Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НММ-2КП(психологи)-2012р..doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.48 Mб
Скачать

Теми реферативних повідомлень

  1. Правові основи фінансового контролю в Україні.

  2. Державний бюджет України та місцеві бюджети.

  3. Фінансово–правові норми та фінансово–правові відносини.

  4. Адміністративна відповідальність. Кодекс України про адміністративні правопорушення.

  5. Усиновлення за сімейним законодавством України.

Методичні рекомендації

До першого питання. Підготуйте відповіді на питання: житлове право України: поняття та предмет правового регулювання; право громадян на житло та форми його реалізації; договір житлового найму: поняття, значення та відповідальність за його невиконання; користування жилими приміщеннями в будинках державного і громадського житлового фонду; порядок розгляду житлових спорів; особливості юридичної відповідальності за порушення житлового законодавства.

До другого питання. Висвітліть питання: сімейне право України: поняття та предмет правового регулювання; сім’я та шлюб за сімейним законодавством; права та обов’язки матері, батька і дитини.

До третього питання. Підготуйте відповіді на такі питання: фінансове право України: поняття та предмет правового регулювання; система та джерела фінансового права; система оподаткування та її значення; поняття, функції та види податків; платники податків та об'єкти оподаткування; відповідальність за порушення законодавства про податки; поняття, функції та структура банківської системи України.

До четвертого питання. Висвітліть питання: державна служба: поняття, правовий статус державних службовців; поняття, предмет і метод адміністративного права України; система і джерела адміністративного права; Кодекс України про адміністративні правопорушення, його характеристика; адміністративні правовідносини; адміністративна відповідальність; адміністративний процес; адміністративне судочинство в Україні.

Література: [1-4]

Додаткова література

  1. Зорислава Ромовська – Українське цивільне право: Загальна частина. Академічний курс: Підруч. – К.: Атіка, 2005.– 560 с.

  2. Цивільне право України: Підруч: У 3 кн. – Кн. 1. / Є.О. Харитонов, Р.О. Стефанчук, А.І. Дрішлюк та ін.; За ред. Є.О. Харитонова, А.І. Дрішлюка. – Одеса: Юридична літ-ра, 2005. – 528 с.

  3. Бірюков І.А., Заїка Ю.О. Цивільне право України. Загальна частина. Навч. посіб. – К.: КНТ, 2006.– 480 c.

  4. Цивільний кодекс України від 16 січня 2003 року. Із змінами та доповненнями // http://zako№2.rada.gov.ua/laws/show/435–15.

  5. Науково–практичний коментар до цивільного законодавства України: В 4 т. / А.Г. Ярема, В.Я. Карабань, В.В. Кривенко, В.Г. Ротань. – Т. 1. – К.: А.С.К.; Севастополь: Ін–т юрид. дослідж., 2004. – 928 с.

  6. Науково–практичний коментар до цивільного законодавства України: В 4 т. / А.Г. Ярема, В.Я. Карабань, В.В. Кривенко, В.Г. Ротань. – Т. 2. – К.: А.С.К.; Севастополь: Ін–т юрид. дослідж., 2004. – 864 с.

  7. Науково–практичний коментар до цивільного законодавства України: В 4 т. / А.Г. Ярема, В.Я. Карабань, В.В. Кривенко, В.Г. Ротань. – Т. 3. – К.: А.С.К.; Севастополь: Ін–т юрид. дослідж., 2005. – 928 с.

  8. Цивільне право України: Підруч.: У 2 т. / Уклад.: В.І. Борисова, Л.М. Баранова, І.В. Жилінкова та ін.; За заг. ред. В.І. Борисової, І.В. Спасибо–Фатєєвої, В.Л. Яроцького. – К.: Юрінком Інтер, 2004. – Т. 1. – 480 с.

  9. Цивільне право України: Підруч.: У 2 т. / Уклад.: В.І. Борисова, Л.М. Баранова, І.В. Жилінкова та ін.; За заг. ред. В.І. Борисової, І.В. Спасибо–Фатєєвої, В.Л. Яроцького. – К.: Юрінком Інтер, 2004. – Т. 2. – 552 с.

  10. Науково–практичний коментар Сімейного кодексу України / За ред. Ю.С. Червоного. – К.: Істина, 2003. – 464 с.

  11. Сімейне право України: Підруч. / За ред. Ю.С. Червоного. – К.: Істина, 2004. – 400 с.

  12. Сімейне право: Нотаріат Адвокатура Суд: Наук.–практ. посіб. з інформ. додатком на лазерному носії: У 2 кн. / Л.Ю. Драгнєвич, О.С. Пульнєва, Є.І. Фурса, С.Я. Фурса та ін.; За заг. ред. С.Я. Фурси. – К.: Видавець Фурса С.Я., 2005. – 896 с.

  13. Сімейний кодекс України: Закон України від 10.01.2002. № 2947–III. Із змінами та доповненнями // http://zako№2.rada.gov.ua/laws/show/2947–14.