Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Процесуальна документація. Важлива книга.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
4.09 Mб
Скачать

Постанова про проведення ексгумації трупа

м. Київ 11 квітня 2006 року

Слідчий Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві лейтенант міліції Іванов О. Г., розгля­нувши матеріал кримінальної справи №2451 за фактом дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої настала смерть гр. Дробота К. І., —

Встановив:

20 січня 2006 р. о 18 год. ЗО хв. на вул. Каштановій у м. Києві автомобілем ВАЗ-2109, державний номерний знак А 43-74 КХ, під керуванням водія Павлова А. Д. було вчинено наїзд на гр. Дробо­та К. І., який переходив вулицю. 21 січня 2006 р. о 9-й годині Дробот К. І., не приходячи до пам'яті, від одержаних внаслідок дорожньо-транспортної пригоди тілесних ушкоджень, помер у лікарні і за­хоронений у секторі № 35 на Байковому цвинтарі у м. Києві 22 січня 2006 р.

Допитаний як підозрюваний Павлов А. Д. пояснив, що 20 січня 2006 р. о 18-й годині ЗО хв він їхав на власному автомобілі по вул. Каштановій у м. Києві. Коли проїжджав повз будинок № 15, то з пра­вого тротуару у напрямку руху під автомобіль кинувся незнайомий йому чоловік і він не зміг уникну­ти наїзду.

Аналогічні показання дали і свідки Овчаренко О. В., Устименко А. К. та Біла О. В., які їхали ра­зом з Павловим у його автомобілі.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи № 17 віл 21 січня 2006 р. смерть ір. Дробота К. І. настала внаслідок травм, одержаних під час дорожньо-транспортної пригоди. При розтині трупа гр. Дробота К. І. в числі інших ушкоджень був установлений і перелом гомілки лівої ноги. Тобто пока­зання підозрюваного та свідків підтверджуються висновком судово-медичної експертизи.

Разом з тим свідок Демиденко О. Ч. засвідчив, що він бачив, як потерпілий Дробот К. І. перебігав вул. Каштанову зліва направо і в момент наїзду автомобіль ударив його у правий бік.

Показання свідка Демиденка О. Ч. суперечать наведеним вище доказам. Проведеними очними ставками суперечності у показаннях свідка Демиденка, О.Ч. з одного боку, та свідків Овчаренка О. В., Устименка А. К., Білої О. В. І підозрюваного Павлова А. Д., з іншого, не були усунеш.

У зв'язку з тим, що судово-медична експертиза не встановила конкретне місце прикладання трав­муючої сили, по даній кримінальній справі виникла необхідність у проведенні комісійної судово-медичної експертизи.

Для дослідження трупа гр. Дробота Костянтина Івановича його необхідно викопати з Байкового цвинтаря.

На підставі викладеного, керуючись ст. 130 та ч. 2 ет. 192 КПК України, —

Постановив:

  1. Провести ексгумацію група гр. Дробота Костянтина Івановича, який захоронений на Байковому цвинтарі у м. Києві;

  2. Труп гр. Дробота К. І. доставити в Київське обласне бюро судово-медичної експертизи;

  3. Копію цієї постанови направити прокуророві Шевченківського району..

Слідчий СВ Шевченківського РУ

ГУ МВС України в м. Кисві О. Г. Іванов

351

Протокол ексгумації трупа

м. Київ ІЗ квітня 2006 p.

Слідчий Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві лейтенант міліції Іванов О. Г., у прису­тності судово-медичного експерта Київського обласного бюро судово-медичної експертизи Голуб­ко О. І, понятих: Хомдакова Миколи Васильовича, який мешкає у м. Києві, вул. Зодчих, 141, кв. 75, та Журби Павла Григоровича, який мешкає у м. Києві, вул. Зодчих, 141, кв. 92, а також учасників — працівників ритуальної служби Байкового цвинтаря м. Києва Рикова Григорія Йосиповича, який меш­кає у м. Кисві, вул. Довженка, 147, кв. 1, Черниш Петра Калениковича, який мешкає у м. Києві, вул. Сухецького, 79, кв. З, та ДІдковського Павла Романовича, який мешкає у м. Василькові, вул. Харків­ська, 5, із додержанням вимог статей 84,85 та ч. 2 ст. 192 КПК України склав протокол ексгумації трупа гр. Дробота Костянтина Івановича.

Всім учасникам перед проведенням ексгумації згідно з вимогами ст. 53 КПК України роз'яснено їхні права. Понятим Хоменку М. В. та Журбенку П. Г. відповідно до ст. 127 КПК України роз'яснено їхнє право робити зауваження з приводу ексгумації, які підлягають занесенню до протоколу, та обов'язок своїми підписами засвідчити факт, зміст та результати ексгумації.

Учасники даної слідчої дії підійшли до могили у секторі № 351 Байкового цвинтаря, де, згідно і довідкою про захоронения, захоронено труп гр. Дробота Костянтина Івановича. Місце поховання гр. Дробота огороджено металевого огорожею розміром 3x4 м, яка пофарбована фарбою чорного ко­льору. У межах цієї огорожі розташована одна могила, на якій встановлено пам'ятник у вигляді пря­мокутника із граніту сірого кольору з висіченим барельєфом голови чоловіка та словами «Дробот Ко­стянтин Іванович» та цифрами «11.07.1941-21.01.2006».

Зовнішній вигляд поховання сфотоірафовании фотоапаратом «Зеніт Е» на фотоплівку 45 одиниць при діафрагмі «5,6» та витримці 250. З правого боку від місця поховання гр. Дробота К. І. розташова­но поховання, згідно із записом на могильній плиті, Крунченко Григорія Свиридовича, а з лівого боку, згідно із записом на пам'ятнику Коломкова Раїса Данилівна.

Після фотографування зовнішнього вигляду місця поховання об 11-й годині 20 хв учасники екс­гумації — працівники ритуальної служби Байкового цвинтаря Риков Г. І., Чернит П. К. та Дідковсь-кий П. Р. приступили до ексгумації— почали відкопувати місце поховання. На глибині 110 см була відкопана дерев'яна домовина. Коли її дістали з місця поховання, то було встановлено, що домовина оббита матерією чорного кольору, яка ніяких пошкоджень не мала. Кришка домовини була прибита. З метою переконатися, що у домовині лежить труп гр. Дробота К. 1., кришка домовини була знята. У домовині знаходився труп чоловіка. На трупі були костюм та туфлі чорного кольору. Обличчя тру­па чорного кольору, на голові сиве волосся, зачесане назад.

Експерт Гулько О. І., який проводив розтин трупа Дробота К. І. при проведенні 21 січня 2006 р. судово-медичної експертизи, оглянув ліву ногу трупа чоловіка, яка була забинтована бинтом, та ліву руку, па якій була відсутня одна фаланга вказівного пальця, заявив, що це труп гр. Дробота К. І., який він впізнав за вказаними прикметами, відміченими і в акті судово-медичної експертизи № 17 від 21 сі­чня 2006 р.

Впевнившись у тому, що у домовині знаходиться труп гр. Дробота К. І., домовину закрили криш­кою І разом з трупом поклали в автобус ПАЗ-652, державний номерний знак 25-14 КХА, яким керував водій Бурков А. В., та відвезли для проведення комісійної судово-медичної експертизи до Київського обласного бюро судово-медичної експертизи по вул. Оранжерейній, 13. Ексгумацію закінчено о 12-й годині 50 хв. Ексгумація проводилась вдень за ясної сонячної погоди. Під час ексгумації застосовува­лось фотографування фотоапаратом «Зеніт Е» на фотоплівку 45 одиниць, при діафрагмах «5,6,8» та витримці 250. Протокол ексгумації прочитаний слідчим вголос. Записано правильно. Від понятих, експерта та інших учасників ексгумації заяв, клопотань та доповнень до протоколу не надійшло.

Поняті: М. В. Хомдакова

П. І. Журба Експерт О. І. Голубко

Учасники: Г. І. Рикав

П. К. Черниш П. К. Дідковський Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві О. Г. Іванов

353

ПРОТОКОЛ пред'явлення трупа для впізнання

м. Київ

20 січня 2006 p.

Слідчий СВ Шевченківського РУГУ МВС Україні у м. Києві лейтенан міліції Іванов О. Г. у при­сутності понятих:;

  1. Римаря Івана Васильовича, 1977 р. н., що мешкає у м. КиєнІ, вул. Щорса, 221, кв. 74.

  2. Шевченка Петра Йосиповича, 1976 р. н., що мешкає у м. Києві, вул, Чорновола, 28, кв. 168,

у зв'язку з провадженням досудового слідства по кримінальній! справі № 11142 за фактом дорож­но-транспортної пригоди, керуючись статтями 85, 127, 175, 176 КПК України, пред'явив свідку Дов­женку Миколі Дмитровичу, що мешкає у м. Києві по вул. Салютній, 93, кв. 47, для впізнання труп чо­ловіка, який загинув внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 19 січня 2006 р. на пр. Перемоги навпроти будинку № 128.

Свідок Довженко М. Д. перед початком впізнання попереджений про кримінальну відповідаль­ність за відмову від дачі показань та за дачу завідомо неправдивих показань за ет. ст. 385 та 384 КК України.

М. Д. Довженко

Учасникам пред'явлення для впізнання роз'яснено право робити зауваження з приводу проведен­ня слідчої дії, які підлягають обов'язковому занесенню до протоколу, а понятим Римарю І. В. та Шев­ченку П. И., крім того, роз'яснено їх обов'язок під час проведення впізнання засвідчити факт, зміст і його результати.

Свідок Довженко М. Д. на запитання слідчого: «Чи зможете Ви впізнати в пред'явленому для впі­знання трупі особу, про яку Ви раніше давали свідчення?», оглянувши труп чоловіка і заявив, що це труп його сусіда— Коваля Петра Васильовича. Впізнає його за такими прикметами: зростом, облич­чям, відсутністю мізинця та великого пальця на ліній руці, татуюванню на передпліччі правої руки, на якій зображено схід сонця з променями, що відходять від нього, а також за пальтом із матерії чорного кольору, в якому він пішов з дому вранці 19 січня 2006 р.

Впізнання проводилось у приміщенні Київського міського моргу по вул. Оранжерейній, 3, при електричному освітленні, у період з 10-ї години 30 хв. до 11 -ї години 20 хв.

Заяв і зауважень від учасників пред'явлення для впізнання не надійшло. Протокол прочитаний вголос, записано правильно.

Особа, яка впізнавала М. Д. Довженко

Поняті: І. В. Римар

П. Й. Шевченко

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві О. Г. Іванов

354

ПОСТАНОВА

про призначення перевірки

фінансово-господарської діяльності

підприємства

м. Київ 12 травня 2006 р.

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУ МВС Україні у м. Києві лейтенап міліції Іванов О. Г., роз­глянувши матеріали кримінальної справи № 54-1111 за ознаками складу злочину передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України,—

ВСТАНОВИВ:

Кримінальна справа №54-1111 порушена 10.05.06 р. прокуратурою Шевченківського району м. Києва за ч. 2 ст. 121 КК України за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть гр. Гулько В. К.

В ході досудового слідства встановлено, що 10.05.06 р. на ділянці землі, що примикає до будинку у якому розміщено розважальний центр «Європа» та ТОВ «Тельбін» по вул. Шумицького 3-А r м. Києві було виявлено труп гр. Гуленко В. Г. 23.10.70 р. народження, смерть якого наступила від ме­ханічної асфіксії в результаті аспірації кров'ю, перелому костей лицевої сторони черепу (Згідно акту СМЄ № 1424/2 від 10.05.06 року).

В ході розлідування кримінальної справи встановлено, що ТОВ «Аякс», код 23159987, яке здійс­нює охоронні функції при паданні даних послуг грубо порушило ліцензійні умови, що підтверджуєть­ся показами гр. Скоробагатька І. О. та Ткачепко П. П., які є співробітниками ТОВ «Аякс».

Враховуючи вище викладене з метою встановлення фактичних даних по умовам, режиму надання послуг у досудовоіо слідства можуть виникнути питання щодо фінансово-господарської діяльності підприємств, які знаходяться на території розважального комплексу «Європа», для відповіді на які не­обхідні спеціальні знання.

Керуючись ст. 130 КПК України, —

ПОСТАНОВИВ:

  1. Провести перевірку фінансово-господарської діяльності ТОВ «Аякс», ОКПО 23159987 за весь період діяльності.

  2. Проведеній перевірки доручити ревізорам ДПІ у шевченківському районі м. Києва.

  3. До участі в перевірці залучити працівників податкової міліції.

  4. Копію постанови направити прокурору.

Слідчий СВ Шевченківського РУ

ГУ МВС України в м. Києві О. Г. Іванов

356

ПОСТАНОВА

про призначення

почеркознавчої експертизи

м. Київ 18 листопада 2006 року

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві Іванов О. Г., розглянувши матеріа­ли кримінальної справи № 10-9840, —

ВСТАНОВИВ:

На початку травня 2006 року, Пельміиь В. В. знаходячись за адресою: вул. Машинобудівників, 1-а, кв. 107, в м. Києві, підробив Ухвалу суду про порушення провадження по справі Шевченківського ра­йонного суду м. Києва та підпис судді Шест О. О., яку направив до Шевченківської районної держаної адміністрації у м. Києві.

Приймаючи до уваги те, що для вирішення питання чи проставлено підроблений підпис в Ухвалі суду про порушення провадження по справі № 2-5265 від 12.05.2006 року, необхідно володіти спеціа­льними знаннями в галузі криміналістики, з метою повного, всебічного та об'єктивного розслідуван­ня, керуючись ст. ст. 22; 75; 130; 196 КПК України, —