Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Процесуальна документація. Важлива книга.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
4.09 Mб
Скачать

Просимо:

  1. Визнати право власності па майно зазначене в Акті опису під № 1, 2, 7 за Сидоренко Галиною Михайлівною; під № 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11 — як спільна сумісна власність подружжя Харітовського Михайла Івановича та Харітовської Ольги Фамінічни.

  2. Виключити з Акту опису й арешту майна серії АА № 844785 від 05 лютого 2003 року усе пере­ раховане майно на суму 960 грн. та звільнити його з-під арешту.

  3. Викликати свідків:

  • Гречану Ларису Миколаївну, що мешкає за адресою м. Київ, вул. Кондратюка, 5, кв. 1;

  • Снісарснко Ганну Антонівну, що мешкає за адресою м. Київ, вул. Кондратюка, 5, кв. 110, які можуть підтвердити право власності на це майно.

■ Додаток:

  1. Копія Акту серії АА № 844785 від 05 лютого 2003 року.

  2. Копія гарантійного талону до кінескопа телевізора «Електрон-Ц382 Д».

  3. Копія гарантійного талону до кінескопа телевізора «Агат 61 ТЦ-311 Д».

  4. Квитанція про сплату державного мита (59,50 грн.).

  5. Квитанція про сплату витрат на Інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи (30 гри.).

  6. Копії позовної заяви з додатками.

25 Лютого 2006 р. М. І. Харітовський

О. Ф. Харітовська Г. М. Сидоренко

3.10. Позови щодо захисту честі, гідності та ділової репутації

Позовна заява про захист честі, гідності та відшкодування моральної шкоди

Печорський районний суд м. Києва

ПОЗИВАЧ;

Плахотнюк Валентина Миколаївна

02232 м. Київ,

вул. М. Цвєтаєвої, 18, кв. ]

тел.: 533-00-00

ВІДПОВІДАЧ:

Сергійчук Наталія Олексіївна

01001 м. Київ,

вул. Станіславського, II, кв. 4

ЦІНА ПОЗОВУ: 1699,00 грн.

Позовна заява

про захист честі, гідності та відшкодування моральної шкоди

Відповідач Сергійчук Наталія Олексіївна 17 жовтня 2006 року зневажливо поставилась до мене порушуючи моє право честі та гідності, при наступних обставинах.

Я, Плахотнюк Валентина Миколаївна, являюсь відповідачем по цивільній справі № 2-500 за позо­вом Зубчук Т. К. до мене про визнання правочину недійсним в Оболонському районному суді. Згідно поданого позову позивач Зубчук Т. К. заявила позовні вимоги про визнання договору довічного утри­мання укладеного 11.05.05 р. між мною та її батьком Ссрбіним К. І. недійсним з підстав, що нібито я не мала намір доглядати за її батьком та ніби-то я примусила його до цього, тобто він підписав договір проти своєї волі. На судовому засіданні представники позивача — Сергійчук Н. О. (відповідач) та До­лах В.О. доповнили до підстав позову і те, що договір повинен бути визнаний недійсним, оскільки був посвідчений не державною нотаріальною конторою, а приватним нотаріусом. На отриману позовну заяву я одразу подала своє заперечення з додатками, копію якого додаю (додаток № 1), де виклала усі обставини укладення та виконання договору.

17 жовтня 2006 року за одне судове засідання відбулось і попереднє судове засідання і судовий розгляд, і проголошення рішення, копію якого додаю (додаток № 2). Суд ухвалив рішення, яким позов задовольнив повністю, але договір довічного утримання було визнано не з підстав того, що я нібито не мала намір доглядати за Ссрбіним К. І., а з тієї підстави, що він посвідчений приватним нотаріусом. в той час, коли, згідно ст. 36 Закону України «Про нотаріат» такий договір повинен був посвідчувати-ся державною нотаріальною конторою.

Після проголошення рішення суду на першому поверсі до мене підійшла відповідач і з іронією звернулась до мене кажучи: «що вбила діда?» я подумала, що це мені почулось і перезапитала її, на що вона повторила те саме. При цьому була присутня мій представник Коланда Людмила Олександрі­вна, яка все це чула та може підтвердити та декілька сторонніх осіб. В цей час Коланда Л. О. записала на мобільний телефон цю розмову з відповідачем.

Таким чином, відповідач розповсюдила про мене відомості які не відповідають дійсності та поро­чать мою честь та гідність.

Я чесно та порядно доглядала за СербІним К. І., про якого забули всі рідні, в тому числі і його до­чка. У зв'язку з ішемічною хворобою серця він скоропостижно помер 10.07.2006 р. в лікарні № 8 м. Києва.

Я порядна людина, ніколи не бажала комусь поганого. На виконання даного договору я доглядала за Сербіним К. І., готувала йому їжу, прибирала помешкання, була йому близькою людиною, з якою він міг поспілкуватися, розказати про своє горе. І після цього мені сказали, що я нібито його вбила. Після таких слів, я отримала душевну травму, від якої не можу відійти навіть зараз. Декілька днів піс-;ія цієї події я, взагалі, не розуміла, що відбувагться навколо мене.

Згідно ст. 297 ЦК кожен має право на повагу до його гідності та честі. Гідність та честь фізичної особи є недоторканними. Згідно ч. З ст. 297 ЦК фізична особа мас право звернутися до суду з позовом про захист ЇЇ гідності та честі.

Згідно ст. 277 ЦК спростування недостовірної інформації здійснюється особою, яка її поши­рила. Тому вважаю, що відповідач повинна спростувати сказане, тобто вибачитись у мене при свідках за це.

Окрім того, неправомірними діями відповідача щодо порушення мого права на повагу честі та гі­дності, мені була завдана моральна шкода, яка полягає у душевних стражданнях, які я зазнала після сказаних слів та у приниженні моєї честі та гідності відповідачем.

Відповідно до ч. 2 п. 4 ст. 23 ЦК моральна шкода, яка полягає у душевних стражданнях та у при­ниженні честі та гідності підлягає відшкодуванню.

Розмір грошового відшкодування моральної шкоди становить Г699,00 грн. Такий розмір компен­сації за завдану моральну шкоду я визначала залежно від глибини моїх душевних страждань, ступеня вини відповідача та приниження моєї честі та гідності серед інших осіб.

На підставі викладеного, згідно зі ст.ст. 23, 277, 297 ЦК України,

Прошу:

  1. Зобов'язати відповідача вибачитись у мене при свідках за приниження моєї честі і гідності та розповсюдження відомостей які не відповідають дійсності (сказане него: «що вбила діда?»).

  2. Стягнути з відповідача на мою користь 1'699,00 гри. у відшкодування моральної шкоди.

  3. Стягнути з відповідача на мою користь витрати по сплаті держмита та витрати на інформацій- но-технІчне забезпечення розгляду справи, згідно квитанцій.

4. Для підтвердження викладених у позові обставин викликати до суду у якості свідка: — Коланда Людмилу Олександрівну (02232 м. Київ, вул. М. Цвєгаєвої, 8, кв. 1).