Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
163
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
3.15 Mб
Скачать

128 Розділі!

3. Методика аналізу роздрібного товарообороту підприємства та характеристика його іміджу

Методика аналізу роздрібного товарообороту підприємства охоплює:

  1. Визначення загального обсягу товарообороту за звітний період та ступеня виконання плану.

  2. Аналіз динаміки загального обсягу товарообороту за 3—5 попе- редніх періодів (років, кварталів, місяців).

  3. Аналіз товарно-групової структури товарообороту в розрізі продо- вольчих і непродовольчих товарів, а також в розрізі асортиментної струк- тури.

  4. Аналіз складу товарообороту за його окремими видами (роздрібна торгова мережа, мережа підприємств громадського харчування, у межах типів магазинів, видів підприємств громадського харчування).

  5. Аналіз ритмічності та сезонності реалізації товарів.

  6. Кількісну оцінку факторів, що обумовлюють зміни обсягів товаро- обороту.

  7. Аналіз товарних запасів і надходження товарів.

  8. Аналіз запасу фінансової стійкості підприємства.

Забезпечення виконання стратегічних цілей розвитку роздрібного товарообороту значною мірою залежить від заходів, що забезпечують створення іміджу підприємства.

Імідж торгового підприємства представляє собою цілісність усіх пра- вильних та неправильних вражень окремих людей або певних груп на- селення про це підприємство.

Імідж торгового підприємства має цілісний характер і розглядається як загальне поняття. Створення іміджу підприємства виступає складо- вою підприємницьких цілей його діяльності. Тому кожне підприємство час від часу повинно контролювати і аналізувати свій імідж. Центральне місце у проведенні цієї роботи відіграють дослідження рішень і вражень покупців. Фактори, що впливають на імідж підприємства, визначаються шляхом аналізу спостережень за покупцями.

При аналізі іміджу підприємства використовують різні методи. Най- поширеніші — метод "полярних профілів" та метод "рангів".

Суть методу "полярних профілів" полягає в тому, що показники діяль- ності підприємства порівнюються з показниками підприємств-конку-

Організаційно-економічні основи функціонування підприємств 129

рентів. Порівнянню підлягають показники, що формують імідж підприєм- ства. Це якість товарів, широта асортименту, відповідність асортименту моді, рівень цін, реклама. Оцінку за кожним показником для обох підприємств дають покупці. Розробляють шкалу оцінок (дуже погано— 1, погано—2, задовільно—3, добре — 4, дуже добре — 5). Загальна оцінка діяльності дається на основі даних, отриманих за результатами опиту- вання, які розраховуються із застосуванням середньозваженого показ- ника за кожним із напрямків (показників) діяльності.

Якщо конкурентів три і більше, доцільно використовувати метод "рангів". Його суть полягає в тому, що за кожним із напрямків діяльності підприємств, що підлягають аналізу, визначається місце (1, 2, 3, 4, 5...) за кожним показником. Потім виводиться місце за всіма показниками. Переможець — підприємство, що має більше високих місць.

Підтема 4. Планування показників роздрібного товарообороту підприємства

1. Обгрунтування планового обсягу реалізації товарів

Плановий обсяг та структура товарообороту підприємства є вихідни- ми для планування та прогнозування всіх інших показників господар- ської діяльності підприємства — валового доходу, витрат обігу, прибут- ку, потреби в ресурсах та капіталі. Тому планування роздрібного товаро- обороту, його обсягу та структури є найбільш відповідальним етапом при плануванні фінансово-господарської діяльності торгового підприємства загалом. Підвищення ефективності планування роздрібного товарообо- роту досягається шляхом постійного вдосконалення наявних та розроб- ки нових методів планування цього показника. Плани товарообороту підприємства класифікують за різними ознаками: залежно від періоду планування, рівня управління, методів планування, цільової орієнтації. Від періоду планування розрізняють довгострокові та короткострокові плани. Довгострокові плани розвитку роздрібного товарообороту є не- від'ємною частиною перспективного плану розвитку торгівлі та країни. Головною особливістю довгострокового плану є те, що він має стратегіч- ний характер і формує концепцію економічної, соціологічної та техніч- ної політики підприємства на перспективу. Короткострокові плани — це

9 5-996

130

Розділ II

поточні або річні. Вони забезпечують послідовну реалізацію завдань довгострокових та середньострокових планів із урахуванням існуючої кон'юнктури ринку. Вони охоплюють ширше коло завдань і є найбільш гнучкою та оперативною формою планового управління торговельною діяльністю підприємства. При визначенні планового обсягу роздрібного товарообороту на рівні окремого торгового підприємства головна увага приділяється задоволенню попиту споживачів району діяльності цього підприємства, ефективному використанню наявних фінансових, матеріа- льних та трудових ресурсів та досягненню певних результатів фінансо- во-господарської діяльності. Це потребує розробки плану товарооборо- ту торгового підприємства у 3-х варіантах:

  1. Передбачає потрібний обсяг товарообороту, достатній для досяг- нення цільового обсягу прибутку підприємства.

  2. Передбачає можливий обсяг товарообороту, який обумовлюється обсягом споживчого попиту в районі діяльності підприємства та конку- рентним оточенням.

  3. Ресурсозабезпечений обсяг товарообороту, який може бути отри- маний при наявному ресурсному потенціалі підприємства та його найбільш ефективному використанні.

Кожний варіант плану товарообороту може бути розрахований кілько- ма методами, вибір яких залежить від тривалості планового періоду, на- явності інформаційного забезпечення та досвіду проведення планових розрахунків.