Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи землеустрою_ Третяк.docx
Скачиваний:
162
Добавлен:
15.11.2018
Размер:
1.51 Mб
Скачать

5. Проекти встановлення та зміни меж адміністративно-те­риторіальних утворень, міст і інших поселень.

Для встановлення і зміни у відповідності з законодавством України меж адміністративно-територіальних утворень, міст і інших поселень розробляються проекти встановлення і зміни меж відповідних адміністративно-територіальних утворень і територі­альних одиниць.

Проекти встановлення і зміни меж адміністративно-територі­альних утворень, міст і інших поселень розробляються із враху­ванням необхідності створення оптимальних територіальних умов їх розвитку, максимального збереження природних ландшафтів, а також із врахуванням інтересів власників, користувачів і орен­дарів земельних ділянок і затвердженої містобудівної докумен­тації.

Порядок розробки проектів встановлення і зміни меж адміні­стративно-територіальних утворень, міст і інших поселень вста­новлюється Кабінетом Міністрів України.

6. Проекти організації та встановлення меж територій з особливими природоохоронними, рекреаційними і заповід­ними режимами.

Проекти організації та встановлення меж територій з особли­вими природоохоронними, рекреаційними і заповідними режима­ми розробляються з метою збереження біорізноманіття живих організмів, природних ландшафтів, охорони довкілля, запобіган­ня і припинення деградації, створення місць для організованого масового відпочинку і туризму, створення приміських зелених зон, відстеження природних процесів, проведення науково-дослідних робіт тощо

Проекти організації та встановлення меж територій з особливими природоохоронними/рекреаційними і заповідними режима­ми розробляються у відповідності з законами України, іншими нормативно-правовими актами. У проектах визначаються форми земельної власності, площі та розміри земельних ділянок, на яких розміщені природоохоронні об'єкти, охоронні та інші зони, а та­кож встановлюється режим охорони і використання земельних ділянок у відповідності з рекреаційними і заповідними режимами.

Проекти організації та встановлення меж територій з особливими природоохоронними, рекреаційними і заповідними режимами розробляються державними спеціалізованими науковими та проектними установами.

Порядок розробки проектів організації та встановлення меж територій з особливими природоохоронними, рекреаційними і заповідними режимами встановлюється Кабінетом Міністрів Ук­раїни.

При проведенні перерахованих землевпорядних робіт на загальнодержавному і регіональному рівнях обовязково по­винні враховуватися громадські інтереси. З метою їх враху­вання при землеустрої на регіональному рівні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування відповідно до своїх повноважень:

а) інформують населення через засоби масової інформації та письмово про розроблення регіональних схем використання і охо­рони земель, схем землеустрою;

б) залучають представників відповідних територіапьних громад до участі в обговоренні регіональних програм використання і охо­рони земель та схем землеустрою адміністративно-територіаль­них одиниць;

в) готують пропозиції щодо врахування інтересів територіапь­них громад у разі виникнення розбіжностей щодо зміни меж адмі­ністративно-територіальних одиниць, формування нових землеволодінь і землекористувань, природно-заповідних та інших при­родоохоронних територій.