача.

С. 46 ДБН В.2.5-

Для обігріву шафових ГРП допускається використання газових пальників при умові забезпечення вибухопожежобезпеки.

5.21 Шафи ГРП слід виготовляти із негорючих матеріалів з влаштуванням в нижній та верхній частинах отворів для вентиляції.

5.22 КБРТ пропускною здатністю до 25 м3/год включно слід встановлювати на опорах із негорючих матеріалів або на зовнішніх стінах газифікованих літніх кухонь та житлових будинків не нижче III ступеня вогнестійкості.

Вхідний тиск газу в КБРТ, які установлюються на стінах житлових будинків, не повинен перевищувати 0,3 МПа включно.

5.23 КБРТ на стінах житлових будинків слід встановлювати на висоті не більше 2,2 м до верху шафи і не нижче 1 м від низу шафи до поверхні землі. За необхідності встановлення регулятора тиску на висоті більшій 2,2 м слід передбачати площадку для його обслуговування.

5.24 Відстань по горизонталі від шафи з КБРТ, яка установлюється на стіні житлового будинку, до віконних, дверних та інших отворів приймається не менше 1 м в просвіті.

5.25 Відстані від КБРТ встановлених на опорах до газифікованих будинків не нормуються. Відстані в просвіті до створів віконних та дверних отворів повинні бути по горизонталі не менше 1 м.

КБРТ не повинні розташовуватися в створі вікон або дверей. У випадку неможливості виконання вказаної вимоги і КБРТ на опорі розміщується в межах площі віконних або дверних отворів, відстань від КБРТ до вікон і дверей слід приймати не менше 4 м у просвіті.

Відстань КБРТ від розподільних повітряних ліній електропередач напругою до 1 кВ повинна бути по горизонталі не менше 5 м, при напрузі більше 1 кВ згідно ПУЕ.

Соседние файлы в папке dbn-gazopostach