Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Процесуальна документація. Важлива книга.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
4.09 Mб
Скачать

Позовна заява про визнання шлюбу недійсним

01 вересня 1992 року, я Петренко Анатолій Григорович, 1949 р. н., уклав шлюб з Вітренко Валентиною Сергіївною, 1965 р. н. у відділі реєстрації актів громадянського стану Дарницького району м. Києва. Акто­вий запис № 541.

1 Іісля укладення шлюбу виявилось, що Вітренко не мала наміру створювати зі мною сім'ю, а саме:

До укладення шлюбу Валентина Сергіївна знала, шо я маю отримати квартиру, так як стояв на квартирному обліку як інвалід з дитинства II групи із психічним захворюванням (медичний висновок № 7 від 27.10.93 р.) у пер­шочерговому порядку. Спою квартиру вона продала і отриманими коштами розрахувалась за свої борги. Мені ж повідомила, що вона ніяких боргів вже немає. Змінити своє прізвище па моє відмовилась, не пояснюючи це нічим.

В червні 2002 року мені була надана, згідно черги двокімнатна квартира. Але одразу ж після її отримання від­повідач мені повідомила, що в неї ще залишилися борги на суму приблизно 9000 доларів США і запропонувала продати цю квартиру, та купити однокімнатну, а коштами від продажу погасити заборгованість, яку від мене скри-ла при укладенні шлюбу. На що я не погодився, так як за медичним висновком я не можу проживати в одній кім­наті з іншими членами сім'ї, про що ЇЙ було відомо. До теперішнього часу до мене дзвонять стосовно боргів відпо­відача та пропонують продати квартиру.

Одразу ж після відмови на таку пропозицію вона припинила зі мною шлюбно-сімейні відносини. Також, знаю­чи, що я повинен цілодобово бути під наглядом, гак як із психічним захворюванням маю приступи епілепсії, та не можу проживати один в квартирі, бо це є небезпечним для мого життя, вона могла залишати мене по півмісяця, а в грудні 2003 року без мого відома на три місяці поїхала до своєї дочки закордон, залишивши мене одного. За час її нідсутності я був вимушений просити інших осіб (Козьомко В. І., Миргородського 1.11.) залишатися зі мною ночу­вати у квартирі.

Приїхавши із-за кордону, вона без мого відома, як мені стало відомо від паспортистки, хотіла прописати свого онука, так як на продаж квартири я не погодився.

На даний час з вересня вона знову поїхала закордон, про що мені не повідомила, та па який термін по­їхала невідомо, я ж знову залишився один та прошу людей тимчасово проживати зі мною в квартирі.

У зв'язку з тим, що даний шлюб чі сторони відповідача був укладений тільки з метою отримання квартири та її продажу для погашення боргів, а не з наміром створити сім'ю, то він має: підстави бути визнаний недійсним.

Відповідно до п. 18 ст. 4 Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито» я звільнений від сплати державного мита.

На підставі викладеного та згідно ст. 40 —42 Сімейного кодексу,

Прошу:

  1. Визнати недійсним шлюб зареєстрований між мною та Вітренко Валентиною Сергіївною укладений 01 ве­ ресня 1992 року у відділі реєстрації актів громадянського стану Дарницького району м. Києва. Актовий запис №541.

  2. Викликати свідків:

  1. Козьомко Володимира Івановича (м. Київ, вул. Ново-Дарницька, 9, кв. 00);

  2. Миргородського Івана Платоновича (м. Київ, вул. Драгоманова, 0, кв. 00).

Додаток:

  1. Копія свідоцтва про укладення шлюбу.

  2. Копія довідок про надання інвалідності на 7 арк.

  3. Копія ордеру па жиле приміщення.

  4. Копія витягу з протоколу № 48.

  5. Довідка форми 3.

  6. Квитанція про сплату витрат па інформаційно-технічпе забезпечення розгляду справи (7,50 грн.).

  7. Копія позовної заяви з додатками.