Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Untitled.FR11.doc
Скачиваний:
324
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
2 Mб
Скачать

Слухання музики

Виховувати у дітей інтерес і любов до музики, розвивати емоційний від­гук, уміння вслуховуватися в неї. Уважно слухати невеличкі твори до кінця, не перескакуючи увагою на щось інше, переживаючи їхні настрої; не роз­мовляти під час виконання, не перебивати її зауваженнями, вигуками. Слу­хати пісні та п’єси різного характеру, розуміти, про що співається в піспі.

Співи

Вчити дітей слухати спів та гру дорослого, заохочувати дитину під­співувати окремі склади та слова, а з часом — цілі фрази, співати звуко­наслідування. Співати разом з педагогом у супроводі музичного інстру­менту.

Ритміка Вправи на орієнтування у просторі

Вчити дітей орієнтуватись у просторі залу: ходити вздовж стін, по всьому залу, не заважаючи одне одному, розходитись і збиратись разом за музич­ним сигналом. Розрізняти і передавати рухом музику контрастного характеру: повільна музика — діти вільно гуляють по кімнаті, швидка — легкий біг; пе­редавати ходьбою спокійний характер музики — легка хода, невеликий помах рук, руки вільні, закінчення руху м’яке; рухатись відповідно до характеру музики, змінюючи рух зі зміною частин музики (двохчастинна форма). Вчити реагувати на початок і кінець руху

.Вправи для розвитку дрібної моторики (кистей рук, пальців). Вправи з предметами (іграшкова пташка, ляльки, хусточки); обертання кистями рук; плескання в долоні.

Вправи для різних груп великих м’язів. Комплекс /. «Зайчик». Комплекс 2.

Вправи з брязкальцями».

Ігри під музику

Вчити дітей відтворювати музично-руховий образ, знаходити під безпо­середнім впливом музики відповідні імітаційні рухи, побудовані на кон­кретних наслідувальних образах: за допомогою м’якого, пружинистого

і року — образний крок «Іде кішечка»; за допомогою легкого, сіле не стрім­кою бігу — образ летячої пташки; на музику веселого характеру з чітким ритмом — образ «Автомобіль їде». Заохочувати активність дітей, стимулювати іахопленість і зацікавленість під час ігор.

Проводити музично-дидактичні ігри з метою ознайомлення дітей з різ­ними засобами музичної виразності: знайомити зі зміною звуків за висо­кою, вчити розрізняти звуки за гучністю звучання, тембром.

Танцювальні вправи

Виконувати найпростіші танцювальні рухи під музику: покачування вліво-вправо, переступання з ноги на ногу; чергування легкого бігу і енергійних притупів ногою, стукотіння каблучками об підлогу; плескання у долоні, повернувшись у парі один до одного; засвоювати навички пружинистого руху ніг; кружляння: парами на місці з поворотом кистей рук, легким бігом; вільно танцювати з ляльками та іншими іграшками па носочках по всій кімнаті.

Музичний матеріал Слухання музики

«Конячка». Музика О. Тилічеєвої, слова І. Михайловой «Кицька». Музика Ан. Александрова, слова Н. Френкель. «Машина». Музика К. Волкова, слова Л. Некрасової. «Сіренька кішечка». Музика В. Вітліна, слова Н. Найденової. «Баю-баю». Музика М. Красєва.

«Зима». Музика В. Карасєвої, слова Н. Френкель.

«Дід Мороз». Музика Р. Шумана.

«Колискова». Музика О. Гречанінова.

«Собачка». Музика М. Раухвергера, слова Н. Комісарової. «Птаха і пташенята». Музика О. ТилічеєвоїСпіви

«Осінь». Музика І. Кішка, слона 1. Плакіди.

«Спи, мій ведмедику». Музика О. Тилічеєвої, слова Ю. Островського. «Ялинка». Музика 1. Попатенко, слова Н. Найденової.

«Дід Мороз». Музика Л. Філіпенка, слова І. Волгіної.

«Санки». Музика М. Красєва, слова О. Висотської.

«Да-да-да!». Музика О. Тилічеєвої, слова Ю. Островського «Пташка». Музика І. Попатенко, слова Н. Найдьонової.

«Жук». Музика В. Карасєвої, слова Н. Френкель.

«Пісенька про весну». Музика Г. Фріда, слова Н. Френкель.

«Жучка»'. Музика Н. Кукловської, слова С. Федорченко.

«Лялька захворіла». Музика Г. Левкодимова, слова Г. Миловидової. «Ось як танцюють наші ніжки». Музика І. Арсєва, слова 1. Черницької. «Пиріжок». Музика А. Філіпенка.

«Білі гуси». Музика М. Красєва, слова М. Клокової.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]