Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Процесуальна документація. Важлива книга.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
4.09 Mб
Скачать

17 Березня 2006 р. Позивач

К. В. Якуба

97

Клопотання про призначення оціночної експертизи

Судді Шевченківського районного суду м. Киева

Позивача:

Раєвської Лариси Григорівни

зареєстрована: 04444 м. Київ, вул. Василя Блюхера, буд. 115, кв. 4 тимчасово проживає: 0412S м. Київ, вул. Ставропольська, буд. 279, кв. 16 тел. (067)004-00-12

КЛОПОТАННЯ

про призначення оціночної експертизи

по цивільній справі за позовом Раєвської Л. Г. до Тощого О. А. про поділ сп'їльного сумісного майна подружжя

В провадженні Шевченківського районного суду м. Києва знаходиться цивільна справа за позовом Раг.вської Л. Г. до Тощого О. А. про поділ спільного сумісного майна подружжя. Для правильного ви­рішення даної справи необхідно провести оціночну експертизу по встановленню ринкової вартості квартири № 4 в будинку № 115 по вул. Василю Блюхера в м. Києві з наступних підстав.

13 липни 2001 року у встановленому законом порядку я уклала шлюб з Грушевим Олександром Андрійовичем, який був зареєстрований відділом РАГСу Яготинського районного управління юстиції Київської області. 8 листопада 2005 року шлюб між нами був розірваний.

2 липня 2001 року, тобто за тиждень до офіційної реєстрації шлюбу, ми за власні сумісні кошти придбали на ім'я відповідача квартиру № 4 в будинку № 115 по вул. Василю Блюхера в м. Києві.

26 липни 2001 року, тобто під час шлюбу, квартира № 4 в будинку № 115 по вул. Василю Блюхе­ра в м. Києві була зареєстрована в БТІ.

Відповідно до ст. 22 КпШС майно нажите подружжям за час шлюбу, є його сумісною власністю. Відповідна норма міститея і в п. 1 ч. 1 ст. 57 СК. В разі поділу майна, яке с спільною сумісною власні­стю подружжя, їх частки визнаються рівними (ст. 24 КпШС).

Згідно ч. 2 ст. 331 ЦК якщо право власності відповідно до закону підлягає державній реєстрації, то право власності виникає з моменту державної реєстрації. Про що також, зазначає ст. 227 ЦК (в редак­ції 1963 p.), відповідно до якої договір купвілі-продажу нерухомого майна підлягає державній реєст­рації.

Таким чином, Тощий О. А. набув права власності на квартиру при реєстрації її в БТІ, тобто 26.07.2001 р., в цей час позивач та відповідач вже знаходились у зареєстрованому шлюбі, а значить квартира є спільною сумісною власністю подружжя.

Відповідно до ст. 69 СК дружина і чоловік мають право на поділ майна, що належить їм на праві спільної сумісної власності, незалежно від розірвання шлюбу. У разі поділу майна, що є об'єктом пра­ва спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором (ч. 1 ст. 70 СК).

Відповідно до ч. 1 ст. 71 СК майно, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, ділиться між ними в натурі. Якщо дружина та чоловік не домовилися про порядок поділу майна, спір може бути вирішений судом. Неподільні речі присуджуються одному з подружжя, якщо інше не ви­значено домовленістю між ними.

Оскільки квартиру в натурі поділити не можливо, то при присудженні її відповідачу з покладен­ням на нього обов'язку компенсувати мені '/2 частку квартири ірІпіми, необхідно визначити ринкову вартість на сьогоднішній день цієї квартири. Для чого необхідно призначити отшючну експертизу.

На підставі викладеного та керуючись ст. 143 ЦПК,

Прошу:

  1. Призначити оціночну експертизу квартири № 4 в будинку № 115 по вул. Василю Блюхера в м. Києві, до якої поставити питання про визначення її ринкової вартості.

  2. Проведення експертизи призначити Науково-дослідному інституту експертиз м. Києва (м. Київ, вул. В. Житомирська, 11).

  3. Оплату проведення експертизи покласти на мене,