Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori_derzhavny_1.docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
494.24 Кб
Скачать

2 Програма аудиту установчих док.І власного капіталу

Програма проведення аудиту власного капіталу визначає напрями проведення перевірки, процедури, що при цьому застосовуються, терміни виконання робіт, призначених виконавців на проведення відповідних робіт, необхідну супутню інформацію. До основних питань програми аудиту власного капіталу доцільно віднести такі:1.    Перевірка регістрів обліку власного капіталу — джерелами інформації є відомості, журнали, машинограми тощо.2.    Перевірка розміру статутного фонду заявленого та сплаченого, його відповідності законодавчо встановленому мінімуму. Джерелами інформації є установчі документи, касові та банківські документи щодо сплати внесків, відомості аналітичного обліку, документи, що затверджують право власності на майно, інтелектуальну власність.3.    Перевірка складу та структури статутного фонду. Джерелами інформації є установчі документи, аналітичні розрахунки.4.    Перевірка правильності відображення в обліку вилученого капіталу: порядок викупу акцій власної емісії та їх подальше використання, аналіз співвідношення ціни викупу і номінальної вартості акцій. Джерелами інформації є синтетичні та аналітичні регістри обліку.5.    Вивчення супровідних документів з погляду суттєвості операцій, які впливають на сплачений капітал, внесений капітал чи викуплені власні акції. Джерелами інформації є відомості, журнали, машинограми, накази та розпорядження, протоколи зборів засновників, акціонерів. З метою виконання програми аудиту співробітниками аудиторської фірми систематизується інформація, результати вивчення якої необхідно документувати в робочих документах довільної форми.

3 Методика проведення аудиту касових операцій.

Метоюаудиту касових операцій є встановлення відповідності застосовуваної в організації методики обліку та оподаткування операцій з руху готівки, що діють в Україні в періоді, коли відбувається перевірка, нормативним документам, для того щоб сформувати думку про достовірність бухгалтерської звітності в усіх суттєвих аспектах.Аудит касовихоперацій передбачає перевірку операцій підприємства, пов'язаних з обігом готівки в процесі здійснення фінансової господарської діяльності, правильності їх проведення відповідно до чинного законодавства.

Перевірка касових операцій починається з перевірки надходження готівки в касу. Звертають увагу від кого надійшли ці кошти, наяку суму за що конкретно. Важливим моментом тут є встановлення наявності фактів фіктивних перерахувань коштів за насправді непродані товари, виконані роботи і надані послуги. Особливо ретельно слід вивчати операції з видачі готівки, які списують на виробничі та інші рахунки без наступного подання звітів про їх використання. Важливим елементом аудиту касових операцій є перевірка правильності їх відображення на рахунках бухгалтерського обліку і в журналі 1 та у відомостях до нього. Для цього арифметичним підрахунком по кожному рядку журналу-ордера та у відомостях до нього визначають правильність підсумку.

Джереломінформації для аудиту грошових коштів у касі можуть бути первинні документи з обліку грошових коштів, облікові регістри, акти інвентаризації касової готівки, Головна книга, бухгалтерські баланси, касова книга, звіт касира, прибуткові і видаткові касові ордери, відомість 1.1, виписки з банку.Вивчення касових операцій найкраще робити в такій послідовності: перевірка дотримання касової дисципліни, перевірка записів в Касовій книзі і в звіті касира, правильність оформлення прибуткових і видаткових касових ордерів, інвентаризація готівки в касі. Також можна проводити аудит касових операцій підприємства  в кілька етапів.

4. Робочі і підсумкові документи за результатами перевірки грошових коштів

Робоча документація — це записи, за допомогою яких аудитор фіксує проведені процедури перевірки, тести, отриману інформацію і відповідні висновки, які робляться під час проведення аудиторської перевірки. У робочу документацію вноситься інформація, яка, на думку аудитора, є важливою для того, щоб правильно виконати аудиторську перевірку, і яка повинна підтвердити висновки та пропозиції в аудиторському висновку. Робоча документація може бути оформлена у вигляді стандартних форм і таблиць на папері або зафіксована на електронних носіях інформації, на кіно- чи відеоплівку.

Основним призначенням робочих документів вважають: розробку плану перевірки; підтвердження виконання плану перевірки; систематизацію інформації, яка збирається в процесі перевірки; організацію оперативного управління процесом перевірки; створення основи для визначення ефективності виконаної роботи кожним аудитором; оцінку адекватності поточних методів аудиту, які використовуються, чинному господарському законодавству.Звіт про рух грошових коштів…..потім висновок

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]