Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Процесуальна документація. Важлива книга.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
4.09 Mб
Скачать

08 Лютого 2007 року

Адвокат Т. М. КІлічава

гов

Заява в порядку ст. 154 ч. 4 ЦПК про скасування ухвали про забезпечення позову

Оболомський районний суд м. Києва

Особа, яка подає заяву (відповідач): Ломацька Валентина Миколаївна

02232 м. Київ,

вул. М. Цвєтаєвої, 1, кв. 1

тел.: 533-00-00

Позивач:

Поборотысо Тетяна Каземирівна

03045 м. Київ,

вул. Волоська, 5, кв. 1

тел.: (067) 900-00-00

Заява в порядку ст. 154 ч. 4 цпк

про скасування Ухвали судді ЛощукМ. Ф. Оболонського районного суду

м. Києва від 22.09,05 р. по цивільній справі № 2-5100/06 за позовом Поборотько Т. А*.

до Ломацькаої В. М. про витання правочину недійсним

Ухвалою судді Лоїцук М. Ф. Оболонського районного суду м. Києва від 22.09.06 р. по цивільній справі № 2-51009/05 за позовом Поборотько Т. К. до Ломацької В. М. про визнання правочину недійс­ним було накладено арешт на квартиру, яка належить мені на праві приватної власності за договором довічного утримання. Заходи по забезпеченню позову були вжиті без повідомлення мене.

5 жовтня 2006 року я отримала копію зазначеної ухвали. Згідно ч. 4 ст. 154 ЦПК особа, щодо якої вжито заходи забезпечення позову без її повідомлення, протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали може подати до суду заяву про її скасування, яка розглядається судом протягом двох днів.

Вважаю, пю дана ухвала повинна бути скасована з таких підстав.

Згідно ч. 4 ст. 153 ІЦ1К суд, допускаючи забезпечення позову, може вимагати від позивача за­безпечити його вимогу заставою, достатньою для того, щоб запобігти зловживанню забезпеченням позову, яка вноситься на депозитний рахунок суду.

Оскільки позовні вимоги позивача не містять, з поданням позовної заяви, доказів, які підтверджують викладені обставини в позовній заяві (до позовної заяви додано лише: копія позовної заяви; квитанція про сплату державного мита; копія договору дарування квартири, тобто правовстановлюю'іий документ на ква­ртиру до укладення договору довічного утримання; документи підтвердження рідства позивачки з відчужу-вачем квартири; виписка з державного реєстру та копія пояснень свідка, що не відповідає вимогам віді­брання пояснень свідків), то забезпечення позову в даному випадку може завдати зловживання щодо мене.

Окрім того, згідно ст. 155 ЦПК у разі скасування заходів забезпечення позову, набрання законної сили рішенням про відмову у задоволенні позову чи ухвалою про закриття провадження у справі або залишення заяви без розгляду особа, щодо якої вжито заходи забезпечення позову, має право на від­шкодування збитків, завданих забезпеченням позову. У разі внесення позивачем предмета застави відшкодування збитків, завданих забезпеченням позову, в першу чергу здійснюється за рахунок предмета застави. На сьогоднішній день мені вже завдані збитки внаслідок накладення арешту на квартиру, які я маю намір відшкодовувати при відмові у задоволенні позову.

Таким чином, забезпечення позову без внсссн?ія позивачем застави є порушенням моїх прав.

На підставі викладеного та керуючись ч. 4 ст. 154, ч. 4 ст. 153, ст. 155 ЦПК,

Прошу:

5. Скасувати Ухвалу судді Лощук М. Ф. Оболонського районного суду м. Києва від 22.09.05 р. по цивільній справі № 2-5100/05 за позовом Поборотько Т. К. до Ломацькаої В. М. про визнання право­чину недійсним.