Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MSBO.DOC
Скачиваний:
0
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
3.39 Mб
Скачать

22. У випадках, коли розкриття непередбачених подій вимага­ється параграфами 9 або 16 даного стандарту, має нада­ватися зазначена нижче інформація:

а) характер непередбаченої події;

б) невизначені фактори, які можуть вплинути на майбут­ні наслідки;

в) оцінка фінансового впливу або твердження, що зробити таку оцінку неможливо.

176

МСБО 10 (переформатований у 1994 р.)

ПОДІЇ, ЯКІ ВІДБУВАЮТЬСЯ ПІСЛЯ ДАТИ БАЛАНСУ

23. Події, які відбуваються між датою балансу і датою затверджен­ня фінансових звітів до випуску, можуть вказувати на необ­хідність коригування активів і зобов'язань або вимагати роз­криття.

24. Процес, пов'язаний з затвердженням фінансових звітів до ви­пуску, буде варіюватися залежно від структури управління і процедур, яких дотримуються під час підготовки та остаточ­ного складання фінансових звітів, але, як правило, датою за­твердження випуску фінансових звітів буде дата, на яку звіти затверджено до випуску за межі підприємства.

25. Активи і зобов 'язання мають бути скориговані щодо подій, які відбуваються після дати складання балансу і які нада­ють додаткові свідчення і допомагають в оцінці сум, пов'­язаних з обставинами, що існують на дату балансу, або які вказують на недоречність припущення щодо постійно діючого підприємства в цілому чи певної частини підпри­ємства.

26. Коригування активів і зобов'язань вимагається щодо подій, які відбуваються після дати балансу і надають додаткову інфор­мацію для визначення сум, пов'язаних з умовами, що існують на дату балансу. Наприклад, коригування можуть бути здійснені щодо збитків на рахунку дебіторської заборгованості покуп­ців, які підтверджені банкрутством замовника, що сталося після дати балансу.

27. Події, які відбуваються після дати балансу, можуть вказувати на те, що вся діяльність підприємства або її частина перестають бути безперервними. Погіршення результатів виробничої діяль­ності і фінансового стану після дати балансу можуть вказува­ти на необхідність розглянутії доречність використання припу­щення щодо постійно діючого підприємства при підготовці фінансових звітів.

28. Якщо йдеться про події, які відбуваються після дати ба­лансу, але які не впливають на стан активів і зобов'язань на дату балансу, проте є настільки важливими, що їх нерозкриття вплине на здатність користувачів фінансо­вих звітів робити відповідні оцінки та приймати рішення, такі події мають розкриватися, але активи і зобов 'язання не коригуються.

177

МСБО 10 (переформатований у 1994 р.)

29. Коригування активів та зобов'язань не є доречним щодо по­дій, які відбуваються після дати балансу, якщо такі події не відносяться до умов, існуючих на дату балансу. Прикладом може бути зниження ринкової вартості інвестицій в період між датою балансу і датою затвердження фінансових звітів до випуску. Падіння ринкової вартості, як правило, не відноситься до стану інвестицій на дату балансу, але відображає обста­вини, які відбулися в наступному періоді. Проте здебільшого робиться розкриття подій наступних періодів, які відображають незвичайні зміни у стані активів або зобов'язань на дату ба­лансу, наприклад зруйнування основної виробничої ділянки в результаті пожежі, що сталася після дати балансу.

30. Події, які відбуваються після дати балансу і які вказують на обставини, що виникли після дати балансу, розкриваються за умови, що їх нерозкриття вилине на здатність користувачів фінансових звітів робити відповідні оцінки і приймати рі­шення. Прикладом такої події може служити придбання іншо­го підприємства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]