Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Untitled.FR11.doc
Скачиваний:
324
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
2 Mб
Скачать

Прикладні вправи

Вправи для дрібної моторики пальців та сумісних дій рук.

І. Без напруги згинати та розгинати пальці рук. 2. Почергово з’єднувати великий палець з іншими. 3. Перекладати м’ячі, конуси та інші предмети з одного місці на інше. 4. Плескати в долоні, змінюючи їх положення (знизу то одна, то друга).

Вправи для розвитку цілеспрямованості дій.

  1. Підкинути м’яч догори, дати йому ударитись об землю та піймати дво­ма руками. 2. Метання тенісного м’яча в обруч, який висить вертикально. Відстань до обруча 3—4 м. 3. Метання тенісного м’яча в корзину однією рукою. Відстань до корзини 3—4 м. 4. Кидки м’яча двома руками в корзину, яка висить на висоті 1,5—1,8 м.

Танцювально-ритмічні вправи.

і. Починати та закінчувати рух згідно з музикальною фразою. 2. Рухатись приставним кроком під музику, зупиняючись за сигналом. 3. Ходити пара­ми під музику, вільну руку тримати на поясі. 4. Виконувати приставні кроки і присіданням. 5. Відмічати найпростіший малюнок музики оплесками.

Рухливі ігри

Ігри з бігом. «Хто зайвий», «Салки в крузі», «Яструб та качки», «Коники», «Шпаківня».

Ігри зі стрибками. «Не торкнись», «Жаби в болоті», «Пострибунчики»,

  • Поклади скоріше камінці», «Хто скоріше по доріжці».

Ігри з повзанням та лазінням. «Кролики», «Переліт птахів», «Миші в ко­морі», «Не запізнись».

Ігри з метаннями. «Збий городок», «М’яч скрізь обруч», «Підкинь — пій­май», «Кинь за прапорець», «Спритна пара».

Ігри-естафети. «На вантаженні гарбузів», «Швидко та акуратно», «На будівництві».

Спортивні вправи

Катання на санчатах. Кататись з гори по одному, по двоє. Катати один одного. Вчити повертати під час спуску з гори

.Ходіння на лижах. 1. Виконувати повороти на місці. 2. Ходити перемінним кроком по різній місцевості. 3. Вчити підніматись на гору «драбинкою».

Четвертий рік навчання Основні рухи

Ходьба.

1. Ходьба на носках, на п’ятках, на зовнішній стороні ступні, руки на пояс.

  1. Ходьба широким кроком. 3. Ходьба в напівприсіді. 4. Ходьба зі зміною по­ложень рук: на пояс, у сторони, за голову. 5. Ходьба перекатом з п’ятки на носок. 6. Ходьба «змійкою», навколо розставлених предметів. 7. Ходьба по­чергово з іншими рухами (бігом, стрибками та ін.).

Біг.

І. Біг на носках. 2. Біг у швидкому темпі ЗО — 40 м. 3. Біг на швидкість

  1. 20 м. 4. Бігу чергуванні з ходьбою. 5. Повільний біг (1 — 1,5 хв.). 6. Вчити бігу з високим підніманням коліна. 7. Вчити бігу з закиданням голінок назад.

Стрибки.

1. Підскоки на місці з оплесками над толовою, перед собою, за спиною.

  1. Стрибки на двох ногах з просуванням вперед по доріжці завширшки 15— 20 см. 3. Стрибки на одній нозі з просуванням уперед. 4. Стрибки з висоти 20—30 см з підстраховкою. 5. Перестрибувати на одній нозі через намальо­вану лінію. 6. Стрибки на двох ногах вправо, вліво.

Метання, ловля, кидання.

1. Котити м’яч двома руками із влученням у предмети (кеглі, куби та ін.).

  1. Кидання м’яча вгору двома руками знизу та його ловля. 3. Кидки м’яча вгору двома руками знизу в парах. Вчити правильно ловити м’яч (відстань 2—2,5 м). 4. Відбивати м’яч об підлогу однією рукою, стоячи на місці. 5. Кид­ки м’яча двома руками знизу в стінку та його ловля. 6. Метання тенісного м’яча.на дальність.

Повзання та лазіння.

1. Повзання рачки в прямому напрямку, штовхаючи перед собою набив­ний м’яч. 2. Повзання рачки змійкою між предметами. 3. Повзати по лаві, опираючись на передпліччя та коліна. 4. Залазити по нахиленій драбині, спус­катись по вертикальній. 5. Лазити по гімнастичній стінці по діагоналі (до якогось предмета). 6. Вчити лазити иб мОїузковій драбині. 7. Залазити на вер­тикальну драбину з однієї сторони, спускатися з іншої (висота до 2 м).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]