Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Untitled.FR11.doc
Скачиваний:
324
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
2 Mб
Скачать

Прикладні вправи

Вправи для дрібної моторики пальців та сумісних дій рук.

1. «Погріємо руки на сонці». В. п.: Стоячи, ноги трохи розставити, руки за спину (на пояс). Руки вперед, повертаючи долоні догори — донизу, ска­зати: «Гаряче», сховати руки за спину. 2. «Грають пальчики». В. п.: Стоячи, ноги на ширині пліч, руки в сторони. Руки вперед, поворушити пальцями,

|і\і.и в сторони. 3. З різних положень рук стискувати та розгинати пальці. І Па паличку намотувати нитку (завдовжки 2—3 м).

ІІирави для розвитку цілеспрямованості рухів.

І В. п.: Стоячи, ноги трохи розставити, руки за спину, м’яч на підлозі. 1 Міійти навколо м’яча, взяти м’яч у руки та кинути в обруч, який лежить на шіілозі (відстань 1,5 — 2 м). 2. В. п.: Сидячи на стільці, держачись за сидін- іїм стільця з боків. Піднятись, пройти вперед 2—3 кроки, поставити стілець її.і підлогу, сісти. 3. В. п.: Стоячи, ноги разом, руки на поясі. 1. Оплеск —

  • і рибок угору, два оплески — крок назад. 4. В. п.: Стоячи рачки. Проповзти поміж ніжок стільця 2—3 м, встати, виконати 2—3 стрибки вгору.

Танцювально-ритмічні вправи.

І Іочинати та закінчувати рух відповідно до музики. Ритмічно ходити і бігати нт музику. Легко підстрибувати на двох ногах, пружинити ногами, трохи при- шаіочи. Притоптувати ногами в такт музиці. Повертати кисті рук та плес- і ,ші в долоні в такт музиці.

Рухливі ігри

І. Гра з бігом. «Птахи та автомобіль», «Літаки», «Курочка-чубатурочка»,

  • Машини», «Миші та кіт».

Гра зі стрибками. «Пружинки», «Стрибни через паличку», «Стрибни в моду», «Стрибай — плескай».

!. Гра з повзанням та лазінням. «Доповзи до брязкальця», «Збери кільця», Цо мишки в гості».

(. Гра з метанням та ловлею. «Кинь та дожени», «Хто далі кине м'яч», < коти з гори», «Кинь через мотузочок».

Спортивні вправи

Катання на санках. Катати один одного. Катання на санках з невеличкої три (сидячи, лежачи на животі).

Ходьба на лижах. Надівати та знімати лижі. Пересуватись по лижні сту- іііііочи кроком.

Катання на велосипеді. Кататись на грьохколісному велосипеді по пря­мім. Вчити виконувати повороти вправо, вліво, розворот.

ДРУГИЙ РІК НАВЧАННЯ

Основні рухи

Ходьба.

І Ходьба по залу в колоні по одному. 2. Ходьба шеренгою з однієї сто­ги ш майданчика на другу. 3. Ходьба на носках, руки на пояс. 4. Ходьба ви- "і.о піднімаючи коліна. 5. Ходьба «змійкою» навколо перешкод. 6. Ходьба ііімн тавними кроками, правим та лівим боком.

Іііг.

І Іііг по залу в колоні по одному. 2. Біг по колу парами, взявшись за ру-

н 1. Біг з однієї сторони майданчика на другу. 4. Біг у чергуванні з ходь

-бою. 5. Біг із зупинками за командою. 6. Біг у швидкому темпі (10—15 м).

  1. Біг у повільному темпі (20 — 25 м).

Стрибки.

1. Стрибки на двох ногах на місці (ноги разом — ноги нарізно), руки на поясі. 2. Стрибки на двох ногах на місці та з просуванням уперед, руки пе­ред грудьми — «Як зайчик стрибає». 3. Стрибок в обруч, який лежить на під­лозі. 4. Перестрибувати через мотузок (висота до 5 см). 5. Стрибки з ноги на ногу з просуванням уперед, руки на поясі. 6. Стрибки на одній нозі па місці та з просуванням уперед.

Кидання, ловля, метання.

1. Котити м'яч один одному в положенні сидячи ноги нарізно. Відстань до 2-х метрів. 2. Кидання м'яча двома руками від грудей уперед. 3. Кидання мяча двома руками з-за голови. 4. Ловити мяч, який кинув вихователь. 5. Під­кинути м'яч двома руками знизу та спробувати піймати його. 6. Перекинути м'яч двома руками знизу через мотузок (висота 1 1,3 м). 7. Метання теніс­ного м’яча правою та лівою рукою на дальність.

Повзання та лазіння.

  1. Повзати рачки по прямій. 2. Повзати рачки між розставлених предметів.

  1. Повзати по гімнастичній лаві. 4. Переповзати через гімнастичну лаву.

  1. Проповзати між ніжками стільця. 6. Лазити по гімнастичній стінці з під- страховкою вихователем. 7. Підлізати під натягнуту мотузку (висота 40—50 см).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]