Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Untitled.FR11.doc
Скачиваний:
324
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
2 Mб
Скачать

Загальнорозвиваючі вправи

Вправи для рук та плечового поясу.

1. Вихідне положення: ноги трохи розставити, руки донизу. Руки вперед, юнизу. 2. В. п.: те саме, руки донизу. Руки догори, дивитися вгору, руки дон­изу. 3. «Метелики». В. п.гте саме, руки за спину. Руки в сторони — «летять», руки за спину — «відпочивають». 4. «Качелі». В. п.: те саме, руки донизу. Розкачування руками вперед-назад. 5. «Маленькі крила». В. п.: те ж, руки в і трони. Помахи кистями догори — донизу.

Вправи для тулуба.

  1. В. п.: ноги нарізно, руки за спину. Трохи нахилитися вперед, стати рівно. 2. «Де коліна?» В. п.: Стояти, ноги нарізно, руки за спину. Нахили- тися вперед, подивитись на коліна сказати «Ось», стати рівно. 3. «Подивись назад». В. п.: стоячи ноги нарізно, руки за спину. Поворот вправо (вліво), подивитись назад, повернутись у вихідне положення. 4. «Колобок». В. п.: Ле­жачи на спині, руки догори. Поворот на бік, на живіт, на другий бік і знову на спину. 5. «Голову на м’ячик». В. м.: сидячи, ноги нарізно, м’яч на підлозі поміж ніг, руки —■ упор ззаду. Нахилитись уперед, головою торкнутися м’яча, випрямитись.

Вправи для ніг.

1. В. п.: сидячи на підлозі, угіор руками ззаду. Підтягнути ноги до себе згинаючи в колінах, випрямити. 2. Присідати, тримаючись за спинку стіль­ця. 3. Присідати без підтримки. 4. В. п.: стоячи, ноги на ширині пліч, руки на пояс. Почергово піднімати праву, ліву ногу, згинаючи їх у колінах.

  1. В. п.: Стоячи, ноги разом, руки донизу. Крок вправо, руки на пояс, повернутись у вихідне положення. Те саме в лівий бік. 6. «Лелека». Ходити по кімнаті, високо піднімаючи коліна.

Коригуючі вправи

Вправи з корекції позотонічних реакцій.

!. В. п.: Сидячи, упор ззаду. Повороти голови вправо (вліво), вгору (до­низу). 2. В. п.: Стоячи, руки на пояс. Кругові оберти головою в праву та ліву сторони почергово. 3. В. п.: Стоячи, руки в сторони, голова донизу. Руки вперед, голова прямо, повернутись у вихідне положення.

Вправи для розвитку координації рухів.

1. В. п.: Сидячи на підлозі, упор ззаду, палиця лежить на підлозі біля нос­ків ніг. Переносити почергово ноги через палицю, в одну та другу сторону.

  1. В. п.: Сидячи на дитячому стільці, в одній руці прапорець. Нахилитись впе­ред, перекласти прапорець з однієї руки в другу під стільцем, випрямитись.

  2. В. п.: Сидячи, упор ззаду. Зігнути ноги в колінах, потопати, повернутися в вихідне положення. 4. В. п.: Стоячи, ноги нарізно, прапорець вниз. Руки через сторони догори, помахати прапорцем над головою, перекласти в дру­гу руку, повернутися в вихідне положення.

Вправи для корекції постави.

1. В. п.: Лежачи на спині, руки донизу. Руки в сторони, догори, в сторо­ни, донизу. 2. Те ж на животі. 3. В. п.: Стоячи, ноги на ширині плеч, руки донизу. Виконують оплески долонями за спиною та над головою, не зги­наючи рук. 4. В. п.: Стоячи, руки з обручем донизу. Підняти руки з обручем догори. Прогнутись, повернутись у вихідне положення. 5. В. п.: Стоячи рачки. Сильно зігнути, а потім розігнути спину, наслідувати рухами кицьку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]