Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MSBO.DOC
Скачиваний:
0
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
3.39 Mб
Скачать

42. Залишки відстрочених податків мають подаватися у ба­лансі підприємства окремо від частки акціонерів.

43. Залишки відстрочених податків не є складником часток ак­ціонерів і, як правило, відображаються окремими статтями у балансі. Дебетові та кредитові залишки, які представляють відстрочені податки, можуть згортатися.

44. У випадках, коли у фінансових звітах існує розмежування по­точних і довгострокових активів та зобов'язань, чисті поточна та довгострокова частки залишків відстрочених податків іно­ді відображаються окремо для збереження розмежування між поточними та довгостроковими статтями.

45. Податки на прибуток, які були сплачені раніше і які підляга­ють поверненню в результаті застосування податкових збитків відповідно до параграфа 22, відображаються у балансі як дебі­торська заборгованість окремо від залишків відстрочених по­датків.

46. Вигоди від перенесення збитків на майбутні періоди, які є ре­зультатом застосування податкових збитків згідно з

2 Даний стандарт буде замінено на мсбо 12 (Переглянутий у 1996 році), який набирає чинності 1/1/98 12

МСБО 12 (переформатований у 1994 р.)

параграфом 24, відрізняються від інших залишків відстрочених по­датків. Суми вигід таких перенесень на майбутній період мо­жуть розкриватися окремо в балансі.

47. На взаємозв'язок між податковими витратами і обліковим при­бутком можуть впливати такі фактори, як постійні різниці, податкові ставки в закордонних регіонах, де здійснюються операції. Відповідно, пояснення взаємозв'язку інколи подає­ться у фінансових звітах.

Розкриття

48. Наведені нижче статті щодо податкових збитків мають розкриватися:

а) сума податкового заощадження, включена до чистого прибутку за період, коли були понесені збитки, відпо­відно до критеріїв, наведених в параграфах 25 та 26;

б) сума податкового заощадження, включена до чистого прибутку за поточний період як результат перенесення на майбутній період податкових збитків, які не обліко­вувалися в році, коли були понесені збитки;

в) сума та майбутня наявність податкових збитків, щодо яких відповідний податковий вплив не включався у чистий прибуток за будь-який період.

49. Окремо має розкриватися наведене нижче:

а) податкові витрати, пов'язані з прибутком від звичайної діяльності підприємства;

б) податкові витрати, пов'язані з екстраординарними стат­тями, суттєвими помилками та змінами в обліковій політиці див. МСБО 8 "Чистий прибуток або збиток за період, суттєві помилки та зміни в обліковій полі­тиці ";

в) вплив податків, в разі наявності, пов'язаний з актива­ми, які були переоцінені в сумах, що перевищують іс­торичну собівартість або попередню переоцінку;

г) пояснення взаємозв'язку між податковими витратами та обліковим прибутком, якщо це не пояснюється пода­тковими ставками, які діють в країні підприємства, що подає звіт.

2Даний стандарт буде замінено на мсбо 12 (Переглянутий у 1996 році), який набирає чинності 1/1/98 13

МСБО 12 (переформатований у 1994 р.)

Непередбачені події, пов'язані з податками

50. Будь-які непередбачені події, пов'язані з податками на при­буток, про які не йдеться в даному стандарті, мають розглядатися відповідно до МСБО 10 "Непередбачені події та події, які відбуваються після дати балансу".

Положення перехідного періоду

51. Коли витрати відображаються у фінансових звітах впе­рше з використанням методу обліку впливу податків, підприємство, яке до цього використовувало метод обліку податків, що підлягають сплаті, має:

а) або коригувати свої фінансові звіти відповідно до МСБО 8 "Чистий прибуток або збиток за період, сут­тєві помилки та зміни в обліковій політиці" для відоб­раження акумульованого відстроченого податкового за­лишку чи залишків, або

б) розкривати в періоді, коли відбулися зміни, і в наступ­них періодах будь-які невідображені суми відстрочених податків, що були акумульовані до впровадження нової основи обліку впливу податків.

Податкові витрати, які вираховуються при розрахунку при­бутку, що відображається в звіті, мають бути такими ж, як і ті, що були 6 отримані у випадку застосування з самого початку методу обліку впливу податків. У разі дотримання підходу (б), коригування з метою обліку зво­ротного запису різниць у часі, які не були відображені на момент їх виникнення, має або дебетуватися (кредиту­ватися) на нерозподілений прибуток, або розглядатися в звіті про прибутки та збитки як екстраординарна стаття.

Дата набрання чинності

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]