Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dbn-gazopostach / ДБН (1-141) 2010 р..doc
Скачиваний:
399
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
1.67 Mб
Скачать

Дбн в.2.5- с.109

Відстані до бази зберігання з резервуарами різної місткості приймаються за резервуаром найбільшої місткості.

8.132 Мінімальні відстані між будинками та спорудами, що розміщуються на території ГНП, приймаються за таблицею 14, як для ГНС.

В будинках, що знаходяться на території ГНП, передбачати виробництва та житлові приміщення не допускається (крім побутових, службових та приміщень для охорони).

Побутові та спальні приміщення для охорони та персоналу необхідно передбачати тільки в допоміжній зоні в її найбільш віддаленому місці.

При розміщенні на ГНС резервуарів для зберігання скрапленого газу загальною місткістю менше 50 м3 зазначені відстані приймаються за таблицею 20 як для ПСБ.

Проміжні склади балонів і магазини роздрібної торгівлі скрапленим газом

8.133 ПСБ призначені для приймання, зберігання та відпускання споживачам балонів, наповнених скрапленими газами на ГНС та ГНП.

8.134 В складі ПСБ слід передбачати приміщення для складування наповнених та порожніх балонів (із розрахунку розміщення 25 % балонів від числа установок, що обслуговуються) та вантажно-розвантажувальні площадки для приймання та відпускання балонів. Для площадок з розміщенням понад 400 балонів необхідно передбачати механізацію вантажно-розвантажувальних робіт.

Допускається зберігання не більше 10 балонів в шафах із негорючих матеріалів, керуючись вимогами розділу „Групові балонні установки”.

Балони із СВГ можуть зберігатися також під навісами з негорючих матеріалів, огороджених металевою сіткою.

8.135 ПСБ слід розташовувати в межах території населених пунктів з підвітряного боку для вітрів переважного напряму стосовно житлової забудови, поблизу від автомобільних доріг.

8.136 Відстані від складу та вантажно-розвантажувальних майданчиків ПСБ до будинків та споруд різноманітного призначення приймаються не менше значень, наведених у таблиці 20, при цьому наведена в позиції 2 відстань від ПСБ до одноповерхових будинків садівничих та дачних селищ допускається зменшувати не більш ніж в два рази, за умови розміщення на ПСБ, не більше 50 балонів.

Розміщення складів з балонами для скраплених газів на території промислових підприємств передбачаються згідно з вимогами даних Норм.

С. 110 дбн в.2 5-

Таблиця 20

Будинки та споруди

Відстані від будинків складу та вантажно-розвантажувальних площадок залежно від числа наповнених п’ятдесятилітрових

балонів, м

до 50

від 50 до 400 включно

від 400

до 1200 включно

понад 1200 включно

незалежно від місткості складу

Будинки та споруди на території ПСБ

15

20-

25

30

-

Житлові будинки

-

-

50

Громадські будинки невиробничого характеру

-

-

100

Будинки промислових підприємств категорій А, Б, Г

40

Будинки промислових та сільськогосподарських підприємств, а також підприємств побутового обслуговування виробничого характеру, автомобільні дороги (до краю дороги) і залізниці, включаючи під'їзні (до осі колії)

-

-

20

8. 137 Склади для зберігання балонів повинні бути одноповерховими з покриттям легкого типу (вагою не більш 70 кг на 1 м2) і не мати горищних приміщень.

Стіни, перегородки, покриття складів повинні бути протипожежними 1 типу, двері повинні відчинятися назовні.

Висота стаціонарних складських приміщень для балонів має бути не меншою 3,25 м від підлоги до нижніх виступаючих частин покрівлі. Для складів до 50 балонів допускається приймати висоту 2,4 м, стіни з металевої сітки.

Підлоги слід передбачати із негорючих матеріалів, що не утворюють іскри. Освітлення складів для балонів має відповідати вимогам для приміщень з вибухонебезпечними зонами.

8.138 Склади для зберігання балонів повинні мати постійно діючу природну вентиляцію, що забезпечує не менше як 3-кратний повітрообмін, за якого не можуть виникати небезпечні довибухові концентрації газу.

Магазини для продажу балонів з СВГ ємністю 27 та 50 л повинні розміщуватись у приміщеннях, що відповідають вимогам розділу цих Норм.

В приміщеннях складів балонів дозволяється використовувати вогнегасники порошкові та вуглекислотні. Обслуговуючий персонал повинен знати засоби гасіння горючих газів та порядок евакуації балонів СВГ.

Соседние файлы в папке dbn-gazopostach