Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Процесуальна документація. Важлива книга.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
4.09 Mб
Скачать

01 Жовтня 2006 р. Л. О. Когут

113

Заява про визнання фізичної особи недієздатною

Оболоне ь кий районний суд

м. Києва Заявник: Швець Оксана Миколаївна

м. Київ, вул, Героїв Дніпра, 31-6, кв. 19

тел.: 555-66-88

Заінтересована особа:

Відділ охорони здоров'я державної

районної адміністрації

м. Київ, вул. Маршала Гречка, 13

ЗАЯВА

про витання громадянина недієздатним

З 1980 р. я перебуваю у шлюбі з Чуркіним Василем Петровичем, шлюб зареєстровано у Фастівсь­кому відділі РАЦС, актовий запис № 248-П від 20 травня 1980 р. Чуркін В. П., народження 15 жовтня 1960 p., уродженець м. Фастова Київської області.

Під час спільного життя виявилося, шо чоловік перебуває на обліку у психоневрологічному дис­пансері, з дитинства хворіє. Останні роки стан його психічного здоров'я значно погіршився, він втра­тив роботу, не розуміє наслідків своєї поведінки, не може правильно орієнтуватися та оцінювати про­сті життєві ситуації, забуває, що з ним сталося в минулому і суть його власного життя. Протягом 1999—2000 pp. та 2002—2003 pp. він неодноразово перебував на лікуванні у психіатричній лікарні ім. Павлова, що підтверджується довідками закладу. Проте стан психічного здоров'я не поліпшився.

Внаслідок психічної хвороби Чуркін В. П. не може розуміти значення своїх дій І керувати ними. Він потребує встановлення над ним опіки (ст. 1 ЦК України).

Згідно з ч. 2 ст. 240 ІДПК України судові витрати у справах про визнання громадянина недієздат­ним або обмежено дієздатним відносяться за рахунок держави.

На підставі статей 237, 238 ЦШС України, ст. 39—41 ЦК України —

Прошу:

Г Визнати Чуркіяа Василя Петровича, народження і 5 жовтня 1960 p., уродженця м. Фастова Ки­ївської області, який проживає у м. Києві по вул. Срібна 10, кв. 26, недієздатним,

  1. Призначити у справі судово-психіатричну експертизу з метою визначення його психічного ста­ ну та здатності (нездатності) розуміти значення своїх, дій І керувати ними.

  2. Витребувати історію хвороби із психіатричної лікарні ім. Павлова та амбулаторну картку пси­ хоневрологічного диспансеру.

Додаток:

  1. Копія свідоцтва про народження.

  2. Ксерокопія паспорта Чуркіна В. П.

  3. Довідка із психоневрологічного диспансеру.

  4. Довідки психіатричної лікарні.

  5. Копія свідоцтва про одруження.

  6. Копія заяви. 17 червня 2004 р.

Швець О. М.

114

Заява про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Володарський міськрайоннии суд Київської області

Заявник:

Бондаренко Максим Володимирович

25505 м. Володарка, Київської обл., вул. Леніна, буд. 13, кв. 45, Заінтересована особа: Відділ опіки та піклування Володар­ського міськвиконкому 25505 м. Володарка, Київської обл., вул. Леніна, буд. 14,

Заява

про поновлення цивільної дієздатності

З лютого Т998 року я зловживав спиртними напоями і перебував на обліку в Володарському нар­кологічному диспансері з приводу хронічного алкоголізму.

Більшу частину своєї заробітної плати я до сімейного бюджету не вносив, а витрачав на придбан­ня спиртних напоїв, чим ставив себе і свою сім'ю у скрутне матеріальне становище.

У зв'язку з цим моя дружина Бондаренко Надія Петрівна звернулася до Володарського місь­кого суду із з'явого про обмеження моєї цивільної дієздатності І 21 січня 2000 року суд задоволь­нив її вимогу.

Після пього, наприкінці грудня 2004 року, я пройшов курс лікування від алкоголізму і припинив вживати спиртні напої, що підтверджується доданими до заяви довідкою Володарського наркологіч­ного диспансеру.

Зазначена обставина у відповідності з ч. 2 ст. 38 Цивільного кодексу України є підставою для по­новлення моєї цивільної дієздатності.

На підставі викладеного й у відповідності з ч. 2, З, 4 ст. 38 ЦК України, керуючись ч. 1, п. 1 ч. 2 ст. 234, ч. 2 ст. 241 ЦТТК України

Прошу:

1. Скасувати рішення Володарського міського суду Київської області від 21 січня 2000 року про обмеження моєї цивільної дієздатності та поновити мою цивільну дієздатність.

Додатки:

  1. Дві копії свідоцтва про укладення птлюбу.

  2. Дві копії рішення суду 21.12.1999 р.

  3. Довідка наркологічного диспансеру.

  4. Копія довідки наркологічного диспансеру.

  5. Довідка з місця проживання.

  6. Копія довідки з місця проживання.

  7. Квитанція про сплату судового збору.

  8. Копія квитанції про сплату судового збору.

  9. Квитанція про оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.

  1. Копія квитанції про оплату витрат на інформаційно-техпічпе забезпечення розгляду справи.

  2. Копія заяви.