Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Untitled.FR11.doc
Скачиваний:
324
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
2 Mб
Скачать

Ритміко-гімнастичні вправи

Вправи для розвитку дрібної моторики (кистей, рук, пальців). Комплекс /.

Вправи для різних груп великих м’язів. Комплекс 2. «Вчимо ляльку рухати ручками». Комплекс 3. «Лялька хоче навчитись танцювати».

Вправи з дитячими музичними інструментами

Вчити дітей користуватись музичними іграшками-інструментами: пра­вильно тримати, обережно з ними поводитись; привчати розрізняти їх на слух за тембром звучання, запам’ятовувати їх назви; слухати п’єси у виконанні дорослих на дитячих музичних інструментах (акордеоні, металофоні, ксило­фоні, трикутнику); ознайомити з технічними прийомами гри на металофоні, ксилофоні (як тримати інструмент, молоточки, як видобувати легкі, яскраві, дзвінкі звуки з середини пластинок), вчити грати на цих інструментах най­простіші мелодії, побудовані на одному, двох чи трьох звуках, що знахо­дяться поряд чи йдуть послідовно; у музично-дидактичних іграх з дитячими музичними інструментами виконувати рухи згідно зі змістом пісень.

Ігри під музику

У іграх-хороводах, інсценуванні викликати у дітей радісне переживання від музично-пластичних дій, бажання, побравшись за руки, разом із доросли­ми кружляти у колі, в парі, збиратись докупи, передавати рухами зміст пісні; привертати увагу до зміни музичних частин твору через образно-пластичну та просторово-рухову зміни, до менш контрастних змін темпу, динаміки; допомагати дітям ритмічно рухатися, супроводжуючи рухи співом, примов­ками, діями брязкальця, виховувати невимушеність, природність рухів.

Розвивати музично-сенсорні здібності дітей у музично-дидактичних іграх.

Танцювальні вправи

Розвивати усі танцювальні рухи, з якими познайомились на першому і другому роках навчання. Вчиги дітей впізнавати танцювальні мелодії гопа­ка, хороводу; рухатися парами по колу в танцях і хороводах: бігом, лег ко під­стрибуючи, ггриставним кроком,, взявшись за руки (вільну руку держати на поясі, дівчата держать край плаття), крутитися по одному, парами (кроком

,м’яким бігом); звужувати або розширювати коло з підніманням і опускан­ням рук. Виконувати танцювальні рухи: притупувати однією або двома но­гами, виконувати три притупи, ставити ногу на п’яту; плескати в долоні ковзним ударом, по колінах; крутити кистями рук; виконувати нескладні танці, самостійно використовувати елементи знайомих рухів.

Музичний матеріал Слухання музики

«Горлиця». Українська народна мелодія, обробка А. Філіпенка. «Кучерява Катеринка». Українська народна мелодія, обробка М. Лисенка. «Котику сіренький». Українська народна пісня, обробка М. Веріковського. «Дзвіночки дзвенять». Музика В. Моцарта.

«Метелик». Музика С. Майкапара.

«Дощик». Музика М. Любарського.

«Конячка». Музика М. Потоловського.

«Ведмідь». Музика В. Ребікова.

«Котик захворів», «Котик видужав». Музика О. Гречанінова.

«Марш». Музика П. Козицького.

«Мишенята». Музика А. Жилінського.

«Зарядка». Музика О. Тилічеєвої, слова Л. Миронової.

«Умивальна». Музика Ап. Александрова, слова В. Вікторова.

«Сміливий вершник». Музика Р. Шумана.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]