Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Процесуальна документація. Важлива книга.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
4.09 Mб
Скачать

Подання

про накладення арешту на поштово-телеграфну кореспонденцію та її виїмку

Мною, слідчим слідчого відділу Шевченківського РУГУ МВС України у м. Києві старшим л-том міліції Івановим О. І., в ході розслідування кримінальної справи № 12 251 за фактом крадіжки майна гр. Мельниченко О. І., порушеної 1 березня 2006 р. за ознаками злочину, передбаченого ч. З ст. 185 КК України,

Встановлено:

1 березня 2006 p., приблизно о 18-й годині, неповнолітній Дмитренко Микола Павлович, пе­ребуваючи у приміщенні універмагу «Україна», розташованого на пл. Перемоги у м. Києві, вчи­нив крадіжку майна у гр. Мельниченка Олександри Іванівни, за що був затриманий працівниками міліції. З березня 2006 р. Дмитренку М. П. було пред'явлено обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. З ст. 185 КК України. У цей самий день щодо нього було застосовано міру за­побіжного заходу — підписку про невиїзд. У даний час Дмитренко М. II. переховується від орга­нів досудового слідства.

Враховуючи, що про місце свого перебування, він може сповістити, використовуючи пошто­во-телеграфну мережу, своєму батькові Дмитренкові Павлу Миколайовичу, керуючись ст. 187 КПК України, вважаю за доцільне накласти арешт на поштово-телеграф ну кореспонденцію, яка надходить на ім'я Дмитренка Павла Миколайовича до відділення зв'язку № 135 за місцем його проживання в м. Київ, вул. Косіора, 18, кв. 194 та на головпоштамт м, Києва з позначкою «до за­питання».

На підставі викладеного прошу Вас розглянути подання та винести постанову про накла­дення арешту на кореспонденцію - листи всіх видів, які надходять на ім'я Дмитренка Павла Миколайовича до відділення зв'язку № 135 та на головпоштамт м. Киева з позначкою «до запи­тання».

Слідчий СВ Шевченківського РУ

ГУМВС України в м. Києві О. І. Іванов

10 березня 2006 р.

212

Протокол

огляду і виїмки поштово-телеграфної кореспонденції

м. Київ

24 квітня 2006 р.

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУ МВС України у м. Києві л-т міліції Іванов О.І., у кабінеті на­чальника 135-го відділення зв'язку м. Києва за адресою: м. Київ, бульвар Шевченка, 15, у період з 12-ї година ЗО хв. до 13-ї години 20 хв., при денному освітленні у присутності понятих;

  1. Кравченко Віри Адамівної, яка мешкає за адресою: м. Київ, вул. Конотопська, 15, кв. 36, та пра­ цює начальником відділу доставки 135-го відділення зв'язку Шевченківського району м. Києва;

  2. Вакуленко Полінн Василівни, яка мешкає за адресою: м. Київ, вул. Берегова, 15, кв. З, та пра­ цює начальником 135-го відділення зв'язку,

з додержанням вимог ст. ст. 85, 127, 187, 187-1 КПК України та на підставі постанови Голови Апеляційного суду м. Києва від 8 квітня 2006 p., провів огляд І виїмку листа, який надійшов на ім'я Дмитренка Павла Миколайовича за адресою: вул. Косіора, 18, кв. 194, про що склав цей про­токол.

Перед початком огляду і виїмки понятим роз'яснено їх право бути присутніми при діях слідчого і заявляти клопотання чи заяви, які підлягають обов'язковому занесешпо до протоколу, а також їхній обов'язок засвідчити факт, зміст і результати огляду та виїмки.

Оглядом встановлено: кореспонденція, адресована Дмитренку П. М., міститься в конверті з над­писом: «Пошта Росії». На конверті є три марки Росії, по одному рублю кожна та одна марка вартістю 5 рублів. Марки погашені штемпелем. Згідно з датою на поштовому штемпелі кореспонденція відпра­влена із 1-го відділення зв'язку м. МихайлІвки Волгоградської обл. 14 квітня 2006 р. Зворотна адреса не вказана. На момент огляду конверт був у заклеєному стані. З метою перевірки його змісту верхній клапан конверта був відклеєний. У конверті міститься аркуш паперу із учнівського зошита в клітинку, розміри якого 10 х 10 см. На аркуші паперу написаний такий текст: «Тату, не хвилюйся, я буду жити у тьоті Валі. Микола».

Конверт разом з листом вилучений для приєднання до кримінальної справи.

Заяв та клопотань у зв'язку з оглядом та виїмкою кореспонденції не надійшло.

Протокол прочитаний слідчим у голос, записано правильно.

Поняті:

Слідчий СВ Шевченківського РУ ГУМВС України в м. Києві

Кравченко В. А. Вакуленко П. В.

О. І. Іванов

Копію протоколу огляду і виїмки 24 квітня 2006 р. одержав начальник відділення зв'язку № 135.

П. В. Вакуленко

213

«ЗГОДЕН»

Прокуророві Шевченківського району

м. Києва, радник юстиції

(Коваль С. А.) 10 березня 2006 р.

м. Київ

(гербова печатка) Голові Апеляційного суду м. Києва