Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.08.2019
Размер:
1.42 Mб
Скачать

Горизонтальні зв'язки

— інформаційні відносини між рівноправними керівниками і структурними підрозділами, які взаємодіють у процесі управ­лінської діяльності, побудовані на засадах інтердепенції (взає­мозв'язку, взаємозалежності) або констеляції (опосередкованої залежності).

ГРОМАДСЬКА РАДА ПРИ КАБІНЕТІ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ — консультативно-до-радчий орган, який здійснює координацію діяльності громадсь­ких рад при центральних, місце­вих органах виконавчої влади з питань формування та реалізації державної політики. Основними завданнями Г.р.К.М.У. є: надан­ня методичної допомоги гро­мадським радам при централь­них, місцевих органах виконавчої влади з питань, пов'язаних з орга-

нізацією проведення консульта­цій з громадськістю та вироблен­ням за їх результатами узгодже­них пропозицій щодо формування та реалізації державної політики; сприяння реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справа­ми; забезпечення врахування гро­мадської думки у процесі підго­товки та організації виконання рішень Кабінету Міністрів Украї­ни, центральних і місцевих орга­нів виконавчої влади. До складу Г.р.К.М.У. включаються по одно­му представнику від громадських рад при міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київській та Севастопольській міських держадміністраціях. Г.р.К.М.У. очолює голова, який обирається членами Ради стро­ком на два роки. Голова має заступників, які обираються з числа членів Ради за його подан­ням. Рішення Г.р.К.М.У. мають рекомендаційний характер і подаються через Управління зв'язків з громадськістю Секрета­ріату Кабінету Міністрів України для враху-вання під час прийнят­тя урядових рішень.

ГРОМАДСЬКА РАДА ПРИ ЦЕНТРАЛЬНОМУ, МІСЦЕВОМУ ОРГАНІ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ — кон-сультативно-дорадчий орган,

який утворюється при міністер­стві, іншому центральному орга­ні виконавчої влади, Раді міні­стрів Автономної Республіки Крим, місцевій державній адмі­ністрації з метою здійснення координації заходів, пов'язаних із забезпеченням проведення консультацій із громадськістю з питань формування та реалізації державної політики. Основними завданнями Г.р.ц.м.о.в.в. є: сприяння реалізації громадяна­ми конституційного права на участь в управлінні державними справами; забезпечення враху­вання громадської думки у про­цесі підготовки та організації виконання рішень центральних і місцевих органів виконавчої влади. До складу Г.р.ц.м.о.в. відносяться представники гро­мадських організацій, пофесій-них спілок та інших об'єднань громадян, органів місцевого само­врядування, засобів масової інформації. Г.р.ц.м.о.в. очолює голова, який обирається членами ради строком на два роки. Голова має заступників, які обираються з числа членів ради за його поданням. Рішення Г.р.ц.м.о.в.в. мають рекоменда­ційний характер.

ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ — процедура виявлення громадської думки, що проходить у формі публічного слухання або відкритого засідан-

ня, з метою її урахування при прийнятті органами виконавчої влади рішень з питань, що нале­жать до їх компетенції, справля­ють чи можуть справити негатив­ний вплив на об'єкт, який стосується широкого кола грома­дян. Суб'єктами Г.о. є: органи влади, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, суб'єкти підприєм­ницької діяльності, які плану­ють або здійснюють господарську діяльність, засоби масової інфор­мації, зацікавлена громадсь­кість.