Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_derzhavny_1.docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
494.24 Кб
Скачать

13. Порядок складання і подання Звіту про власний капітал

Звіт про власний капітал (далі - звіт) складається тільки за звітний рік. Але разом зі звітом за поточний рік необхідно подати форму № 4 і за попередній рік - для порівняльного аналізу інформації.

Суб'єкти малого підприємництва звіт не складають (п. 1 П(С)БО 25).

Джерелами для заповнення звіту служать: форма № 1 «Баланс» (Пасив); форма № 2 «Звіт про фінансові результати»; оборотно-сальдовий баланс за звітний рік; облікові регістри; бухгалтерські довідки.

Звіт містить дані про залишки власного капіталу на початок і кінець звітного року, а також відомості про зміни (перетворення), що відбулися в структурі власного капіталу за звітний рік.

Показники звіту записуються в дужках, якщо вони приводять до зменшення залишку відповідного елемента власного капіталу (при підрахунку підсумкових сум такі показники віднімаються).

Звіт про власний капітал має форму таблиці.

Метою складання звіту про власний капітал є надання користувачам фінансової звітності повної, правдивої та неупередженої інформації про зміни у складі власного капіталу підприємства протягом звітного періоду.

 Підприємства у графах звіту про власнийкапітал, в якихзазначаютьсяскладовівласногокапіталу, наводятьлишеті з них, якізазначені у балансі. У консолідованомузвіті про власнийкапіталтакож наводиться інформація про зміни у власномукапіталі в розрізінеконтрольованоїчастки.

Для забезпеченняпорівняльногоаналізуінформації до річногозвітузвіт про власнийкапіталпідприємствадодаютьзвіт про власнийкапітал за попереднійрік.

14.Склад та порядок подання статистичної звітності

Форми статистистичної звітності розробляє і затверджує Державний комітет Статистики на основі Зак. “Про державну статистику”.У статистичній практиці застосовуються різні форми статистичних спостережень. Із погляду організації спостереження розрізняють дві його основні форми: звітність і спеціально-організоване статистичне спостереження

Звітність як форма статистичного спостереження характеризується тим, що статистичні органи систематично одержують від підприємств і організацій (закладів тощо) в установлені строки зведення про умови і результати роботи за минулий період. Обсяг і зміст такої інформації визначаються затвердженими формами звіту. Як джерела даних для звітності використовують документи оперативно-технічного і бухгалтерського обліку. Обліково-статистичний апарат підприємств обробляє первинні записи у документах і результати заносить у форми звітів.

У нашій країні звітність eосновною формою статистичного спостереження. Основну масу зведень, необхідних для управління народним господарством, а також для наукових досліджень, статистичні органи одержують у формі звітності.

Основною формою статистичного спостереження підприємства є форма № 1-підприємництво "Звіт про основні показники діяльності підприємства". Вона містить найбільш повну та різнобічну інформацію про діяльність суб'єктів господарювання як за масштабами виробництва і реалізації, витратами, так і за іншими аспектами, виступає інформаційною базою за обсягами виробництва, реалізації.

Jсновна інформація про вироблену і реалізовану продукцію фіксується у формі державного статистичного спостереження за формою № 21-заг "Звіт про реалізацію сільськогосподарської продукції". Тут показуються: кількість і вартість реалізованої продукції рослинництва і тваринництва за видами з виділенням основних каналів реалізації, тобто: заготівельно-збутові організації, споживча кооперація, колгоспні ринки, власні магазини, підприємства громадського харчування, біржі, аукціони, бартер). Ця форма складається помісячно і за рік.

Досить повну інформацію містить також форма "№ 50-сг "Основні економічні показники роботи сільгосппідприємств", яка складається щорічно.

Форми звітності 1-ПВ та 3-ПВ використовують для аналізу використання трудових ресурсів. Детально аналізовуються причини, які призвели до втрат робочого часу (відсутність замовлень,сировини,втрата традиційних ринків збуту,висока ціна продукції,низька конкурентоспроможність продукції, незадовільна робота обладнання, відсутність маркетингових досліджень тощо), робиться висновок про відповідність (невідповідність) чисельності працівників потребам виробництва.

нього робочий день.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]