Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Untitled.FR11.doc
Скачиваний:
324
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
2 Mб
Скачать

Українські народні ігри

Мета: дати поняття дітям про різновид українських народних ігор, утіш­ки, пестівки, загадки;

розвивати словниковий Запас, мислення, привчати діяти за правилами гри;

виховувати інтерес дітей до українських народних ігор, дбайливе став­лення один до одного, вчити вислуховувати один одного.

Розучувати нсстінки. Активно використовувати дитячі фольклорні ігри. «Ой, ну, ну, котику, не лізь на колодку...», «А-а-а коточок, украв у баби клубочок...», «Бити кота, бити, не хоче робити...», «Ой піди на піч...» та ін. Залучати дітей до застосування їх у самостійних іграх. Сприяти виникнен­ню позитивного радісного настрою, стимулювати розвиток рухів, стиму­лювати та розвивати почуття ритму;

систематично разом з дітьми вивчати і повторювати утішки (пестівки). Допомагати розуміти зміст творів. Виконувати уставні традиції і форми та прийоми виконання, що створюють ігрову ситуацію, спонукають дитину до виконання більшої активності. Розвивати мовлення, розважати дітей.

Орієнтовний перелік утішок.

«Летів горобчик», «То горошок, то квасолька», «Летіла бджола коло чо­ла...», «Сорока-ворона на припічку сиділа...»

Загадки: ознайомити дітей з народними загадками, спонукати до знахо­дження відповідей на загадку за допомогою зовнішніх ознак або живих істот. Сприяти розвитку образного мислення.

Конструктивно-будівельні ігри

Мета: спонукати дітей до дій з будівельним матеріалом, ознайомити з їх різновидом, навчити ставити кубок один на одний;

розвивати мислення, словниковий запас, дрібну моторику рук;

виховувати інтерес до будівельних ігор, бережне ставлення до будівель одноліток.

Залучати дітей до будівельних ігор. Спонукати до розгортання елемен­тарної сюжетної лінії з 2—3 ігрових ситуацій. Привчати дітей застосовувати в іграх знання, отримані на заняттях. Виховувати бережливе ставлення до будівель одноліток.

Орієнтовна тематика конструктивно-будівельних ігор.

Будиночок для пташок, будиночок із садом для ляльок, лисичка та зайчик, доріжка для пішохода, машина, трамвай, курочки, кімната для ляльок (стілець, диван, стіл).

Показники засвоєння змісту

Використовувати (запропоновані дорослими) предмети та виконувати спеціальні наслідувальні дії з ними. Наприклад: годувати іграшковою лож­кою ляльку, вкривати її ляльковою ковдрою, возити на візку тощо. Розви­вати позитивні емоції, реакції на іграшку, знаходити іграшку за назвою. За допомогою сюжетно-образних іграшок слідом за дорослими відтворювати життєві ситуації, в яких дитина бере безпосередню участь (одягання, году­вання, підготовка до сну, прогулянка тощо).

Поєднувати ігрові дії у повній послідовності, створюючи найпростіші, добре знайомі зв.’язки між ними (пов’язати ляльці серветку, поставити пе­ред нею посуд, годувати з нього ляльку тощо).

Розвивати інтерес до запропонованих дорослими завдань, які містять певні іграшки (бочечка, формочка). Відповідними ігровими діями здійсню­вати різноманітні завдання (купаю ляльку, витираю...).

Ставити один на одний кубики, цеглину, поряд у різних позиціях. Ліпити з вологого піску пиріжки, тістечка

.ДРУГИЙ РІК НАВЧАННЯ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]