Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dbn-gazopostach / ДБН (1-141) 2010 р..doc
Скачиваний:
399
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
1.67 Mб
Скачать

Таблиця 26

Споруди

Відстані по горизонталі від шафи групової балонної

установки, м

Каналізація, теплотраса

3,5

Водопровід та інші безканальні комунікації

2,0

Колодязі підземних комунікацій, вигрібні ями

5,0

Електрокабелі та повітряні лінії електропередачі

Згідно з ПУЕ

Телефонні кабелі та повітряні лінії телефонної та радіотрансляційної мережі

Згідно з

ВСН 116

Дбн в.2.5- с.127

9.43 Шафи та балони встановлюють на фундаменти, навколо яких необхідно виконувати вимощення шириною не менше 1 м перед шафою і 0,5 м з інших боків.

ГБУ розміщують в місцях, що мають зручний під’їзд для транспорту.

ГБУ, що розміщуються під захисними кожухами, повинні мати огорожу із негорючих матеріалів.

Над ГБУ необхідно передбачати тіньовий навіс із негорючих матеріалів.

9.44 У разі необхідності забезпечення стабільного випарування СВГ та неможливості використання резервуарних установок допускається передбачати розміщення ГБУ в спеціальній будівлі або в прибудові до глухої зовнішньої стіни виробничого будинку, що газифікується. Зазначені будівлі або прибудови мають відповідати вимогам розділу 5, як для окремо стоячих або прибудованих ГРП.

Вентиляцію проектують з розрахунку п’ятикратного повітрообміну за годину із видаленням 2/3 повітря з нижньої зони приміщення.

9.45 Вимоги 9.44 поширюються на проектування приміщень магазинів для продажу малолітражних балонів населенню. Максимальну місткість балонів, що знаходяться в магазині, та мінімальну відстань від магазину до будинків та споруд слід приймати за таблицями 24, 25 та 26 як для промислових підприємств.

Трубопроводи групових балонних та резервуарних установок

9.46 Трубопроводи обв’язування резервуарів, балонів та регуляторів тиску розраховують на тиск, прийнятий для резервуарів або балонів.

9.47 Зовнішні газопроводи від ГБУ передбачають із сталевих труб, що відповідають вимогам розділу 11.

Допускається приєднання газового обладнання тимчасових установок та установок сезонного характеру, розміщених поза приміщеннями, за допомогою гумових рукавів з виконанням вимог розділу 6.

9.48 Прокладання підземних газопроводів низького тиску від ГБУ та резервуарних установок із штучним випаруванням газу передбачають на глибині, де мінімальна температура вище температури конденсації газу.

Газопроводи від ємкісних випарників прокладають нижче глибини промерзання грунту.

9.49 Прокладання надземних газопроводів від ГБУ, що розташовуються в опалювальних приміщеннях, та від підземних резервуарних установок слід передбачати з тепловою ізоляцією. Теплову ізоляцію передбачають з негорючих матеріалів.

С.128 дбн в.2.5-

9.50 Ухил газопроводів слід передбачати не менше 5 ‰ в бік конденсато­збірників для підземних газопроводів та у бік газопостачаючої установки для надземних газопроводів. Місткість конденсатозбірників приймають не менше 4 л на 1 м3 розрахункової годинної витрати газу.

9.51 Запірні пристрої на газопроводах низького тиску від ГБУ та резервуарних установок слід передбачати згідно з вимогами розділу 4.

У випадку газопостачання більше 400 квартир від однієї резервуарної установки слід передбачати додатковий запірний пристрій на підземному газопроводі від резервуарної установки над землею під захисним кожухом (в огорожі), поза проїзною частиною доріг.

Соседние файлы в папке dbn-gazopostach