Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тацій, Рогожин, Гончаренко - Історія держави і...doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
4.51 Mб
Скачать

1 Образование Союаа Советскиж Социалистических Республик — с. 411—ш.

1 Колісник В. П. Національно-етнічні відносини в Україні, теоритичні засади та ■мстмтуційно-правові аспекти. — С 202.

219

І'олОіл 4. Держава і право України * умовах непу

§ -і. Перебудова державного апарату УСРР у м'ялку і утворенням СРСР

вирішено «винести на остаточне затвердження II з'їздом Рад Сою­зу РСР».

Затвердження союзної Конституції потребувало розроблення цілої низки положень про та Явищі органи влади й управління СРСР та їхні взаємини з найвищими органами влади й управління союзних республік, які забезпечували практичне здійснення основ­них принципів Конституції Союзу РСР.

У цій роботі брав участь і уряд України. Так, 10 жовтня 1923 р. ВУЦВК створив свою комісію, на яку покладалося завдання розг­лянути основні конституційні питання, пов'язані з утворенням СРСР, і передусім з'ясувати взаємовідносини як з законодавчими органа­ми СРСР, так і в окремими союзними наркоматами.

Конституційна комісія підготувала проект постанови ВУЦВК «Про центральні органи Союзу СРСР», яким було схвалено поло­ження про ЦВК та Раднарком СРСР, про наркомати СРСР та про директивні наркомати. Представникам УСРР доручалося відстою­вати на сесії ЦВК СРСР поправки і пропозиції стосовно прерогатив ЦВК СРСР і ЦВК союзних республік, пропозиції щодо положення про загальносоюзні наркомати, про взаємини між об'єднаними і необ'єднаними наркоматами тощо.

III сесія ЦВК СРСР 6 листопада 1923 р. затвердила положен­ня про центральні органи влади СРСР, про Верховний Суд СРСР і тимчасове положення про місцеві фінанси. Проте в процесі будів­ництва єдиної союзної держави досить часто виникали непорозу­міння, наприклад у зв'язку з постановою Президії ВРНГ СРСР про вилучення трестів «Південсталь» і «Південмаштрест» з відання українського Раднаргоспу та підпорядкування їх ВРНГ СРСР. Українська економічна рада заявляла про свою незгоду з рішенням Президії ВРНГ СРСР. Суттєві зауваження викликав порядок про­ходження проектів загальносоюзних декретів. Показово, що проти українських зауважень першим щоразу виступав ЦК КП(б)У, на­магаючись показати свою відданість союзному партійному центру.

Напередодні II Всесоюзного з'їзду Рад відбулися з'їзди Рад союзних республік, які схвалили Конституцію СРСР. Зокрема, пи­тання про союзну Конституцію було розглянуто 19 січня 1924 р. на VIII Всеукраїнському з'їзді Рад, який прийняв постанову про її ра­тифікацію. 31 січня 1924 р. Основний Закон (Конституцію) СРСР ос­таточно затвердив II з'їзд Рад Союзу РСР.

Утворення Союзу РСР, прийняття союзної Конституції 1924 р. диктували необхідність перебудови державного апарату УСРР. Про­цес реорганізації охопив усі основні ланки державного механізму,

знайшовши своє закріплення у новому тексті Конституції УСРР 1925 р. і в подальших змінах Основного Закону.

Найвищі органи державної влади й управління УСРГ. Ана­ліз діяльності Всеукраїнських з'їздів Рад за цей період свідчить, шо з'їзд був верховним органом в.чади УСРР. Своїми законодавчи­ми актами Всеукраїнський з'їзд Рад визначав основний напрям діяльності всіх органів української держави як у центрі, так і на місцях. Його рішення мали характер директив і найвищу юридичну силу. Але з утворенням СРСР він мусив керуватися постановами всесоюзних з'їздів Рад, директивами всесоюзних і республікансь­ких з'їздів Комуністичної партії та пленумів ЦК.

Невпинне посилення партійного керівництва усіма державни­ми структурами позначалося і на роботі Всеукраїнських з'їздів Рад, Змінювався партійний склад з'їзду. Якщо на V Всеукраїнсько­му з'їзді Рад (лютий—березень 1921 р.) поряд з більшовиками за­сідали 13 представників інших партій (УКП, лівих есерів, бунду та то на VI з'їзді (грудень 1921 р.) їх уже було тільки двоє, а почи­наючи з VII з'їзду Рад (грудень 1922 р.) представницький орган України стає однопартійним — більшовицьким1. Плюралістична політична система знищується, утверджується монопольне стано­вище РКП(б) і КП(б)У.

Всеукраїнський з'їзд Рад розглядав і вирішував найваж-дивппі питання відбудови промисловості, сільського господарства, транспорту, торгівлі, фінансів, культурного будівництва тощо. Значне місце в роботі Всеукраїнських з'їздів Рад посідали пробле-мм перебудови державного апарату УСРР у зв'язку з уведенням аепу й утворенням Союзу РСР.

Так, VIII Всеукраїнський з'їзд Рад (січень 1924 р.) накреслив пдяхи подальшого розвитку народного господарства України, ра­тифікував Договір про утворення СРСР і прийняту другою сесією ЦВК СРСР Конституцію Союзу РСР, доручив Всеукраїнському гральному Виконавчому Комітету (ВУЦВК) переглянути Конс-чгтуцію УСРР відповідно до союзної Конституції Черговий IX Все-ухраїнський з'їзд Рад (травень 1925 р.) розглянув широке коло пи­тань господарського і державного будівництва, зміни в Конституції УСРР, викликані включенням до складу УСРР Молдавської АСРР. Починаючи з IX Всеукраїнського з'їзду Рад, на з'їздах стали за­слуховуватися доповіді про діяльність уряду СРСР та обиратися ^'СРР члени Ради Національностей ЦВК СРСР. З 1926 р. зміни­вся періодичність скликання Всеукраїнських з'їздів Рад. Відтепер

Всеукраїнських з'їздів робітничих, селянських і червоиоармійських де- X. 1932 — С 101, 154

220

221

Розділ 4. Держава і право України в умовах непу