Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Процесуальна документація. Важлива книга.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
4.09 Mб
Скачать

Постановив:

  1. Призначити в кримінальній справі № 10-8844 почеркознавчу експертизу, проведення якої дору­ чити ВЕКЗР Шевченківського РУ ГУ МВС Україна в м. Києві.

  2. На розгляд експертизи поставити наступні запитання:

• Чи виконано підпис від імені Шеста О. О. в Ухвалі суду про порушення провадження по справі № 2-5265 Шевченківського районного суду м. Києва від 12.05.2005 року безпосередньо Шестом О. О., Пельшяем В. В. чи іншою особою?

3. На дослідження експертам направити:

  • Ухвалу суду про порушення провадження по справі № 2-5265 Шевченківського районного суду м. Києва, від 12.05.2006 року (на аркуші формату А-4)

  • Протокол відібрання зразків від 06.12.06 з умовно вільним підпису Шеста О. О. на одному ар­ куші (аркуш паперу формату А-4 з 16 умовно вільними зразками підпису Шеста С). О.

  • Експериментальні зразки почерку ПельмІна В. В. на 6 аркушах формату А-4.

  1. Копію даної постанови направити до ЕКО при Шевченківському РУ ГУ МВС України в м. Києві.

  2. При необхідності ознайомити експертів з матеріалами справи.

Слідчий СВ Шевченківського РУ

ГУ МВС України в м. Кисві О. Г. Іванов

357

Протокол

одержання експериментальних зразків почерку для експертного дослідження

м. Київ 21 квітня 2006 р.

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві лейтенант міліції Іванов О. Г. у кримінальній справі № 13-2561, порушеної за ознаками ч. 5 ст. 191 КК України на підставі постанови від 20 квітня 2006 р, з дотриманням вимог ст. 85 КПК України, керуючись ст. 199 КПК України, склав протокол одержання експериментальних зразків почерку підозрюваної Дорошенко Ольги Василівни.

Для одержання експериментальних зразків почерку підозрюваній Дорошенко О. В. було запропо­новано внести до чистих бланків відомостей на одержання заробітної плати у графах «№ п/п, прізви­ще, ім'я, по батькові, нараховано, утримано, всього на руки, підпис» на громадян Кривенко О. І., До­вженко М. М., Салова Ю. О., Комличенка В. С та Шапрана М. Л. наступні тексти: «Кривенко»

«0.1.3250134 100134 3150134». Підпис та зразок підпису за Кривенко О. І. і відповідно дані про отримання заробітної плати на вигадані прізвища інших, зазначених у протоколі осіб.

Підозрювана Дорошенко О. В. добровільно погодилась написати такі тексти І в кабінеті слідчого кульковою ручкою під диктовку слідчогег написала такі тексти у трьох відомостях на одержання заро­бітної плати, потім написала у десяти рядках цифри від 1 до 10, а також вигадані прізвища всіх осіб, зазначених у відомості. Заповнені бланки відомостей були пронумеровані цифрами 1, 2, 3.

Після цього на прохання слідчого вона з більшою швидкістю написала аналогічні тексти ще на трьох бланках відомостей, які були пронумеровані цифрами 4, 5, 6.

Потім ці самі тексти вона ще з більшою швидкістю написала ще у трьох бланках відомостей.

Експериментальні зразки почерку були відібрані в кабінеті слідчого у період з 9-ї години 30 хв. до 10-ї години 40 хв. при природному освітленні.

Протокол мною прочитаний, записано правильно. О. В.Дорошенко

Слідчий СВ Шевченківського РУ

ГУ МВС України в м. Києві О.Г. Іванов

Коментар,

Примусове одержання зразків для експертного дослідження необхідно провадити лиіне у присут­ності понятих. Під час проведення цієї слідчої дії неприпустимо принижувати гідність особи. Якщо ж одержання зразків для експертного дослідження пов'язане з оголенням людини, цю слідчу дію прова­дить особа такої самої статі.

359

ПОСТАНОВА про призначення дактилоскопічної експертизи

м. Київ 27.09.2006 року

Слідчий СВ Шевченківського РУТУ МВС України в м. Києві лейтенант міліції Іванов О. Г., роз­глянувши матеріали кримінальної справи 04-14316, —