Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MSBO.DOC
Скачиваний:
0
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
3.39 Mб
Скачать

2Даний стандарт буде замінено на мсбо 12 (Переглянутий у 1996 році), який набирає чинності 1/1/98 06

МСБО 12 (переформатований у 1994 р.)

но до змін ставок податку або відповідно до нових впрова­джених податків. Сальдо також може коригуватися відповідно до очікуваних майбутніх змін податкових ставок.

16. Згідно з методом зобов'язання витрати на податки за будь-який період включають:

а) забезпечення податків, що підлягають сплаті;

б) суму податків, що очікується до сплати або вважається спла­ченою авансом щодо різниць у часі, які виникають чи сторнуються в поточному періоді;

в) коригування відстрочених податкових сальдо в балансі, не­обхідне для відображення змін податкових ставок, або вве­дення нових податків.

17. Згідно з методом зобов'язання податковий вплив різниць у часі, які виникають або сторнуються в поточному періоді, і коригування сальдо відстроченого податку визначаються з ви­користанням поточної ставки податку, окрім випадків, коли інша інформація вказує на доцільність застосування іншої ставки, наприклад коли оголошується зміна ставок оподатку­вання, що використовуватимуться в майбутньому.

Застосування

18. Використаний метод обліку податкового впливу, як пра­вило, застосовується до всіх різниць у часі. Проте ви­трати на податок в певному періоді можуть не зазна­вати податкового впливу певних різниць у часі, оскільки вони не будуть сторновані протягом досить довгого пері­оду (принаймні впродовж трьох років) у майбутньому і ніщо не вказує на ймовірне сторнування цих різниць у ча­сі по завершенню цього періоду. Сума різниць у часі, як поточна, так і кумулятивна, котра не облікується, має розкриватися.

Дебетування відстрочених податків

19. Податковий вплив різниць у часі, який призводить до де­бетового сальдо або до дебету сальдо відстроченого по­датку, не має переноситися на майбутній період, окрім

2 Даний стандарт буде замінено на мсбо 12 (Переглянутий у 1996 році), який набирає чинності 1/1/98 07

МСБО 12 (переформатований у 1994 р.)

випадків, коли існує обгрунтоване прогнозування реалі­зації.

20. Облік різниць у часі може призводити до дебетового сальдо або до дебету сальдо відстроченого податку. Принцип обач­ності вимагає переносити такий дебет на майбутній період у балансі, тільки якщо є обгрунтоване прогнозування його ре­алізації, наприклад якщо достатній майбутній оподаткований прибуток буде отримано в тому періоді, в якому можна стор­нувати різниці в часі.

Податкові збитки

21. Податкове законодавство часто передбачає, що податкові збитки поточного періоду можна використовувати або для від­шкодування податків, сплачених протягом визначеного періо­ду, коли дозволяється переносити суму на минулий період, або для зменшення чи сторнування податку, який підлягає сплаті в майбутні періоди. Збиток забезпечує податкові заощадження у період збитків або потенційне податкове заощадження в май­бутньому періоді. Обліковий період, в якому таке податкове заощадження включається до визначення чистого прибутку у фінансовий звіт, може варіюватися.

22. Податки, які пов'язані з попередніми періодами і відшкодо­вуються в результаті перенесення податкових збитків на минулий період, мають включатися до чистого прибутку в тому періоді, в якому були понесені збитки. Суми, що підлягають відшкодуванню, але які ще не отримані, мають включатися в баланс як дебіторська заборгованість.

23. Відшкодування податків шляхом віднесення податкових збитків на минулий період відображає податкові заощадження, що ре­алізуються в період, протягом якого були понесені збитки, і включаються до чистого прибутку або чистих збитків у фі­нансових звітах цього періоду. При визначенні суми заоща­джень можна відповідно коригувати сальдо існуючого відстро­ченого податку.

24. Потенційні податкові заощадження, пов'язані з податко­вим збитком, який можна перенести на майбутній період для визначення оподаткованого прибутку не повинен вклю­чатися до чистого прибутку до періоду реалізації, за ви­нятком випадків, зазначених у параграфах 25 та 26.

25. Потенційні податкові заощадження, пов'язані з перенесен­ії

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]