Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Процесуальна документація. Важлива книга.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
4.09 Mб
Скачать

01 Липня 2007 р. Позивач

54

3.3. Позови з трудових правовідносин

Позовна заява про стягнення недоплаченої заробітної плати, надання невикористаних щорічних відпусток,

стягнення недонарахованої заробітної плати

за роботу у нічний час, стягнення вихідної допомоги

та компенсацію моральної шкоди

Деснянський районний суд м. Києва

ПОЗИВАЧ:

Шевелюга Ігор Степанович

02232 м. Київ,

вул. Милославська, 1, кв. 338

тел.: д. 532-00-48

ВІДПОВІДАЧ: Товариство з обмеженою відповідальністю

її Ш І

Науково виробниче підприємство «РАЙДУГА»

01005 м. Київ, вул. Ломоносова, 28/41 тел.: 257-00-26

ЦІНА ПОЗОВУ: 3'546,90 грн.

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про стягнення недоплаченої заробітної плати, надання невикористаних

щорічних відпусток, стягнення недонарахованої заробітної плати за роботу у нічний час,

стягнення вихідної допомоги та компенсацію моральної шкоди

03 травня 1997 р. року я був прийнятий на посаду продавця на ТОВ наукове виробниче підприєм­ство «РАЙДУГА», згідно накачу № 6 від 03.05.97 p., де працюю до теперішнього часу, з окладом у розмірі мінімальної заробітної плати. З 24 лютого 2003 р. я знаходжусь у відпустці без збереження за­робітної плати із-за відсутності роботи на підприємстві.

За час моєї роботи відповідач неодноразово порушував мої трудові права, а саме:

1) Незаконне переведення на 0,5 місячної посадової ставки

З 2001 року, порушуючи ст. 32, 103 КЗпП, керівництво перевело мене на 0,5 місячної посадової ставки, не повідомляючи мене про це, хоча про нові або зміну діючих умов оплати праці в бік погір­шення власник або уповноважений ним орган повинен повідомити працівника не пізніш як за два мі­сяці до їх запровадження або зміни. Згідно ст. 22 Закону України «Про оплату праці» суб'єкти орга­нізації оплати праці не мають нрава в односторонньому порядку приймати рішення з питань оплати праці, що погіршують умови, встановлені законодавством, угодами і колективними договорами, тому рішення керівництва ТОВ наукове виробниче підприємство «РАЙДУГА» є незаконним, а заробітна плата повинна була нараховуватися у розмірі мінімальної заробітної плати,

При зменшенні розміру ставки мій обсяг роботи та тривалість робочого часу не зменшився. Таким чином, відповідач незаконно мені не сплатив 1787,10 грн., згідно п. 1 Розрахунку № 1, що додається.

2) Не надання щорічних відпусток

За весь час праці відповідач жодного разу не надав мені щорічної відпустки. Згідно ст. 74 КЗпГІ громадянам, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями не­залежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, надаються щорічні (основна та додаткові) відпустки із збереженням на їх період місця роботи (посади) і заробітної плати. За ст. 80 КЗпП, ст. 11 Закону України «Про відпустки» — забороняється нснадання щорічних відпусток повної тривалості протягом двох рокіи підряд.

Згідно ст. 75 КЗпП щорічна основна відпустка надається працівникам тривалістю не менш як 24 ка­лендарних дні за відпрацьований робочий рік, який відлічуггься з дня укладення трудового договору.

Оскільки я не використав жодної щорічної відпустки за весь час робоіи на ТОВ наукове виробни­че підприємство «РАЙДУГА», то я маю право використати їх та по їх закінченню згідно ч. З ст. 38

55

КЗпП внаслідок порушення власником або уповноваженим ним органом законодавства про працю, розірвати трудовий договір.

Загальний термін відпустки за весь період часу становить 144 к. дії. із збереженням заробітної плати у розмірі 652,00 грн., згідно п.2 Розрахунку № ].