Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Книга_Оц_зем[1].doc
Скачиваний:
1317
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
9.7 Mб
Скачать

4.1.2 Грошова оцінка земельних ділянок у населених пунктах

Комплекс робіт включає: підбір матеріалів з виконаної грошової оцінки земель населеного пункту, індексацію базової вартості, розрахунок грошової оцінки земельної ділянки, підбір картографічного матеріалу, оформлення звіту.

Кінцевою продукцією є пояснювальна записка у 2 примірниках (з них один - архівний); графічний матеріал у вигляді карти або схеми (на паперових носіях) місцеположення земельної ділянки в структурі населеного пункту (масштаб довільний) та план ділянки (масштаб 1:500, 1:1000 або 1:2000).

При виконанні робіт з грошової оцінки земельних ділянок у населених пунктах за основу беруться нормативи часу згідно з табл. 4.4.

Таблиця 4.4

Площа земельної ділянки, га 

Час виконання роботи (днів) 

До 0,5

3

0,51 - 10,0

5

Більша за 10,0

10

Вартість виконання грошової оцінки земельних ділянок у населених пунктах за умови наявності в даному населеному пункту грошової оцінки його території при зазначеному вище стандарті часу та при повному комплекті документації визначається за формулою

Вартість (грн.) = 50 * Т,

де Т - час виконання роботи (дні).

Примітки:

1. Вартість виготовлення додаткової кількості текстових та графічних матеріалів, а також додаткових поліграфічних робіт (ламінування, тиснення тощо) визначається додатково.

2. У разі скорочення терміну виконання оцінки в порівнянні з табл. 1.5, але не менше ніж на 30 %, вартість робіт може бути збільшена згідно з угодою, але не більше ніж на 30 %.

3. У разі виконання грошової оцінки земельної ділянки змішаного функціонального використання (у тому числі з часткою земель сільськогосподарського використання) до вартості застосовується підвищувальний коефіцієнт Кпідв. згідно з табл. 4.5.

Таблиця 4.5

Кількість фрагментів різного функціонального використання на земельній ділянці 

Підвищувальний коефіцієнт, Кпідв. 

Два

1,25

Три

1,30

Чотири - п'ять

1,35

Більше п'яти

1,40

4.2 Грошова оцінка земельних ділянок сільськогосподарського призначення

Комплекс робіт включає: підготовку планово-картографічної основи з ув'язкою площ сільськогосподарських угідь з графічним обліком; нанесення на планово-картографічну основу контурів агровиробничих груп ґрунтів; збір і аналіз матеріалів економічної оцінки земель і бонітування ґрунтів; уточнення розташування об'єкта оцінки за схемою природно-сільськогосподарського районування України; складання експлікації агровиробничих груп ґрунтів за сільськогосподарськими угіддями; вирахування середніх показників диференційного доходу природно-сільськогосподарських (кадастровий) районів; бонітету ґрунтів (за сільгоспугіддями); розробку поправних коефіцієнтів на місцеположення земельно-оцінних ділянок, із складанням відповідних відомостей; складання оригіналу поконтурної карти грошової оцінки земель; складання пояснювальної записки; виготовлення проектної документації, освідчення її, формування у справу.

Кінцевою продукцією є пояснювальна записка, поконтурна карта грошової оцінки земель та поконтурна відомість грошової оцінки земель, сформовані в справу (2 примірники, з них 1 примірник - архівний).

Одиниця виміру: "а" - об'єкт; "в" - 1 тис. га сільськогосподарських угідь.

Таблиця 4.6

Одиниця виміру 

а 

в 

Вартість, грн. 

1917 

243 

Людино-дні 

35,5 

4,5 

Примітки:

1. Вартість установлена для умов, якщо на 1 тис. га припадає 50 елементарних ділянок. При іншій їхній кількості в показник "в" уводиться коефіцієнт К = 1,0 + 0,02 (n - 50), де n - кількість елементарних ділянок на 1 тис. га сільськогосподарських угідь.

2. Вартість установлена для умов, якщо площа сільськогосподарських угідь складає більше 1,5 тис. га. При меншій площі в показник "а" вводиться понижувальний коефіцієнт К = 1,0 - 0,60 (1,5 - n), де n - площа сільськогосподарських угідь, тис. га.