Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Untitled.FR11.doc
Скачиваний:
324
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
2 Mб
Скачать

І квартал

Продовжувати вчити будувати різні конструкції одного й того самого об’єкта (напр. будиночки), порівнювати їх, виділяти, що в них спільного і відмінного; самостійно змінювати їх форму за довжиною і висотою.

Проводити заняття з теми «Вулиця», «Дитячий майданчик» з викорис­танням різних наборів.

Будувати вулицю за уявою без зразка на основі надбаного досвіду, роз­гляду картин із зображенням вулиці та спеціально проведених спостере­жень; вчити розташовувати будинки з обох сторін дороги, використовуючи для цього будівельні набори з готовими будинками, «саджати» дерева біля них і вздовж тротуарів, ставити паркан тощо; обігрувати будівлі, оцінювати роботи дітей.

При виконанні завдань учити використовувати дрібні елементи для скла­дання більш об’ємних (скласти брусок із кубиків; велику, довгу пластину з двох або чотирьох маленьких; кубик з 2-х трикутних призм).

Продовжувати створювати моделі різних житлових будинків за кон­струкцією-зразком (бачити і відображати поверховість, кількість секцій, під’їздів, властивості даху тощо); називати кількість поверхів, використо­вувати слова одноповерховий, дво-, триповерховий; за зразком малюнка створювати конструкції; вчити впізнавати частини предмета за малюн- Ком-зразком, добирати необхідні елементи будівельних наборів, передавати їх просторове розташування і відношення за розміром; «будувати» будинки, мости, житло для матрьошки, ляльки.

Складати розрізні малюнки з прямими розрізами з 3-х — 5-ти частин без попереднього розглядання цілісного зображення; вчити впізнавати пред­мет за одним-двома фрагментами; складати зображення тварин; людські фігури.

Продовжувати вчити будувати різні конструкції одного й того самого об’єкта (трамвайчики); самостійно перебудовувати їх у висоту, довжину і ширину, формувати узагальнені уявлення про об’єкти, які конструю­ються.

Будувати за малюнком-зразком дві однакові будівлі, але різні за роз­міром будинки (для великої та маленької ляльки); вчити вибирати з наборів конструкторів саме ті елементи, які необхідні для будівель, розкладати їх на дві групи (за величиною).

Будувати різноманітні споруди з 6—8 елементів (житлові будинки до п’яти поверхів, дитячий садок, магазин, гараж) за об’ємним зразком. Вчити по­в’язувати особливості будови з призначенням споруд. Оцінювати будівлі дітей шляхом порівняння із зразком. На одному занятті «будувати» кілька будівель з метою навчання безпосередньому порівнянню їх; виховувати са­мостійність дітей при оцінюванні результатів роботи.

Споруджувати знайомі будівлі з різного типу будівельних наборів без по­переднього показу, а тільки словесною інструкцією.

Продовжувати складати розрізні малюнки з 4-х — 5-ти частин без накла­дання на контур (з попереднім називанням предмета та без нього); вчити відокремлювати суттєві ознаки і орієнтуватися на них при складанні розріз­них малюнків (картинок).

Складати малюнки з зображенням простого зв’язного змісту (використо­вувати ілюстрації або сюжети українських народних казок). Заздалегідь розглядати цілі, нерозрізані зображення.

Вчити замальовувати прості конструкції (з 2—3 елементів).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]