Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тацій, Рогожин, Гончаренко - Історія держави і...doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
4.51 Mб
Скачать

2. Державний лад

лися і в Україні1. Такі назви урядових органів були прийняті в між­народній практиці, тому це полегшувало зв'язок УРСР і СРСР а ін­шими державами.

У СРСР головою Ради Міністрів залишався Сталін. Як і ра­ніше, він поєднував цю посаду з посадою генсека. Це сприяло інтег­рації партійних органів у державні структури. Щоправда, у 1952 р., після XIX з'їзду КІІРС, Сталін звернувся до пленуму ЦК КГІРС з проханням звільнити його з посади генсека. Звичайно, пленум не погодився з цим проханням, на що й розраховував Сталін. Хоча XIX з'їзд постановив називати вождя партії скромніше — тільки першим Секретарем ЦК КПРС, Сталін залишився фактичним гла­вою держави. Одноособово, єдиновладно, безконтрольно він ви­рішував долю країни, її народів, у тому числі України та її народів, втручався в усі сфери управління.

Зростанню особистої влади Сталіна вельми сприяло присвоєн­ня йому вищого військового звання — генералісимуса (ініціатива цієї акції також належала йому). В оточенні Сталіна в цей час з'я­вилася і поширилися нова назва — «хазяїн». Як не згадати при цьому відповідь царя Миколи II на питання анкети всеросійського перепису населення про рід його занять: «Хазяїн землі Руської».

Слід визнати, що певною мірою зміцненню диктатури Сталіна сприяла велика перемога радянського народу у війні, лаври якої Сталін безсоромно привласнив.

В Україні відбувалося те ж саме. Перший секретар КП(б)У М.Хрущов з лютого 1944 р. був водночас і головою уряду. Щоправда, період з березня по грудень 1947 р. комуністичною організацією України керував Каганович, виконував завдання Сталіна щодо роз­грому під приводом боротьби з націоналізмом чесних українських кадрів. Пізніше, на XXII з'їзді КПРС ганебну діяльність Кагановича в Україні було названо «чорними днями»2.

У грудні 1947 р. М. Хрущов був обраний першим секретарем КПУ, але головою Ради Міністрів призначили тоді іншу особу — Д. Коротченка. М. Хрущов у грудні 1949 р. повернувся до Росії, бо був обраний секретарем ЦК ВКГІ(б) і першим секретарем Москов­ського обкому партії. Замість нього першим секретарем КІ1(б)У став Л. Мельников.

Поза будь-яким зв'язком з об'єктивними умовами кількість союзних і союзно-республіканських міністерств у 1945—1953 рр. то збільшувалася, то зменшувалася. Безперечно, це відбивалося на іх-

1 Відомості Верховної Ради урср. — 1946. — м 56. — Ст. 52; Хрестоматія з історії держави і права України. — т. 2. — с. 468—469.

2 Барах в. К. Україна після Сталіна Нариси історії. 1953—1985. — л., 1992. — с. 19

384

шй нормальній діяльності, створювало певну нестабільність. На кінець періоду, що вивчається, в Україні було 20 союзио-респуб-нських міністерств і лише сім — республіканських. Це співвід­ношення переконливо вказувало на поглиблення втручання союз­ного центру у внутрішнє управління Україною.

Місцеві органи влади і управління. У період з 25 вересня 1945 р. до 4 липни 1946 р. ліквідовуються органи, які діяли на міс­цях за воєнним станом, замість них відбудовуються Ради депутатів трудящих. Перші «вибори» до Рад після війни в УРСР були прове­дені 21 грудня 1947 р. У подальшому «вибори» до місцевих Рад від­бувалися 17 грудня 1950 р. та 22 лютого 1953 р. Кількість депутатів у Радах в цей час перевищувала їх кількість у 1947 р. Але Ради так і не стали самостійними. Хоча партія і в Україні, і в СРСР неодно­разово «для годиться» засуджувала становище, за яким партійні органи підмінювали місцеві Ради, останні, як і раніше, були лише виконавцями волі партії. Чисельність робітників і селян у Радах зменшувалася, а представників номенклатури — зростала.

У листопаді 1949 р. було затверджено герб, гімн та прапор УРСР, які мали символізувати її соціалістичний характер.

Суд. З 21 вересня 1945 р., коли було скасовано широку юрис­дикцію військових трибуналів, відбудовується законна юрисдикція народного суду та судів вищих інстанцій.

У 1947—1948 рр. поновлено склад обласних судів. На терито-ріі Закарпаття було засновано таку судову систему: окружні на­родні суди, вищий народний суд та спеціальний суд. Але незабаром там було уведено таку ж саму судову систему, як і п усій Україні

Надалі вживалися деякі заходи щодо реформування судової системи республіки. В Україні, як і в СРСР загалом, у 1949 р. впер­ше організовуються вибори народних судів відповідно до Конститу-'•'РСР 1937 р. і Закону СРСР про судоустрій 1938 р. За Положен­ням від 10 жовтня 1948 р. народні суди обиралися безпосередньо громадянами району. Це мало наблизити народний суд до мас, по­склити довіру громадян до нього, підвищити його відповідальність. Віковий ценз обрання суддів та народних засідателів був визначе-ний у 23 роки1. На жаль, вибори суддів і народних засідателів мали формальний характер.

У 1948 р. скасовувався порядок накладання на суддів дисцип-лшарних стягнень (їх накладали міністр, начальники облюстів та голови обласних та крайових судів). За новим порядком засновува-лмея спеціальні колегії в дисциплінарних справах при обласних,

В ежшости Верховного Совета СССР. — 1948 — № :18

ЗК5

Розділ 5. Держава і право України у перші полотні роки