Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Процесуальна документація. Важлива книга.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
4.09 Mб
Скачать

Позовна заява

про визнання батьківства

Я народилася 25.08.1980 р. в м. Берегове Закарпатської області. У свідоцтві про моє народжснн матір'ю записана Лях Марія Петрівна, а батьком Бровко І Іавло І Іетрович, але батька свого я ніколи н бачила. Невдовзі після мого народження мати переїхала зі мною до своїх батьків у м, Бровари, де проживаю й зараз.

Оскільки іншого чоловіка в сім'ї, крім дідуся, не було, то я, як і мама, називала його батьком. Згс дом я зрозуміла, що дідусь не с моїм батьком і запитала маму, де ж мій батько? Вона мені сказала, щ батько був прикордонником і загинув ще до мого народження. Проте будь-яких документів у мами цього приводу не було.

26 травня 2004 р. моя мати померла. Після її смерті я розбирала документи, листування, яі знайшла в її столі, серед них знайшла листи Бровко Павла Петровича, адресовані моїй мамі, в яки він розпитував про мене, моє здоров'я, запевняв маму, що він любить нас обох і не відмовляєтьс від того, що є моїм батьком, але не може визнати цього офіційно, тому що завдасть болю та образ своїй сім'ї.

Я вирішила дізнатися все, що можливо, про мого батька, і виявила, що він вже давно живе на сус дній вулиці, оскільки вони з мамою були односельцями І вчилися в одній школі.

Я знайшла свого батька, поспілкувалася з ним, попросила його хоч зараз офіційно визнати евс батьківство, але він відмовився. Тому я вирішила звернутися до суду з цим позовом.

Вважаю, що ті листи, в яких відповідач визнав мок походження саме від нього, запис про бї тька в актовому записі про моє народження був зроблений зі слів матері і тому я маю право н такий позов.

Керуючись ст. З, 118-120 ЦПК України, на підставі ст.ст. 128,135 СК України,

Прошу:

1. Визнати Бровко Павла Петровича, 1940 року народження, уродженця м. Бровари Київської of ласті, батьком Лях Інни Павлівни, 25.08.1980 року народження.

Додатки:

  1. Ксерокопія листів Бровко П. П. до Лях М. П.

  2. Копія свідоцтва про народження.

  3. Копія актового запису про народження.

  4. Копія позовної заяви з додатками.

12 Лютого 2007 р.

Позивач І. П. Ля

40

3.2. Позови з житлових правовідносин

Позовна заява про визначення порядку користування житловим будинком

Березанський міський суд Київської обл.

ПОЗИВАЧ:

КОЛЯДА Валентина Іванівна,

місце прописки: 07000 Київська обл. м. Березань, вул. Маяковського, 7 місце проживання: 07000 Київська обл. Згурівський р-н, с Берсзапка, вул. Львівська, 5 тел. 5-10-00

ВІДПОВІДАЧ:

ЗАЯЄЦЬ Мотрона Михайлівна, 07000 Київська обл. м. Березань, вул. Маяковського, 7 тел. 5-00-00

Позовна заява

про визначення порядку користування житловим будинком

Я, Коляда (Заєць) Валентина Іванівна, прописана в м. Березані, по вул. Маяковського, 7. Будинок за вказаною адресою був придбаний внаслідок спільної праці членів нашої сім'ї. На даний час в ньому проживають мій батько Заєць Іван Никіпорович та його дружина Заяєць Мотрона Михайлівна. За до­говором дарування будинок є приватною власністю Заясць М. М.

З 1987 р. (як було встановлено рішенням Баришівського суду від 28.06.87 р.) я за вкачаною адре­сою не проживаю 1976 р., так як Мотрона Михайлівна створила для мене такі умови проживання, за яких я вимушена була залишити це приміщення.

В 1987 році було прийняте рішення Баришевським судом про мое вселення у вказаний будинок, та про зобов'язання Заєць М. М. не надавати мені перешкод у користуванні жилим приміщенням.

Незважаючи на вселення, згідно рішення суду, та попередження про стягнення штрафу за вчинен­ня перешкод, Заєць Мотрона Михайлівна продовжувала створювати такі умови, за яких жити в цьому будинку було неможливо.

На даний час я, тимчасово, з сином Коляда Віталієм Вікторовичем, 1993 р.н., вимушена прожива­ти у гуртожитку, що знаходиться в аварійному етапі, хоча маю своє власне житло. Мною неодноразо­во подавалися скарги у виконком Баришевської райради, але па них надавалися тільки формальні від­повіді,

Спірний будинок має три кімнати жилою площею 47,20 кв. м. В зв'язку з тим, що поверховий план будинку знаходиться у Заєць М. М., я не можу вказати точний метраж кожної кімнати та їх роз­ташування. З цих трьох кімнат тільки одна є ізольованою.

В даному випадку, для забезпечення мого права на проживання в цьому приміщенні, необхідно встановити його порядок користування. Виділення кімнати, що має спільні входи до інших кімнат па моє користування з неповнолітнім сином (17 років), та залишення у загальному користуванні усіх під­собних і нежилих приміщень та придомову територію, не порушить житлових прав та інтересів відпо­відача.

На підставі викладеного та згідно ст. 156 ЖК України,

Прошу:

  1. Визначити порядок користування житловим приміщенням за адресою Київська обл., м. Бере­ зань, вул. Маяковського, 7 наступним чином: кімнату, що має спільні входи до інших кімнат виділити у моє користування з моїм сином, а нежилі та підсобні приміщення і придомову територію залишити у загальному користуванні.

  1. Витребувати поверховий план, який знаходиться у Заєць Мотрони Михайлівни.

  1. Зобов'язати Засць М. М. не порушувати визначений порядок користування житловим примі­ щенням.

41

  1. Стягнути з відповідача на мою користь сплачені судові витрати, згідно квитанцій.

  2. Викликати свідків:

  1. Зубчук Наталію Олексіївну (м. Березань, вул, Львівська, 1, кв. 3);

  2. Кучму Галину Миколаївну (м. Березань, вул. Маяковського, 7)

  3. Черниченко Марію Іванівну (с. Березанка, Згурівського р-ну, пров. Шевченка, 5)

  4. Краус Ніну Іванівну (м. Березань, вул. Вільшани, 1).

Додаток:

  1. Копія Рішення суду від 28.06.87 р.

  2. Копія акту про вселення.

  1. Копія відповіді виконкому Баришівської райради від 02.01.89 р.

  2. Квитанція про сплату державного мита (8,50 грн.).

  1. Квитанція про сплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справ (7,50 грн.).

  1. Копія позовної заяви з додатками.