Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Книга_Оц_зем[1].doc
Скачиваний:
1317
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
9.7 Mб
Скачать

Опис конструктивних елементів

Конструктивний елемент

Опис конструктивного елемента, наявних дефектів і посилання на таблиці Правил оцінки фізичного зносу житлових будинків

Фасади

Цегла з розшивкою швів та облицювання фасадною плиткою. Дрібні тріщини і відколи в плитах, часткове випадання або нещільне прилягання плиток. Дрібні тріщини в цеглі (Табл. 63)

Фундаменти

Стрічкові цегляні. Тріщини в цоколі та під вікнами першого поверху, окремі глибокі тріщини, сліди вогкості на поверхні цоколя й стін (Табл. 4)

Стіни

Цегляні. Частину фасадів облицьовано фасадною плиткою. Глибокі тріщини завширшки до 5 мм і завглибшки до 1/3 товщини стіни, місцями вивітрювання розчину зі швів на глибину до 10 мм, тріщини в карнизах, перемичках, одвірках та лутках, відшарування облицювання й випадання деяких плиток на фасаді, окремі наскрізні тріщини з розвитком на всю висоту будівлі, випадання деяких цеглин (Табл. 11, 12)

Перегородки

Дерев'яні обштукатурені. Тріщини і часткове відшарування штукатурки, тріщини в місцях примикання до суміжних конструкцій, діагональні тріщини в шарі штукатурки (Табл. 24)

Перекриття

Дерев'яні обштукатурені. Усадкові тріщини, відпадання і відшарування штукатурки, глухий звук при простукуванні, сліди протікання на стелі, діагональні тріщини на стелі, відчутна хиткість (Табл. 28)

Дах і покрівля

Схильний по дерев'яних кроквах із покрівлею з азбестоцементних та сталевих листів. Ураження гнилизною деревини мауерлата й кінців ніг крокви, послаблення врубок і з'єднань; послаблення кріплення окремих листів до обрешетування, протікання й просвіти в окремих місцях, (Табл. 39, 44, 45)

Підлоги

Паркетні, плиткові, з рулонних матеріалів. У плиткових підлогах дрібні відколи і тріщини плиток на площі до 20 %, відсутність окремих плиток, здуття і відставання на площі до 30 %; у паркетних підлогах пошкодження та усушка паркетних клепок, щілини між клепками до 5 мм, жолоблення клепок місцями, відставання їх від основи на значній площі (скрип і глухий шум при ходінні); в підлогах із рулонних матеріалів відставання матеріалу на стиках, дрібні пошкодження плінтусів, стертість матеріалу біля дверей та у місцях ходіння (Табл. 50, 51, 54)

Фізичний знос адміністративного будинку визначають відповідно до фактичного зносу конструктивних елементів та їхньої питомої ваги у його відновній вартості. Питому вагу конструктивних елементів приймають за результатами зіставлення будівельних характеристик будинку з аналогами, які включено в “Збірники укрупнених показників відновної вартості будівель та споруд” Держбуду СРСР (Збірник № 4, табл. 52 А), з коригуванням, що враховує особливості будинку. Фактичний знос конструкцій установлюють порівнянням дефектів, які були виявлені при натурному обстеженні конструкцій, з ознаками фізичного зносу, вказаними у таблицях Правил оцінки фізичного зносу житлових будинків. Розрахунок середньозваженого фізичного зносу будинку наведено у табл.12.2.

Таблиця 12.2.