Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Untitled.FR11.doc
Скачиваний:
324
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
2 Mб
Скачать

Загальнорозвиваючі вправи

Вправи для рук та плечового поясу.

І. Одночасні рухи рук догори. Вперед, в сторони, на пояс, до плечей, униз.

  1. Те саме, з предметами. 3. Схресні широкі розмахування руками вгору над головою 4. Те саме, донизу перед собою. 5. Плескати в долоні поперед себе, вгорі та за спиною 6. В. п.: Стоячи, ноги разом, руки вниз, у правій теніс­ний м’яч. Через сторони підняти руки вгору, перекласти м’яч з правої в ліву та повернутись у вихідне положення.

Вправи для тулуба.

1. В. п.: Стоячи, руки па пояс. Нахили іулуба вправо, вліво. 2. В. п.: Тс саме. Повороти тулуба вправо, вліво. 3. Нахилившись уперед котити перед собою великий м’яч. 4. В. п.: Лежачи на спині. Піднімати та опускати ноги. 5. В. п.: Сидячи на підлозі, ноги нарізно. Перекладати м’яч руками з правої сторони на ліву. 6. «Долоні на підлогу». В. п.: Сидячи, ноги ширше плечей, руки — упор ззаду. Руки через сторони вгору, нахил вперед, руками доторкну тись п’яток, повернутись у вихідне положення.

Вправи для ніг.

1. Виконати широкий крок вперед, повернутись у вихідне положення. 2. Те саме назад, у сторони. 3. Присідати, держачись руками за опору. 4. В. ті.: Стоячи (сидячи, лежачи), ноги трохи розставити, руки на поясі. Ступнею правої ноги погладити ліву ногу від коліна вниз 3—4 рази. Тс ж лівою но­гою. 5. «Підняти ногу». В. п.: Лежачи на спині. Підняти праву ногу вгору, опус­тити. Тс саме лівою ногою.

Коригуючі вправи

Іімрави з нормалізації позотонічних реакцій.

І. В. п.: Стоячи, руки на пояс. Повороти голови вправо, руки в сторони. І Іовсриутись у вихідне положення. Те саме в ліву сторону. 2. В. п.: Те ж. На- міл голови вправо, руки вниз. Повернутись у вихідне положення. Те ж у міну сторону. 3. В. п.: Стоячи, руки в сторони, голова прямо. Поворот голо­ті вправо, руки вперед. Повернутись у вихідне положення. Те ж у ліву сто­рону. 4. В. п.: Стоячи, руки вниз. Руки вперед, в сторони, вгору. Утримувати і олову прямо.

Вправи для розвитку координації рухів.

І. В. п.: Стоячи, ноги на ширині плечей. М’яч спереду в руках. Нахили- гись, покласти м’яч на підлогу, прокотити його навколо себе. Повернутись V вихідне положення. 2. В. п.: Сидячи, м’яч у руках. Катати м’яч навколо себе п праву та ліву сторони. 3. В. п.: Стоячи, руки вниз, у правій прапорець. На­білитись, покласти прапорець справа, стати рівно, перестрибнути через прапорець, взяти його в ліву руку, стати рівно. Те саме в ліву сторону. 4. В. п.: Нежачи на спині, палиця вгору. Палицю на живіт, зігнути ноги, поверну- і ись у вихідне положення.

Вправи для корекції постави.

1. В. п.: Лежачи на животі. Підтягування на руках по похилій дошці (ви- і ота піднятого краю 30—40 см). 2. Котіння м’яча вихователю з положення лежачи на животі. 3. Котіння м’яча один одному з положення сидячи, спина пряма. 4. Ходьба з гімнастичною палицею за спиною. 5. В. п.: Стоячи прямо, н руках обруч. Підняти обруч угору, прогинаючись та відставляючи почер­гово праву та ліву ногу назад на носок. Повернутись у вихідне положення.

Вправи для корекції функції ступні.

І. В. п.: Сидячи, упор ззаду. Згинати та розгинати пальці ніг. 2. Те саме з положення лежачи. 3. В. гі.: Сидячи, упор ззаду. Одночасні повороти ступень вправо, вліво. 4. В. гі.: Те саме. Одночасне зведення та розведення ступень.

> В. п.: Лежачи на спині. Згинати та розгинати ступню, почергово та одно­часно.

Дихальні вправи.

1. В. п.: Лежачи на спині, руки вниз. Рухи вперед — вдихнути, руки вниз — видихнути. 2. «Як випускає повітря кулька?» Глибоко вдихнути та, вико­нуючи видих, вимовити: «Ш-ш-ш-ш!» 3. «Погрійся». В. п.: Стоячи прямо, ноги нарізно, руки в сторони. Швидко схрещувати руки перед грудьми, плсс- іати долонями по плечах, промовляючи: «У-х-х!» 4. «Млин». В. п.: Стоячи прямо, ноги нарізно, руки вгору в сторони. Кругові рухи прямими руками, схрещуючи їх перед собою та промовляючи: «Ж-ж-ж-ж». 5. «Жаба стрибає». І! п.: Стоячи, ноги разом, руки на пояс. Зробивши вдих, виконати стрибок уперед і, роблячи видих, промовити «К-в-а-а!».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]