Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
№1.Підручник ТПВР у ВВ МВС У.doc
Скачиваний:
554
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
3.97 Mб
Скачать

8.2. Організація інформування військовослужбовців

Інформація – слово латинського походження, означає повідомлення про що-небудь. Інформувати – повідомляти про що-небудь; доводити до відома.

Мета інформування – здійснення цілеспрямованого впливу на свідомість особового складу, досягнення керованості духовними процесами у військовому середовищі, формування необхідних переконань, спонукання військовослужбовців до активних дій щодо виконання положень Конституції, вимог законів України, указів і розпоряджень Президента України, колегії МВС України, командувача внутрішніх військ, наказів командирів.

Головними завданнями інформування у внутрішніх військах є роз’яснення і впровадження державної гуманітарної політики, забезпечення функціонування системи постійного та оперативного інформування всіх категорій військовослужбовців про внутрішні та міжнародні події, завдання військ, хід їх виконання, проблеми та перспективи розвитку.

Інформування з офіцерами, прапорщиками та військово-службовцями військової служби за контрактом проводять двічі на місяць протягом 50 хв у дні та час, визначені відповідними командирами (начальниками).

Інформування з військовослужбовцями строкової служби та військовослужбовцями військової служби за контрактом підрозділів спеціального призначення проводять двічі (у вівторок та четвер) протягом 30 хв у ранковий час. Для військовослужбовців строкової служби частин з охорони важливих державних об’єктів, які заступають у варту – напередодні днів, визначених для проведення інформувань. Для інших підрозділів, які заступають у варту та добові наряди усім складом – у понеділок та середу.

Правове інформування з офіцерами, прапорщиками та військовослужбовцями військової служби за контрактом проводять раз на місяць протягом 50 хв, з військовослужбовцями строкової служби – щотижня у суботу в ранковий час протягом 30 хв. Для спеціальних моторизованих військових частин міліції – у неділю. Для частин з охорони важливих державних об’єктів – у суботу та неділю перед заступанням у варту.

Планування інформувань здійснюють відділення виховної роботи управлінь ТрК (військових частин) на квартал.

Інформування можуть бути як загальними, так і тематичними, присвяченими окремим подіям.

На загальному інформуванні при розгляді соціально-політичних і економічних тем у першу чергу подають найбільш важливі події, які відбулися в житті країни, за можливістю, пов’язують їх з завданнями підрозділів і частин внутрішніх військ. Далі розглядають події, які відбулися в ближньому та дальньому зарубіжжі, та дають їм оцінку з позиції інтересів нашої держави. Бажано відзначити в якій мірі розглянуті події впливають на виконання завдань частинами та підрозділами внутрішніх військ. Потім доводять інформацію щодо подій у районі дислокації, оцінюють їх вплив на діяльність військової частини, подають події, які відбулися у військовій частині.

У заключній частині інформування доводять завдання підрозділу на наступний період, відзначають кращих військовослужбовців, звертають увагу на особливості завдань та відповідають на запитання.

Тематичне інформування проводять з окремої теми в такій послідовності:

  • історична довідка;

  • розвиток подій;

  • основні нормативно-правові акти;

  • особистості, які впливають на розвиток подій;

  • завдання особового складу в межах розглянутої теми.

Інформування необхідно проводити жваво, звертатися до присутніх із запитаннями, вислуховувати їхню думку, більш детально роз’яснювати те, що особливо цікавить аудиторію. Обов’язковим є використання карти світу та карти України, на яких показують регіон чи місце події, про яку розповідають. Це в значній мірі сприяє засвоєнню матеріалу, надає можливість орієнтуватись у географічному положенні регіону подій.