Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MSBO.DOC
Скачиваний:
0
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
3.39 Mб
Скачать

1. Цей стандарт застосовується для обліку витрат на про­грами пенсійного забезпечення.

2. Цей стандарт заміняє МСБО 19 "Облік витрат на пенсійне за­безпечення у фінансових звітах працедавців", ухвалений у 1983 році.

3. Цей стандарт застосовується до всіх пенсійних виплат згідно з програмами пенсійного забезпечення, незалежно від її назви і того, чи є ці програми офіційними чи ні або від того, чи фі­нансуються вони чи ні. Цей стандарт також застосовується, якщо закон або галузеві програми вимагають від підприємства ро­бити внески до національної, державної, галузевої або інших програм пенсійного забезпечення за участю кількох працедав-

318

МСБО 19 (переглянутий у 1993 р.)

ців, а також до програм компенсацій звільненим працівникам, що відповідають визначенню програми пенсійного забезпечен­ня.

4. Багато працедавців забезпечують інші види компенсацій для працюючих або допомогу по закінченні трудової діяльності, включаючи програми відстрочених компенсацій, вихідну допо­могу за вислугу років, програми охорони здоров'я та соціаль­ного забезпечення, а також системи заохочення. Вказані про­грами не розглядаються у цьому стандарті, хоча, якщо вони по суті відповідають програмі пенсійного забезпечення, їх облік та розкриття витрат можна здійснювати подібним способом, як це робиться для програм пенсійного забезпечення.

Визначення

5. Терміни, що використовуються в цьому стандарті, мають таке значення:

Програми пенсійного забезпечення це угоди, за якими під­приємство надає грошові виплати своїм працівникам при звільненні з роботи або після нього (у вигляді річного дохо­ду або шляхом одноразової виплати) у випадку, коли є можливість перед виходом на пенсію визначити або оці­нити такі виплати чи внесені до їх складу кошти пра­цедавця на підставі положень документа або згідно з існу­ючою на підприємстві практикою.

Програми з визначеним внеском є програмами пенсійно­го забезпечення, згідно з якими суми, що належать виплаті у вигляді пенсій, визначаються на основі внесків до пенсій­ного фонду разом із інвестиційним доходом від них.

Програми з визначеною пенсією є програмами пенсійно­го забезпечення, згідно з якими суми, що належать виплаті у вигляді пенсій, визначаються за допомогою використання формули, за основу якої береться сума заробітку праців­ника або його робітничий стаж, або те й інше.

Фінансування переведення активів до структурної оди­ниці (фонду). відокремленої від підприємства з метою ви­конання майбутніх зобов'язань з виплати пенсій.

Вартість поточних послуг це витрати підприємства згідно з програмою пенсійного забезпечення на оплату

319

МСБО 19 (переглянутий у 1993 р.)

послуг, наданих протягом поточного періоду працівниками підприємства, що є учасниками програми.

Вартість раніше наданих послуг - це витрати підприєм­ства згідно з програмою пенсійного забезпечення на оплату послуг, наданих протягом попередніх періодів працівниками підприємства, що є учасниками програми, в результаті:

а) запровадження програми пенсійного забезпечення або

б) внесення змін та доповнень до такої програми.

Коригування на основі набутого досвіду це коригування, яке виникає в результаті різниці між попередніми актуа-рними припущеннями щодо майбутніх подій та подіями, що фактично мали місце.

Програми пенсійного забезпечення

6. Більшість програм пенсійного забезпечення — це офіційні уго­ди між підприємством та його працівниками або їхніми пред­ставниками. Програми можуть створюватися підприємством як звичайна частина пакета компенсацій для працівників. У де­яких країнах програми можуть створюватися на основі законів або галузевих угод, згідно з якими підприємства зобов'язані ро­бити внески до національної, державної, галузевої або інших програм пенсійного забезпечення за участю декількох праце­давців. Крім того, програми пенсійного забезпечення можуть бути неофіційними угодами або підтверджуватися лише прак­тикою підприємства.

Фінансування

7. Багато програм пенсійного забезпечення мають окремий фонд, у який підприємство, а іноді його працівники, роблять внески і з якого здійснюються виплати з метою виконання частини або усіх зобов'язань підприємства, передбачених програмою пенсій­ного забезпечення. Такі фонди є окремими суб'єктами госпо­дарської діяльності, і керування ними часто здійснюється третіми сторонами, що можуть призначатися підприємством або його працівниками і мати повну свободу дій щодо внесення коштів та виплати пенсій. У деяких випадках підприємство зберігає за собою зобов'язання щодо надання узгодженої пенсійної допо-

320

МСБО 19 (переглянутий у 1993 р.)

моги працівникам, тоді як в інших випадках це зобов'язання може брати на себе третя сторона.

8. У деяких випадках фонд має форму угоди про страхування. Пенсії, застраховані за такою угодою, не обов'язково мають прямий або автоматичний зв'язок із зобов'язанням підприємства щодо пенсійного забезпечення. Програми пенсійного забезпе­чення, що охоплюють угоди про страхування, подібні до інших програм, що фінансуються і підлягають такому самому розме­жуванню між обліком та фінансуванням, як і інші програми, що фінансуються.

9. Згідно з деякими програмами пенсійного забезпечення підпри­ємство зберігає за собою зобов'язання щодо виплати пенсій згідно з програмою без створення окремого фонду. Такі про­грами пенсійного забезпечення відомі як нефондові.

Типи програм пенсійного забезпечення

10. Для цілей цього стандарту програми пенсійного забезпечення класифікуються як програми з визначеним внеском або програ­ми з визначеною пенсією.

11. Згідно з програмами з визначеним внеском зобов'язання під­приємства є сумою, яку підприємство погоджується вносити в окремий фонд з метою виплати пенсій своїм працівникам. Сума майбутньої пенсії працівника визначається шляхом поси­лання на внески, сплачувані підприємством та працівником у фонд та на результати діяльності цього фонду. Рекомендації актуарія не є необхідними для обліку витрат на програми фор­мування пенсійного фонду за рахунок відрахувань працедав­ців, але іноді його допомога потрібна для оцінки майбутньої пенсії на основі розміру внесків та оцінки результатів діяль­ності фонду.

12. Згідно з програмою з визначеною пенсією підприємство зо­бов'язується забезпечити пенсії працівникам, що здійснюють поточну трудову діяльність або вийшли на пенсію. Вони ви­значаються за формулою, яка, як правило, базується на розмірі винагороди працюючим та/або стажі роботи. Підприємство періодично обчислює теперішню вартість обіцяних пенсій на основі рекомендацій актуарія. Крім того, актуарій може оці­нювати фінансовий стан програми і давати рекомендації що­до розмірів внесків у будь-який фонд.

321

МСБО 19 (переглянутий у 1993 р.)

13. Програми з визначеною пенсією можуть фінансуватися, фі­нансуватися частково або не фінансуватися. Проте, згідно з програмою з визначеною пенсією, підприємство зобов'язується або на основі положень документа, або на основі практики підприємств сплачувати обіцяні пенсії незалежно від угод про створення фонду, якщо вони мали місце. Коли програма фінан­сується, виплата пенсій при настанні строку залежить від фі­нансового стану та результатів інвестиційної діяльності фонду, а також від здатності підприємства компенсувати нестачу ак­тивів фонду. Коли програма не фінансується, виплата пенсій залежить від здатності підприємства своєчасно виконувати зобов'язання щодо пенсійного забезпечення при настанні стро­ку їх виплати.

14. Програми пенсійного забезпечення можуть мати характери­стики як програм з визначеною пенсією, так і програм з ви­значеним внеском. Наприклад, програми пенсійного забезпе­чення можуть передбачати базу внесків, за якою визначаються розмір пенсій, і внаслідок цього така програма вважатиметься програмою з визначеним внеском. Проте програма перед­бачає відповідальність підприємства за конкретні пенсії, ви­значений розмір пенсій або гарантовану норму прибутку на активи програми. У таких випадках програма, по суті, є про­грамою з визначеною пенсією і витрати підприємства на за­безпечення пенсій визначаються та обліковуються відповідним чином. Програма пенсійного забезпечення класифікується або як програма з визначеною пенсією, або як програма з визна­ченим внеском залежно від економічної сутності програми, що визначається її основними положеннями та умовами. При цьому ключовим фактором є зобов'язання підприємства спла­чувати узгоджені пенсії на підставі документа або практики.

15. Виплата пенсій в рамках національної, державної, галузевої або інших програм за участю кількох працедавців може не бути зобов'язанням підприємства, і витрати на такі програми для підприємств можуть, як правило, оцінюватися на основі національної, державної, галузевої або інших програм за уча­стю кількох працедавців. Незважаючи на те, що характери­стики цих програм відрізняються, вони, по суті, можуть визна­чатися як програми з визначеною пенсією або програми з ви­значеним внеском на основі зобов'язань підприємства згідно з програмою. Якщо зобов'язанням підприємства в рамках про­грами є надання погодженого розміру пенсійної допомоги, програма розглядається як програма з визначеною пенсією. Як­що зобов'язання підприємства обмежуються конкретними

322

МСБО 19 (переглянутий у 1993 р.)

відрахуваннями у програму, вона розглядається як програма з визначеним внеском.

Облік витрат на пенсійне забезпечення

16. Витрати підприємства на пенсійне забезпечення виникають з наданням послуг працівниками, які матимуть право на отри­мання таких пенсій. Отже, витрати на пенсійне забезпечення визнаються як витрати тих періодів, протягом яких надають ці послуги. Визнання витрат на пенсійне забезпечення, тільки ко­ли працівник виходить на пенсію або отримує пенсію, не дозволяє відносити ці витрати на періоди, коли ці послуги були надані. Навіть якщо програма дозволяє підприємству припинити дію своїх зобов'язань згідно з програмою, праце­давцю, як правило, важко відмінити програму, коли існує необхідність утримати працівників на підприємстві. За від­сутності доказів протилежного, облік витрат працедавця на пенсійне забезпечення базується на припущенні, що підприєм­ство, яке сьогодні обіцяє сплачувати пенсії працівникам, не відмовиться від своїх зобов'язань протягом очікуваного строку трудової діяльності, що залишився до виходу працівників на пенсію. Таким чином, витрати на пенсійне забезпечення ви­знаються як витрати незалежно від того, чи розглядаються вони як юридичне зобов'язання чи ні.

17. Для програми, що фінансується, сума, внесена підприємством у фонд протягом періоду, не обов'язково є сумою, визнаною як витрати цього періоду. Існує чітко визначене розмежування між фінансуванням пенсійного забезпечення та розподіленням витрат на забезпечення пенсій для визнання витрат. Фінан­сування — це фінансова процедура, і визначення періодичних сум, що підлягають фінансуванню, може супроводжуватися впливом на підприємство таких факторів, як наявність грошо­вих коштів та оподаткування. На відміну від цього, метою обліку є забезпечення визнання витрат на пенсії як витрат під час надання послуг працівниками підприємства, які матимуть право на отримання пенсії.

323

МСБО 19 (переглянутий у 1993 р.)

Програми з визначеним внеском

Визнання витратна пенсійне забезпечення

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]